هفته كتاب و كتابخوانی،

کتاب درمانی و کاهش استرس بیماری همه گیر در کودکان

کتاب درمانی و کاهش استرس بیماری همه گیر در کودکان

به گزارش انجمن پارسیان خراسان رضوی مطالعه کتاب در دوران کرونا می تواند محرک باشد چونکه برخی متون به ما انعطاف پذیری را می آموزند و الان بیشتر از هر زمان دیگری به ابزارهایی برای خواندن نیاز داریم تا از تجربیات دیگران در این حوزه استفاده نماییم و البته بعضی از کتاب ها جادوی جهانی و امیدبخش قلب کودکان هستند.


بیماری همه گیر کووید- ۱۹ دنیای کودکان را زیرو رو کرد، مدارس تعطیل شد و والدین مجبور به دورکاری شدند. کودکان نمی توانستند در فضای باز با دوستان بازی کنند و یا با اعضای فامیل ملاقات داشته باشند و ناشران کتاب کودک نیاز عمیق کودکان به کمک در این دوران سخت را تشخیص دادند و با عرضه کتاب های آموزشی و اطمینان بخش درباره بیماری همه گیر کووید- ۱۹ وارد عمل شدند.
میلیونها کودک با گذشت حدودا دو سال بعد از همه گیری همچنان شاهد اختلال در زندگی و کارهای روزمره شان هستند. کووید-۱۹ میلیونها کودک را از دوستان، معلمان و مدارس جدا کرده و نتایج اجتماعی و عاطفی ویران کننده ای به دنبال داشته است و بعضی از کتاب ها نقش مهمی جهت کمک به کودکان طی بیماری همه گیر کووید- ۱۹ و ایجاد حس امیدواری در آنان دارند.
توانمندسازی کودکان، مهم ترین مبحث این روزهاست تا افراد و بخصوص کودکان تفاوت را احساس کنند حتی اگر به آسانی شست وشوی دست و یا پوشیدن ماسک باشد. البته خیلی از کتاب های منتشرشده درباره بیماری همه گیر کووید، افراد خط مقدم (پرستاران و پزشکان) را در اولویت قرار داده اند و کوشش می کنند تا حس امید و قدردانی را در بین ترس و ابهام ایجاد کنند. رعایت فاصله فیزیکی از سخت ترین موارد این بیماری است که ناشران در کتاب های خود آنرا توضیح داده اند و برای پیشگیری از شیوع کرونا موثر است همینطور ایده های خلاقانه برای کودکان و اجتماعی شدن آنان مطرح کرده اند. در واقع ناشران کتاب کودک مسئولیت جدی دارند تا برای رفع نیازهای کودکان طی این بیماری همه گیر (برای مقابله با سردرگمی آنان یا کاهش اضطراب) هر کاری که می توانند را انجام دهند.
تغییر عادات مطالعه طی همه گیری بیماری کووید- ۱۹
در سال ۲۰۲۰ تغییراتی در الگوی زندگی ما بوجود آمد و با متفاوت فکر کردن، متفاوت غذا خوردن، متفاوت زندگی کردن و حتی خواندن متفاوت آشنا شدیم. طبق گزارش نشریه نیلسن در مورد تأثیر بیماری کووید- ۱۹ بر میزان خواندن کتاب در هند مشخص شد که زمان مطالعه از ۹ ساعت در هفته به ۱۶ ساعت در هفته افزایش پیدا کرده است. در سال ۲۰۲۰، فروش ادبیات داستانی نوجوانان ۲۱.۴ درصد و فروش کتاب های غیر داستانی ۳۸.۳ درصد افزایش پیدا کرد. لازم به ذکر است، کشور هند جوان ترین بازار خوانندگان را دارد که جمعیتی کنجکاو هستند.
بیماری همه گیر سبب انتشار خاطرات این روزها در دنیای کتاب شد چونکه به اعتقاد آرتی دیوید، مدیر انتشارات SAGE هند، قرنطینه به مردم زمان می دهد تا روی پروژه های کتاب نویسی خود تمرکز کنند چونکه خیلی از موارد و جلسه های حضوری متوقف شدند. همه گیری سبب افزایش فروش کتاب هایی با موضوعات مهم مانند غذا، سلامت و سفر شده است و از زمانی که رستوران ها تعطیل شدند، دستورالعمل های مادربزرگ ها و اسرار غذای خانواده هم عرضه شد.


فواید مطالعه پیش از خواب
خواب کافی برای همه ضروری می باشد. با این وجود، بنیاد خواب کشف کرد که ۳۵ درصد از آمریکایی ها کمتر از هفت ساعت در شب می خوابند و ۵۰ درصد هم سه تا هفت روز در هفته احساس خواب آلودگی می کنند. یکی از طریق های مهم برای به خواب رفتن، خواندن کتاب پیش از خواب است.
با عنایت به استفاده بیشتر از ابزارهای فناوری در ایام کرونایی، کتاب ها می توانند راه فراری جهت استفاده از فناوری باشند چونکه تماشای مواردی که نوری ساطع نمی کند به بدن اجازه می دهد تا به صورت طبیعی تنش ها را رها کند و به خواب برود. مهم ترین فواید خواندن کتاب پیش از خواب شامل موارد ذیل است:
کاهش استرس
مطالعه نه تنها سبب می شود از تماشای صفحه نمایش خلاص شوید بلکه مشخص شده است که استرس را تا ۶۸ درصد می کاهد. علاوه بر این، مشخص شده است که حتی موثرتر از سایر داروهای ضد استرس مانند نوشیدن چای یا گوش دادن به موسیقی است. البته تلاش کنید از کتاب هایی با موضوعات مورد علاقه و آرام بخش ازجمله سلامتی یا سرگرمی استفاده کنید.
بهبود کیفیت خواب
خواندن، فعالیتی است که مغز شما را بدون تحریک فیزیکی فعال می کند چونکه می توانید در حالت استراحت هم مطالعه کنید. این کار کیفیت خواب شما را بهبود می بخشد و اغلب سبب می شود وقتی از خواب بیدار می شوید احساس آرامش بیشتری داشته باشید.
اثرات بلندمدت بر شناخت
مطالعه ای در سال ۲۰۱۳ در مورد تأثیر خواندن بر مغز نشان داد که خواندن ارتباط مغز یا توانایی مغز برای درک داستان ها و تفکر انتقادی درباره آنها را بهبود می بخشد.
سرمایه گذاری کوتاه مدت
سفارش این است که بزرگسالان حداقل ۲۰ دقیقه در شب مطالعه کنند تا از فواید مطالعه بهره مند شوند. با این وجود، به صورت نسبی این مدت، زمان مختصری برای استراحت است و نیازی به انجام کار زیادی ندارید. هر چند امکان دارد عجیب به نظر برسد، مطالعه سرمایه گذاری بهتری نسبت به سایر اشکال دیگر برای آرامش بدن و ذهن شماست و هیچ آموزش، تجهیزات یا حتی آمادگی خاصی لازم نیست که انجام دهید و فقط باید یک کتاب داشته باشید.


تاثیر همه گیری بر سوادآموزی اولیه
خواندن به شکلی دروازه ای برای توسعه مهارت های آکادمیک در همه رشته هاست و کلیدی است که همه درها را باز می کند. اگر کودکی تا کلاس سوم نتواند به صورت موثر بخواند، بعید است که بتواند در دروس دیگر موفق باشد. کودکانی که تا ورود به کلاس سوم و چهارم مشکلات کلمه ای زیادی دارند و به خواندن تسلط کامل پیدا نکردند، امکان دارد شکست بخورند. نتایجی تحقیقی نشان داد، کودکانی که از رشد مهارت های خواندن عقب مانده اند به سرعت متوجه خواهند شد که در سراسر دوره های آموزشی خود با مشکل روبرو هستند ازاین رو این نگرانی وجود دارد که ناکافی بودن آموزش خواندن در همه گیری امکان دارد در سالهای آینده اثرات بسیاری به دنبال داشته باشد.
با این وجود، بعضی از مربیان به این نکته اشاره می کنند که شکاف های مطالعه مدت ها پیش از همه گیری وجود داشته است و از تعطیلی مدارس میتوان برای بازبینی عملکرد برای سوادآموزی اولیه استفاده نمود. طی همه گیری، بعضی از کودکان امکان دارد در خانه نسبت به مدرسه پیشرفت بیشتری داشته باشند و همه گیری نابرابری در نرخ باسوادی را عمیق تر کرده است.
کاهش استرس همه گیری به کمک خواندن
خواندن یک کتاب در روز می تواند استرس های بیماری همه گیر را دور کند، به این روش کتاب درمانی می گویند و برای سلامت روان افراد و بخصوص کودکان مفید می باشد. مطالعه به ما این فرصت را می دهد که روز را با یک نکته مثبت به پایان برسانیم و مهم نیست که چگونه پیش می رود.
نتایج تحقیقی در سال ۲۰۲۰ در مورد ارتباط بین خواندن ادبیات کودکان و بهزیستی همینطور نتایج تحقیق اخیر دانشگاه استنفورد نشان داد که تسلط خواندن طی بیمار همه گیر برای دانش آموزان کلاس دوم و سوم در حدود ۳۰ درصد کاسته شده است و بازگشت کودکان به کتاب مهم تر از همیشه است.
نتایج مطالعات نشان می دهد که دنیای ساختگی می تواند به کودکان کمک نماید تا با مشکلات زندگی واقعی کنار بیایند. این نوع نوشداروی ادبی که رسما کتاب درمانی نامیده می شود، برای تقویت سلامت روان بر ادبیات تکیه می کند که قدمت آن به هزاران سال پیش از فراعنه مصر و فیلسوفان یونان می رسد.
این روزها کتاب های جدیدی با هدف کمک به کودکان در طول همه گیری کووید-۱۹ و ایجاد حس امیدواری و مثبت اندیش بودن انتشار یافته است. پرداختن به نتایج بیماری همه گیر بر سلامت روان جوانان جهت کمک به بهبود سریع تر آنان از بحران کووید-۱۹ بسیار مهم می باشد و بعضی از کتاب ها بعنوان ابزارهایی هستند که می توانند این خدمات را ارائه نمایند.
منابع

slj.com

webmd.com

newindianexpress.com

theconversation.com

edsource.org

nationalgeographic.com

who.int



1400/08/26
11:12:27
5.0 / 5
510
تگهای خبر: آموزش , اطمینان , توسعه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum