استاد دانشگاه تربیت مدرس تاكید كرد

روش ارتباط صحیح میان صنعت و دانشگاه

روش ارتباط صحیح میان صنعت و دانشگاه

به گزارش انجمن پارسیان «محمدحسین عزیزی» استاد دانشگاه تربیت مدرس و رییس هیات مدیره انجمن صنایع غذایی ایران، معتقد است: ارتباط صحیح و منطقی بین صنعت و دانشگاه در گرو كاهش هرچه بیشتر تصدی گری دولت و حاكم شدن بخش خصوصی بر اقتصاد است.


عزیزی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی ایرنا با تشریح تاریخچه سه دهه ای مطرح شدن بحث ارتباط صنعت و دانشگاه در ایران، تصریح كرد: ابتدا دفاتر ارتباط صنعت و دانشگاه در دانشگاه ها تولید و به دنبال آن یك سری كارها هم انجام شد؛ همینطور پس از چندین سال شركت های دانشگاهی در دانشگاه ها تولید و راه اندازی شدند و در ادامه هم با تولید قطب های علمی و محور قرار دادن برخی دانشگاه ها كه در رشته ای خاص موفق عمل كرده بودند، این بحث مورد پیگیری قرار|گرفت.
وی ادامه داد: البته سازمان پژوهش های علمی و صنعتی هم برای ارتباط بیشتر و مستحكم تر دانشگاه ها و بخش صنعت تولید و از جانب این سازمان یكسری طرح ها همچون تولید پارك های علمی و فناوری و مراكز رشد تعریف و اجرا شد كه تولید پارك فناوری پردیس در شمال شرق پایتخت همچون مهمترین این اقدامات به حساب می آید.
این استاد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینكه در سال 1385 با تصویب مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شكل گرفت، اظهار داشت: با تولید این معاونت علمی و بعد از انجام یكسری اقدامات جهت ارتقای سیستم و تولید ارتباط بین بخش صنعت و دانشگاه همچون راه اندازی كانون های هماهنگی دانش و صنعت، این مركز با تولید ستادهای تخصصی مختلف به مباحث دانش بنیان ورود پیدا كرده است.
وی لازمه موفقیت حوزه دانش بنیان كشور را به صورت حتم وابسته به ایجاد ارتباط هرچه مستحكم تر بخش صنعت و دانشگاه دانست و اظهار داشت: متاسفانه با وجود اقدامات بسیار مناسبی كه تابحال انجام شده است و نمی توان منكر آن شد، اما هنوز بحث ارتباط صنعت و دانشگاه به شكل صحیحی اتفاق نیافتاده است و این بخش لنگ می زند.
عزیزی یكی از دلائل اصلی عدم شكل گیری ارتباط بین بخش صنعت و دانشگاه را دولتی بودن بخش اعظمی از اقتصاد كشور دانست و اظهار داشت: از این جهت سیستم ما با كشورهای اروپایی و آمریكا متفاوت می باشد چون كه بخش اعظمی از اقتصاد این كشورها خصوصی است و در این كشورها ارتباط بخش صنعت و دانشگاه به شكل سیستماتیك برقرار شده است.
وی اضافه كرد: در كشورهای پیشرفته، بخش صنعت به علت این كه روز به روز در حال نوآوری و تولید محصولات جدید است، بنابراین از علوم، تحقیقات و دانش جدید بخش های علمی و دانشگاهی برای پیشرفت هرچه بیشتر خود بهره مند می شوند و دانشگاه های این كشورها هم بیشتر در خدمت صنایع بزرگ و پولدار هستند.
رییس هیات مدیره انجمن صنایع غذایی ایران ادامه داد: این درحالی است كه در كشورمان به علت نقش پررنگ دولت در اقتصاد و دولتی بودن خیلی از بخش ها و همینطور وجود انواع و اقسام قوانین و مقررات دست و پاگیر، مدیران دولتی هم به علت این كه ماهانه حقوق ثابت دولتی دریافت می كنند، از انگیزه لازم برای تولید تحرك، نشاط و پویایی در اقتصاد كشور برخوردار نیستند.


 

1397/01/17
18:26:30
5.0 / 5
4512
تگهای خبر: دانش بنیان , علم , فناوری , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum