رئیس سازمان فضایی كشور:

سه ماهواره بومی تا آخر امسال به فضا پرتاب می گردد

سه ماهواره بومی تا آخر امسال به فضا پرتاب می گردد

انجمن پارسیان: تهران –رئیس سازمان فضایی كشور با تاكید براینكه این سازمان در حال گذر از مرحله تحقیقاتی به صنعتی است از آمادگی این سازمان برای پرتاب سه ماهواره به فضا تا آخر امسال اطلاع داد.


دكتر مرتضی براری روز یكشنبه در حاشیه جلسه تخصصی ماهواره «پیام امیركبیر» كه به مناسبت هفته جهانی فضا در دانشگاه صنعتی امیركبیر برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا، اظهارداشت: هم اكنون سه ماهواره آماده پرتاب به فضا داریم كه در حال دریافت مجوزهای قانونی برای پرتاب هستند.
وی از ماهواره 'دوستی' مربوط به دانشگاه صنعتی شریف، ماهواره 'پیام 'دانشگاه امیركبیر از دانشگاه صنعتی امیركبیر و همینطور ماهواره 'ناهید یك' بعنوان ماهواره های آماده پرتاب نام برد.
رئیس سازمان فضایی كشور با بیان اینكه، دو ماهواره از این تعداد مراحل نهایی خویش را طی می كنند افزود: پیش پیینی می گردد تا آخر سال این ماهواره ها پرتاب شود و شاهد موفقیت دانشمندان ایرانی در عرصه باشیم.
وی با اشاره به فاصله خوردن زمان پرتاب این ماهواره ها، تصریح كرد: سازمان فضایی كشور هم اكنون در حال گذر از یك چرخه تحقیقاتی به یك چرخه صنعتی است و این كار مقداری زمان برد.
رئیس سازمان فضایی كشور همینطور درمورد برنامه این سازمان برای اعزام انسان به فضا هم اظهارداشت: اولویت نخست ما در سازمان فضایی توسعه زیرساخت های فضایی در حوزه سنجشی و مخابراتی است كه امروزه اقتصاد بزرگی را شامل می گردد.
وی اظهار داشت: البته پرتاب انسان به فضا همچون برنامه های سازمان فضایی كشور است اما متناسب با جذب منابع تلاش خواهیم كرد این بخش را هم مورد توجه قرار دهیم.
براری در عین حال با اشاره به تصویب بودجه برنامه انسان به فضا، اظهار داشت: همان هنگام كه این برنامه را مصوب كردند بودجه بسیاری دیده شده است كه آن بودجه در زمان خودش محقق نشد كه این مورد در حال بررسی است.
رئیس سازمان فضایی كشور تصریح كرد: اگر سرمایه گذارانی علاقمند به سرمایه گذاری در این عرصه باشند سازمان فضایی استقبال خواهد نمود چراكه سرمایه گذاری بخش خصوصی در عرصه فضایی به طورحتم مسیری است كه سایر كشورها هم آن را مورد توجه قرار داده اند.
وی همینطور در مورد زمانی نهایی پرتاب ماهواره پیام امیركبیر اظهار داشت: این ماهواره در حال تست تطبیق سازگاری و پرتاب گر است و دو تا سه ماه زمان می برد كه بعد از آن در صورت دریافت مجوزه های قانونی از مراجع ذیربط عملیات پرتاب انجام می گردد.
براری همینطور با تاكید براینكه هیچگونه مشكلی در مورد پرتاب ماهواره پیام امیركبیر وجود ندارد اظهار داشت: ما سال قبل هم پرتاب ماهواره داشته ایم و تنها با یك شكاف زمانی مواجه شدیم و آنهم به علت مهاجرت از یك چرخه تحقیقاتی به چرخه صنعتی است اما هیچ محدودیتی در ارتباط با پرتاب ماهواره به فضا برای كشور وجود ندارد.
در سال ۱۹۹۹، مجمع عمومی سازمان ملل، قطعنامه ای را تصویب كرد كه به باعث آن، چهارم تا دهم اكتبر هر سال (۱۳ الی 18مهر)، بعنوان هفته جهانی فضا، انتخاب گردید. هدف از این كار هم، ترویج و توسعه دانش فضایی و آشنا كردن مردم و جوانان از نقش فناوری فضایی در زندگی انسان ها روی زمین اعلام گردید.
علمی ** 1836**2017


1397/07/16
21:56:05
5.0 / 5
4274
تگهای خبر: تحقیقات , توسعه , دانشگاه , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
انجمن پارسیان Parsian Forum