آغاز بسیج همگانی مبارزه با فشارخون از بهار سال آینده

آغاز بسیج همگانی مبارزه با فشارخون از بهار سال آینده

انجمن پارسیان: وزیر بهداشت اظهار داشت: نیازمند اقدامات بین بخشی و البته كمك مردم و استفاده از ظرفیت ثمین سازمان های مردم نهاد برای كنترل بیماری های غیرواگیر هستیم و در بهار سال آینده نخستین حركت را تحت عنوان بسیج همگانی برای مبارزه با فشار خون آغاز می نماییم چون حداقل ۴۰ درصد از افراد مبتلا به فشار خون از بیماری خود آگاهی ندارند.



به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا سعید نمكی اضافه كرد: فشار خون را قاتل خاموش می نامند چون ناگهان مردم با مبتلاشدن به این بیماری، با علائمی مانند سكته های قلبی و مغزی زمانی به ما بازگشت می كنند كه اقدامات درمانی شاید تاثیر چندانی نداشته باشد.

وزیر بهداشت افزود: اگر بتوانیم مردم را از مبتلاشدن به بیماری فشار خون آگاه نماییم و پیش از مبتلاشدن به نارسایی كلیوی و نیاز به خدمات دیالیز، اگر پیشگیری نماییم می توانیم از هزینه های سنگین و نتایج نامبارك برای بیماران جلوگیری نماییم بدین سبب در سال آینده برای چندین بسیج همگانی، برنامه ریزی كرده ایم تا با كمك مردم از بیماری های غیرواگیر پیشگیری نماییم.

نمكی اظهار داشت: مردم بوشهر، مردمانی هستند كه سابقه استعمارستیزی، میهمان نوازی و همراهی آنان با انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران ستودنی است.

وی كه بعنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در آستانه سفر كاروان تدبیر و امید به استان بوشهر در نشست شورای اداری شهرستان بوشهر حضور یافته بود، اظهاركرد: خوشبختانه بین شیعه و سنی در استان بوشهر، وحدت بسیار خوبی وجود دارد كه زبانزد خاص و عام است و اساسا موارد و مشكلات مطرح و نگاشته شده را به رئیس جمهوری و همكارانم در هیات وزیران، خواهم داد.

وی اشاره كرد: پس از انقلاب اسلامی دستاوردهای عظیمی در همه عرصه ها خصوصاً حوزه سلامت داشته ایم چون در سال ۵۷ از هر ۱۰۰۰ تولد، ۱۲۰ نوزاد به یكماهگی و ۱۷۴ كودك به پنج سالگی نمی رسیدند و از هر ۱۰۰ هزار مادر باردار، ۲۴۵ نفر به سبب عوارض زایمان و حاملگی جان خودرا از دست می دادند كه امروز این شاخص ها به لطف خدا و همت و تلاش همكاران ما در وزارت بهداشت، به یك دهم كاهش یافته است.

پیشرفت های حوزه سلامت در چهار دهه گذشته

وزیر بهداشت اضافه كرد: در سال ۵۷ با عنایت به حضور شركت های چندملیتی در حوزه دارو فقط ۲۵ درصد از داروی مورد نیاز كشور در داخل تولید می شد اما امروز حدود ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز را در داخل كشور تولید می نماییم. در آن دوران پوشش واكسیناسیون ۳۰ درصد بود كه امروز به حدود ۱۰۰ درصد رسیده است. سال ۵۷ در كشور حدود ۶۰۰ دانشجوی پزشكی و ۱۴ هزار و ۷۰۰ پزشك كه عموما هم خارجی بودند در كشور حضور داشتند اما امروز بیشتر از ۶۱۰۰ دانشجوی پزشكی در دانشگاه های دولتی و بیشتر از ۱۴۰ هزار پزشك در كشور حضور دارند. در آن دوران ۱۰۵۰ واحد نمایش دهنده خدمات بهداشتی در روستاها فعال بود اما امروز بیشتر از ۱۸ هزار واحد نمایش خدمات بهداشتی در كشور فعال است.

نمكی كمك وزارت بهداشت برای توسعه زیرساخت های حوزه سلامت در استان بوشهر را ضروری دانست.

بیماری های غیرواگیر تهدید جدی نظام سلامت و سلامت مردم

وی اضافه كرد: در وزارت بهداشت برای سال آینده برنامه هایی برای اجرا داریم كه اساسا به كمك دستگاه های اجرایی، سازمان های مردم نهاد و مردم نیاز داریم چون امروز برخلاف گذشته كه فرزندان مان را با ۵ دلار مقابل شش بیماری مهلك مسری قابل پیشگیری با واكسن واكسینه كردیم، با بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها همین طور حوادث جاده ای روبرو می باشیم كه تهدید جدی برای سلامت مردم و نظام سلامت هستند.

مصمم هستیم كه طرح تحول سلامت را با شدت ادامه دهیم

نمكی با اشاره به اینكه مصمم هستیم كه طرح تحول سلامت را كه از دستاوردهای موثر دولت بوده است را با شدت ادامه دهیم، تصریح كرد: باوجود فشارهای سنگین اقتصادی به سبب اعمال تحریم های ظالمانه، مصمم هستیم كه پرداخت از جیب بیماران را كاهش دهیم. بیماران صعب العلاج و خاص همین طور ماندگاری پزشكان در مناطق محروم و كمتر توسعه یافته را مورد حمایت ویژه قرار دهیم.

وزیر بهداشت ضمن تاكید بر ضرورت حمایت ویژه از بخش خصوصی در حوزه سلامت اظهار داشت: معاون درمان اخیرا از سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه سلامت یكی از مناطق استان بوشهر اطلاع یافت و تلفنی این مجوز را صادر خواهدنمود و این نشان داده است كه ما مصمم هستیم تا بخش خصوصی را به شكل ویژه برای سرمایه گذاری در نقاط كمتر توسعه یافته حمایت نماییم و به آن سوبسیدهای ویژه در خرید خدمت بدهیم تا ماندگاری بخش خصوصی در كنار مردم را مستمر و پایدار نماییم.
نمكی اشاره كرد: با دستور رئیس جمهور در سال آینده طرح تحول نظام سلامت را ادامه می دهیم و زیرساخت هایی مانند تخت های بیمارستانی، كلینیك ها و پلی كلینیك ها را برای تسهیل در دسترسی بیشتر مردم به خدمات توسعه می دهیم و امیدواریم كه در استان بوشهر بعنوان استان نمونه و آزمایشی بتوانیم بعضی از پروژه های وزارت بهداشت همچون پرونده الكترونیك سلامت، سیستم ارجاع، پزشكی خانواده و خصوصاً بهداشت دهان و دندان در مدارس و حذف پوسیدگی دندان دانش آموزان را آغاز نماییم.

همه كمك نماییم تا فرهنگ استفاده مطلوب از آب نهادینه شود

وی با اشاره به مشكلات مطرح شده استان بوشهر در این جلسه اشاره كرد: تلاش می نماییم كه مشكلات این استان همچون مشكل آب آشامیدنی كه البته یك مشكل ملی است و منحصر به منطقه ای از كشور نیست را به همكارانم در هیات دولت انتقال دهم. در سالهای گذشته در مصرف آب، شاید تندروی كرده ایم و باید همه كمك نماییم تا فرهنگ استفاده مطلوب از آب در بخش های مختلف همچون شرب، كشاورزی و صنعت را نهادینه نماییم.

نگاه دولت پشتیبانی از سازمان های مردم نهاد است

وزیر بهداشت از پیگیری برخی مشكلات استان بوشهر همچون تردد به جزیره خارك و توانمندسازی سازمان های مردم نهاد توسط دولت آگاهی داد و اظهار داشت: نگاه دولت، پشتیبانی از سازمان های مردم نهاد است و به جامعه محور و مردم نهاد كردن خدمت، اعتقاد كامل دارد و یكی از دستور كارهای دولت، تقویت و توانمندسازی سازمان های مردم نهاد است و اعتقاد داریم كه كار را باید به مردم بسپاریم تا از لطمه ها و گزندها در امان باشند.

نمكی یكی دیگر از مشكلات استان بوشهر را اشتغال عنوان نمود و اضافه كرد: در دولت، اشتغال و كارآفرینی یكی از محورهای مهم می باشد و در سال آینده باز باوجود مشكلاتی كه در بودجه داریم اما منابع بسیار خوبی برای اشتغال و پروژه های عمرانی در نظر گرفته شده است.

وی با بیان این كه استان بوشهر قابلیت های فراوان و مردم این استان استحقاق خدمات را دارند، اظهار داشت: اساسا شایستگی بالای مردم به حدی است كه در آینده شاهد توفیق و سرافرازی روز افزون باشیم. دعا كنید كه سال آینده همه در كنار همدیگر، با وفاق، وحدت و همدلی بتوانیم به دشمنان مان بگوییم كه مردم ما ایستاده اند و یك دفعه دیگر عزت خودرا نشان خواهند داد.

وزیر بهداشت افزود: دشمنان انقلاب، ما را در شرایط خیلی مشكل و محدودیت های زیادی قرار می دهند كه زانو بزنیم اما مقاومت خودمان را در دوران گذشته و در دفاع مقدس به دنیا ثابت كرده ایم و تنها كشور جهان هستیم كه سپس ۸ سال نبرد نابرابر با تعداد زیادی از كشورهای جهان، یك سانتیمتر از خاك این مملكت را سر میز مذاكره پس نگرفتیم و با خون شهدا، پایداری ملت و ایستادگی نیروهای نظامی توانستیم در آن دوران، از خاك و آب و ناموس كشورمان دفاع نماییم.

به گزارش وبدا، نمكی اشاره كرد: روز سوم جنگ تحمیلی در خوزستان، اسلحه هایی مانند كلاشینكف و ژ سه نداشتند اما امروز با عزت در كشور صدها پایگاه موشكی داریم و با هیچ كشوری در دنیا نزاع، جنگ و مخاصمه نداریم اما به قدری قدرتمند هستیم كه كسی جرات نمی كند به ما نگاه چپ كند و با لطف خدا، دوران سخت تحریم های ظالمانه را در كنار همدیگر پشت سر خواهیم گذاشت.




1397/12/26
14:22:15
5.0 / 5
4119
تگهای خبر: الكترونیك , توسعه , خدمات , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
انجمن پارسیان Parsian Forum