سخنگوی وزارت بهداشت:

۱۸ درصد مبتلایان كرونا علامتی ندارند

۱۸ درصد مبتلایان كرونا علامتی ندارند

به گزارش انجمن پارسیان سخنگوی وزارت بهداشت در واكنش به برخی اظهارات در جامعه برای انتخاب مقاصد سفر در كشور به لحاظ پاك بودن از ویروس كرونا، اظهار داشت: حالا دیگر هیچ نقطه عاری از ویروس كرونا در كشور نداریم و این خوش خیالی است كه اگر كسی با این تصور، سفر كند.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، دكتر كیانوش جهانپور در ارتباطی ویدئو كنفرانسی با خبرنگاران تصریح كرد: امروز پس از ۳۵ روز از شناسایی بیماری كووید۱۹ در كشور اعلام می نماییم كه هیچ نقطه پاكی در كشور در مورد كووید ۱۹ نداریم و هیچ جای كشور عاری از كروناویروس جدید نیست. این ویروس در همه جای كشور با شیوع و شدت متفاوت، وجود دارد. ازاین رو افرادی كه سفر می كنند، یا ویروس را با خود به آن منطقه خواهند برد یا هنگام بازگشت ویروس رو سوغات خواهند آورد.
وی افزود: بر همین مبنا هم از امروز وارد فاز دیگری در اعلام آماردهی استان ها شدیم و سیستم را به این سمت برده ایم كه بیماریابی سریع تر صورت گیرد و بر همین مبنا هم طی روزهای آینده مقداری موارد شناسایی بیماری افزایش خواهد یافت. در مجموع حالا در همه جای كشور موارد مظنون، محتمل و مشكوك به بیماری بر مبنای خوداظهاری افراد و همینطور یافته های آزمایشگاهی وجود دارد.
اعمال جریمه چقدر در كاهش سفرها موثر است؟ وی همینطور در پاسخ به سوال ایسنا درباره پیشنهادات مطرح در خصوص اعمال جریمه برای افرادی كه به سفارش ها عمل نكرده و به سفر رفته اند، اظهار داشت: پیشنهادات مختلف از نواحی مختلف مطرح می شود اما ملاك، مصوبات ستاد و موارد مورد تایید رئیس جمهور است. در هر صورت اینكه لحاظ جرایم مالی تا چه حد می تواند پیشگیری كننده باشد و یا اینكه افراد از پرداخت جریمه از بار مسئولیت رفع تكلیف كنند و حتی اعمال جریمه به افزایش سفرها دامن زند هم بحثی است كه نیازمند بررسی است. در مجموع حالا تلاش بر آن است كه با برنامه های اقناعی رفتار نماییم و جلب مشاركت داشته باشیم. برخوردهای قهری حداقل در ساختار اجتماعی، مدیریتی و سیاسی كشور ما مطلوب و ممكن نیست.
تاثیر منفی سفرها بر شیوع بیشتر كروناجهانپور در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره احتمال پیك باردیگر بیماری در موج بازگشت سفرها، اظهار داشت: افراد امكان دارد علامتی نداشته باشند اما ناقل بیماری باشند و با سفر كردن، بیماری را هم منتقل كنند. قاعدتا هر تردد و سفری می تواند مبتلا شدن ایجاد كند؛ چه رفت و چه بازگشت. در مجموع سفر تأثیر منفی خود در شیوع بیماری را خواهد داشت و این رفتاری غیرمسوولانه، ناصحیح و خودخواهانه است كه برخی انجام می دهند و ما هم در این حوزه نگرانیم. در نهایت هم با عنایت به كاهش چشم گیر سفرها، به نیمه پر لیوان دل بسته ایم و امیدواریم شاهد پیك بیماری نباشیم.
وی افزود: این تلقی اشتباهی است كه تصور شود مبتلا شدن و انتقال بیماری تنها از مسیر دیگران است و متوجه ما نیست؛ این مورد هم بحثی روانشناختی است و هم فرهنگی و شاید نیازمند آن هستیم كه فرهنگ ایمنی و حفاظت در كشورمان ارتقا یابد. در مجموع هر سفری از جنس بازگشت یا رفت می تواند به انتشار بیماری و پیك در نمودار بیماری دامن زند.
چند درصد افراد به كرونا مبتلا خواهند شد؟ جهانپور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره برخی اظهارات در خصوص اینكه دو سوم افراد جامعه به كروناویروس جدید مبتلا خواهند شد، اظهار داشت: این اظهارات بیشتر از جانب سیاسیون در دنیا مطرح می شود تا علمای طب و متخصصان. این اظهارات موضوعی است كه اگر همه دولت ها هم در جهت آن تلاش كنند، محتمل نخواهد بود و رخ نخواهد داد. مقداری در این اعداد بزرگنمایی می شود. آنچه كه ما می دانیم آن است كه این ویروس دارو و واكسن مشخصی ندارد و مسیر قطع زنجیره آن هم بطور قطع كاهش مراوادات و سفرهاست.
وی در اینباره اضافه كرد: در هر صورت درباره این بیماری نیازمند آن هستیم كه بار مراجعات به مراكز درمانی را در حد وسع مان كنترل نماییم تا حداقل در بازه زمانی طولانی تر، با پیك های كوتاه تر، تعداد ورودی كمتری به مراكز درمانی داشته باشیم. بر همین مبنا هر اقدامی را در جهت كاهش شیوع بیماری و كاهش ورودی به بیمارستانها انجام خواهیم داد.
سطح سوم قرنطینه در كشورجهانپور افزود: هم اكنون ما در سطح سوم قرنطینه هستیم و اعمال محدودیت ها بخشی از راه اقناع عمومی و بخشی هم از راه ابلاغیه های دولتی است. آنچه هم كه بعنوان حكومت نظامی مد نظر برخی افراد است، با شاكله اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ما قرابتی ندارد و امكان دارد نتایج ناگوارتری هم به دنبال داشته باشد. ازاین رو باید بر مسیرهای شدنی متمركز شویم كه آخر مطلوبی هم داشته باشد.
كرونا از چه تاریخی در ایران بوده؟ وی همینطور در پاسخ به برخی اظهارات در خصوص وجود كروناویروس در كشور از آذرماه وبرخی تاریخ های دیگر، با كنایه اظهار داشت: به هر حال توانمندی های افراد متفاوت می باشد و برخی در آذرماه و مهر ماه و حتی تیر ماه ویروس را مشاهده كرده و برخی امكان دارد در آب و آیینه دیده باشند. در هر حال اگر فرد پزشك باشد، قاعدتا باید تشخیص افتراقی آنرا داده باشد و مستنداتش را در پرونده بیمار ثبت كرده باشد. از اول بهمن ماه تمام مبادی ورودی كشور و بیمارستان ها در جستجوی كووید۱۹ بودند و هر جا كه تست از موارد مشكوك دریافت شده بود، هیچ كدام مثبت نبودند.
جهانپور افزود: در هر حال معما چو حل گشت، آسان شود. تاریخ های متفاوتی را در این حوزه در فضای مجازی داده اند. ما سلاح هایی مثل علم غیب و قدرت پیشگویی و ابزارهایی فراتر از علم روز نداریم. آن دوستان كه این موارد را اعلام داشته اند باید همان زمان به چین، سازمان جهانی بهداشت و البته به ما موارد را مطرح می كردند. احیانا موارد این چنینی را جهت انبساط خاطر مردم مطرح می كنند.
۱۸ درصد مبتلایان كرونا هیچ علامتی ندارندوی همینطور درباره برخی اظهارات درباره موارد زیاد با علائم خفیف بیماری اظهار داشت: مطابق آخرین آمار حداقل حدود ۸۴ درصد مبتلایان در ایران علائم خفیف، متوسط و یا حتی بدون علامت دارند و تنها ۱۵.۸ درصد دارای علائم شدید می شوند كه از این میان ۱۲.۳ هم در آی سی یو بستری می شوند. پیشبینی می شود كه حدود ۱۸ درصد مبتلایان اساسا هیچ علامتی نداشته باشند و شك به كووید ۱۹ هم نباشند. بر این اساس برخی امكان دارد با تب و لرز خفیف، نابویایی، ناچشایی و مواردی از این قبیل از بیماری عبور كرده باشند. در مجموع تا روز گذشته بیشتر از ۵۸ هزار تست كرونا در كشور انجام شده است كه نظام آزمایشگاهی كشور قابلیت انجام بیشتر از ۶هزار تست روزانه و ارتقای آن به ۱۰هزار تست را دارد.
جهانپور همینطور درباره تخت های بیمارستانی ارائه دهنده خدمت به بیماران كرونا؛ اظهار داشت: در گام اول ۲۷ هزار تخت بیمارستانی در ۱۶۵ بیمارستان لحاظ شد و الان این رقم به ۴۰هزار تخت رسیده است كه البته بخشی از آن هنوز استفاده نشده است. ۲۵۰۰ تا ۲۷۰۰ تخت آی سی یو هم برای مبتلایان كووید۱۹ در حال ارائه خدمت است.
هنوز مصوبه ای برای تداوم تعطیلی ادارات ابلاغ نشده استوی همینطور درباره تعطیلی ادارات به دنبال به انتها رسیدن تعطیلات نوروز، اظهار داشت: تا این لحظه مصوبه ستاد در خصوص تداوم تعطیلی ادارات به ما ابلاغ نشده است. اگر مصوبه ای در این حوزه بیاید، اعلام خواهد شد. البته مصوبات باید به تایید رئیس جمهور برسند.



1399/01/04
21:54:45
5.0 / 5
3499
تگهای خبر: تخصص , سفر , سیستم , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
انجمن پارسیان Parsian Forum