طرح خواسته های فعالان حوزه زنان اهل تسنن

طرح خواسته های فعالان حوزه زنان اهل تسنن

انجمن پارسیان: معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به تاكید رئیس جمهور بر انتصاب 30 درصدی مدیران زن در دولت دوازدهم اظهار داشت: تا كنون حدود 25 درصد این مهم محقق شده است كه در مورد انتصابات اهل سنت بطور قطع به شرایط مطلوب نرسیده ایم ولی نسبت به دولت های قبل تغییر قابل توجهی رخ داده؛ همچون انتصاب سفیر اهل سنت و چندین مدیر و فرماندار از بین خانم ها و آقایان اهل سنت بوده كه با موفقیت در عملكرد آنها هم همراه بوده است.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، نشست ویدئو کنفرانسی با برخی از فعالین اهل تسنن در حوزه زنان و خانواده از ۸ استان کردستان، کرمانشاه، خراسان رضوی و جنوبی، گلستان، سیستان و بلوچستان، تهران و البرز در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری انجام شد.

در این گفتگو که توسط کارگروه ادیان و اقوام این معاونت تدارک دیده شد، انتظار اهل سنت که کسب حقوق کامل اجتماعی و تکمیل و افزایش کوشش های دولت بوده مطرح و مسائلی مانند طلاق ثلاثه، کودکان بدون شناسنامه و چند همسری مورد بحث قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه آنلاین معصومه ابتکار اشاره کرد: سیاست دولت تدبیر و امید این بوده که بتوانیم در بحث قومیت، جنسیت و مذهب تبعیض ها را برطرف نماییم.
وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور بر انتصاب ۳۰ درصدی مدیران زن در دولت دوازدهم اظهار داشت: تا کنون حدود ۲۵ درصد این مهم محقق شده که گزارش آن طی هفته دولت در شهریور ماه ارائه خواهد شد.
ابتکار با اشاره به انتصابات اهل سنت اظهار داشت: در این خصوص اساسا به شرایط مطلوب نرسیده ایم ولی نسبت به دولت های قبل تغییر قابل توجهی رخ داده؛ همچون انتصاب سفیر اهل سنت و چندین مدیر و فرماندار از بین خانم ها و آقایان اهل سنت بوده که با موفقیت در عملکرد آنها نیز همراه بوده است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به قانون اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی اظهار نمود: این گام مهمی برای کودکان فاقد شناسنامه بود و با تصویب آن مشکلات فراوانی برطرف می شود.
ابتکار با اعلان اینکه درباب بحث چند همسری موضع گیری قاطع و شفاف مقام معظم رهبری به تغییرات دراین زمینه کمک می نماید، ابراز امیدواری کرد این مساله همیشه در سیاستگزاری ها مورد توجه قرار گیرد.
ابتکار در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به فرصت های پدیده آمده در سال های اخیر به موضوع پشتیبانی از کودکان بازمانده از تحصیل و برنامه هایی که معاونت به شکل خاص با سازمان نهضت سواد آموزی در دست اجرا دارد، اشاره نمود و اظهار داشت: تمام موارد بازماندگی از تحصیل دختران و پسران که مورد شناسایی قرار می گیرد به معاونت معرفی شوند تا در چارچوب تفاهم نامه با نهضت سواد آموزی و موافقت نامه هایی که با آموزش و پرورش داریم، مشکل آنها با ماندگی از تحصیل آنها حل شود. ضمن اینکه از معرفی تشکل های حامی دانش آموزان نیازمند به معاونت استقبال می نماییم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به موضوع زنان سرپرست خانوار اشاره کرد: در شرایط تحریم اقتصادی و بحران کرونا گروه هایی که لطمه پذیری بالا دارند نیازمند حمایت های بیشتری بوده و ما در معاونت آمادگی پشتیبانی از این عزیزان را داریم.
ابتکار با اعلان اینکه برای زنان سرپرست خانوار و دختران جوان فارغ التحصیل بوسیله نظام بانکی تسهیلات قرض الحسنه را تامین کردهایم، اضافه کرد: حدود ۸۰ هزار مورد وام تا امروز تامین شده و چنانچه افراد داوطلب راه اندازی کسب و کارهای کوچک و یا خانگی را معرفی کنید، شرایط پیگیری شده توسط معاونت بود که سجادی به آنها اشاره نمود.
او همینطور از مکاتبه با مسئولین جهت برداشتن محدودیت از مادرانی که حضانت فرزندانشان را بر عهده دارند سخن گفت.
در ادامه این وبینار، بهجت رحمانی دبیر کارگروه ادیان و اقوام معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده گزارشی درباب کارهای انجام شده در این کارگروه ارائه داد.
وی اظهار داشت: صدور احکام قضایی باتوجه به فقه هر کدام از فِرَق خواسته عزیزان اهل سنت سنت است، ضمن اینکه آنها می خواهند در حکم قضایی نفیا و اثباتا مذهب لحاظ نشود.
رحمانی اضافه کرد: شایسته است در احکام استخدامی مذهب لحاظ نشود و ملاک توانایی، تحصیلات و سایر توانمندی های مطرح در قانون استخدام باشد تا اهل سنت در شرایط برابر بتوانند کار کنند و اشتغال داشته باشند.
شرکت کنندگان در این نشست نیز هر یک به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
خانم فوزیه غفاری از سنندج با اعلان اینکه حقوق بانوان هم مشروعیت دارد و هم مقبولیت، اضافه کرد: پیشنهاد می کنم در کلیه استانها بخصوص آنجا که تنوع اقوام و قطبیت وجود دارد بانک اطلاعاتی بانوان ایجاد شود، ضمن اینکه ایجاد فرصت های برابر برای زنان بر طبق شایسته سالاری، رفع کم توجهی به اشتغال زنان در مناطق اهل سنت، توسعه کسب و کار زنان، پرداخت وام های حمایتی و نیز پشتیبانی از زنان کارآفرین از اهمیت ویژه ای برخوردارست.
صدیقه موافق از تربت جام نیز در این نشست وبیناری پیشنهاد راه اندازی کمپین تامین سخت افزارهای دانش آموزی در حوزه دختران را بیان کرد تا در وضعیت فعلی و همه گیری کرونا بچه های مناطق محروم بتوانند از تلفن همراه جهت ادامه تحصیل بهره مند باشند.
او همینطور اظهار داشت: در حوزه طلاق ثلاثی زنان اهل سنت باید کار زیادی صورت گیرد و در ادامه بر لزوم آموزش اشتغال در مناطق مرزی تاکید نمود.
موافق در ادامه از عدم به کارگیری زنان در پست های اداری در شهرهای سنی نشین خراسان رضوی انتقاد نمود.
رستمی از گلستان نیز در این جلسه با اعلان اینکه خیلی از زنان کشور ما ضعف اعتماد به نفس و خودباوری دارند بر ضرورت آموزش های در رابطه با سلامتی جسمی و روانی به دختران دانش آموز تاکید نمود. اهواری از بیرجند با اشاره به توانمندی و مسئولیت پذیری زنان در وظایفی که به آنان واگذار می شود، از نگاه توام با بی مهری به خانم ها در مسئله طلاق و تبعیض آزار دهنده بین خانم ها و آقایان در قضیه ازدواج مجدد بعد از طلاق یا فوت همسر گلایه نمود و اظهار داشت: باید برای این مساله راهکاری مناسب پیدا نماییم.
مظهر مقدمی فر فعال مدنی از تهران با اشاره به اینکه مذاهبی که در ایران وجود دارد مانند باغچه ای از گل های رنگارنگ است که با مدارا و تسامح بر زیبایی آن افزوده خواهد شد، اظهار داشت: از خانم ابتکار تقاضا دارم صدای اقوام و مذاهب باشند.
او همینطور ضرورت استفاده از نیروهای توانمند اهل سنت در پست های مهم و مدیریتی را تصریح کرد.
گفتنی است قبل از این نیز نشست های تخصصی در موضوع حقوق بانوان اهل سنت با حضور مقامات مذهبی، حقوقدانان و صاحب نظران با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در استان های سیستان و بلوچستان، کردستان و گلستان توسط کارگروه ادیان و اقوام معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار شده است.




منبع:

1399/05/20
22:42:19
5.0 / 5
2027
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , تخصص , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
انجمن پارسیان Parsian Forum