معاون وزیر بهداشت خبر داد:

بهره برداری از پروژه ایرانوم، ۵ برابر شدن دانشمندان برتر

بهره برداری از پروژه ایرانوم، ۵ برابر شدن دانشمندان برتر

انجمن پارسیان: معاون وزیر بهداشت از بهره برداری از پروژه ایرانوم در كشور اطلاع داد و اظهار داشت: این پروژه فردا افتتاح می گردد و از این پس آزمایش های در رابطه با دی ان ای به صورت كامل در داخل كشور انجام می گردد.



به گزارش انجمن پارسیان به نقل از مهر، دكتر رضا ملك زاده در بیست و سومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشكی رازی در محل دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اضافه كرد: ما بر مبنای اسناد بالادستی باید تا سال ۱۴۰۴ رتبه اول منطقه در آموزش و پژوهش باشیم و دانشگاه های ما به رتبه زیر ۲۰۰ برسند. خوشبختانه شمای كلی از وضعیت كشور نشان داده است كه ما در دو بخش سلامت و آموزش پیشرفت خوبی داشته ایم.
وی اضافه كرد: در دولت یازدهم و دوازدهم تلاش های زیادی در این دو بخش صورت گرفته و ما توانستیم نخستین موسسه ملی تحقیقات علوم پزشكی را بعنوان یك مركز گرنت دهنده تولید نماییم.
وی از ثبت بیماری ها، اجرای پروژه ایرانوم و انجام مطالعات كوهورت بعنوان بخش مهمی از فعالیت های حوزه تحقیقات وزارت بهداشت نام برد و اظهار داشت: توانستیم در این دوره ردیف های مستقل بودجه مراكز تحقیقاتی را هم افزایش دهیم.
ملك زاده اضافه كرد: ۱۰ دانشگاه علوم پزشكی دارای مراكز تحقیقاتی جامع و اتاق تمیز هستند و منابع الكترونیك خریداری شده جهت استفاده اعضای هیات علمی دانشگاه ها به ۴۰ هزار مجله پزشكی مجانی افزایش یافته است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از تولید نظام «نوپا» بعنوان سامانه های در رابطه با حوزه های علوم پزشكی اشاره نمود و اظهار داشت: این سامانه ها در اختیار محققان قرار دارد و می توانند در حوزه های علم سنجی، رساله ها و تحقیقات از آن استفاده كنند.
وی اظهار داشت: موسسه «نیماد» توانسته از ۸۷۵ محقق در ۱۵۷ گروه تحقیقاتی حمایت مالی كند. همینطور ۱۵۳ گروه اخلاق پژوهش و نشر بوجود آورده ایم كه در حوزه تحقیقات به اساتید كمك می نماید.
ملك زاده اظهار داشت: ما توانستیم در دو دولت یازدهم و دوازدهم از ۳۳۶ پروژه تحقیقاتی علوم پزشكی حمایت نماییم.
وی اساس ثروت هر كشور را نیروی انسانی تحصیلكرده آن برشمرد و اظهار داشت: پشتیبانی از نیروی انسانی با طرح های پزشك پژوهشگر، پست داك و افزایش كیفیت دكتری پژوهشی صورت گرفته است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: ما محققان برجسته را پیدا می نماییم و به صورت مستقیم از آنها حمایت می نماییم.
وی از افزایش ۵ برابری محققان برتر كشور از ابتدای دولت یازدهم اطلاع داد و اظهار داشت: این تعداد از ۱۰۰ نفر به ۵۳۰ نفر افزایش یافته اند. در واقع ما ۱۰ سال زودتر از افق تولید علم مان به رتبه اول منطقه در حوزه علوم پزشكی رسیده ایم.
ملك زاده خاطرنشان كرد: خوشبختانه از نظر شاخص های كیفی، استنادات در تولید علم و تولید فناوری از تولید علم هم رشد داشته ایم.
وی اضافه كرد: ما بودجه زیادی نداشتیم اما از نظر تعداد محققان برتر در كشورهای منطقه اول هستیم و از یك هزار و ۱۱۵ محقق برتر كشور ۵۵۰ نفر آنها در حوزه پزشكی هستند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درباره افزایش تعداد دانشمندان یك درصد برتر دنیا اظهار داشت: تعداد دانشمندان ایرانی در گروه یك درصد برتر دنیا ۵ برابر شده و تعداد شركت های دانش بنیان و محصولات آنها در گروه پزشكی به بیش از چهار هزار محصول دانش بنیان رسیده است.
وی از بهبود رتبه ایران در حوزه نوآوری اطلاع داد و اظهار داشت: در این حوزه هنوز ضعف داریم و باید تلاش بیشتری انجام دهیم.
ملك زاده با انتقاد از بودجه ناچیز گروه تحقیقات پزشكی اظهار داشت: درصدی كه به بودجه علم و فناوری قرار بود اختصاص پیدا كند در اسناد بالادستی دو تا سه درصد است اما تنها كمتر از نیم درصد به این بخش اختصاص می یابد و این در شرایطی است كه در حوزه علوم پزشكی در ماه دهم سال ۹۶ تنها ۱۶ درصد بودجه به ما تخصیص یافته است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از معاون اول رئیس جمهور درخواست نمود بودجه حوزه علم و فناوری مورد توجه ویژه قرار گیرد.

1396/10/26
20:12:25
5.0 / 5
4991
تگهای خبر: دانش بنیان , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
انجمن پارسیان Parsian Forum