وزیر بهداشت اعلام كرد

برنامه وزارت بهداشت برای اجرای پزشک خانواده در مناطق محروم

برنامه وزارت بهداشت برای اجرای پزشک خانواده در مناطق محروم

انجمن پارسیان: به گزارش انجمن پارسیان، وزیر بهداشت با اشاره به اینکه به دنبال سیستم سلامت خانواده در کشور هستیم، برنامه این وزارت خانه برای اجرای سراسری برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع با اولویت مناطق محروم در سال آتی را یاد شده قرار داد و اظهار داشت: منابع مورد نیاز این برنامه را به مجلس اعلام کردیم و امیدواریم تامین گردد.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، دکتر بهرام عین اللهی در مراسم رونمایی از سند «سلامت بخش»، اظهار داشت: جلسات بسیار زیادی را در قرارگاه پزشکی خانواده با حضور معاونین وزارت بهداشت، داشتیم و در این جلسات بررسی بسیار کاملی از وضعیت پزشکی خانواده انجام شد.
وی ادامه داد: پزشک خانواده در کشور ما از سال ۱۳۸۲ عنوان شد و در سال ۱۳۹۰ در دو استان به صورت آزمایشی اجرا شد. به هر حال نقاط قوت و ضعفی در اجرا داشت که همه این موارد بررسی گردید. قرار شد سال جاری پزشک خانواده را در شهرهای با جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر و روستاها تکمیل نماییم که این اقدام انجام شد و الان در کل کشور در جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر و مناطق روستایی به صورت کامل پزشک خانواده درحال اجراست. امیدواریم در سال آینده بتوانیم پزشک خانواده را در کل کشور اجرایی نماییم. منابع مورد نیاز را به مجلس اعلام کردیم که استقبال شد و امیدواریم منابع آن تامین گردد.
عین اللهی با اشاره به اینکه پزشکی خانواده ترجمه ای از family medicine است، افزود: در این طرح منظور کل سیستم پزشکی است. شاید بتوان به عبارتی بگوییم سلامت خانواده. برای اجرای این طرح زیرساخت های فیزیکی را نیاز داشتیم که سال جاری نزدیک به ۲۰۰۰ خانه بهداشت، مراکز جامع سلامت و... مورد رسیدگی قرار گرفت و نیروی انسانی که مورد نیاز این برنامه است، عموما نیروهای در ارتباط با حوزه بهداشت و تیم سلامت است که کار اصلی را انجام می دهند و جزو طرح های بی نظیر کشوری ما بحث شبکه بهداشت، بهورزها و... و. بودند که طرح سلامت خانواده هم بازمی گردد به این که سیستم شبکه و زیرساخت های بهداشتی مان را تقویت نماییم که صورت می گیرد. این طرح بر این اساس است که از بیماری پیشگیری شود.
وی اظهار داشت: خیلی از بیماری ها در مناطق مختلف کشور ما شایع است، اما امکان پیشگیری دارند. امروزه دیابت، فشار خون، بیماری قلبی و... وجود دارند و سبک زندگی ناسالم منجر به آن می شود و هرچه در بهداشت هزینه نماییم، بهتر می توانیم سلامت مردم را تأمین نماییم. سیستم بهداشت می تواند بیماریابی کند و بعد به سطح درمان می رسیم. در سه سطح هم سیستم درمانی داریم شامل سطح یک شامل پزشکان عمومی، سطح دو یا همان سطح تخصصی و سطح سه که سطح فوق تخصصی و بیمارستان و بستری است. ما دنبال این هستیم که سیستم سلامت خانواده در کشور تقویت شود.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه با پزشکی خانواده کانال مطمئنی ایجاد می شود، اظهار داشت: یکی از اقدامات بزرگی که سال قبل و سال جاری اجرا شد، نسخه الکترونیک بود. در آغاز دولت سیزدهم ۱۰ درصد نسخه الکترونیک داشتیم که حالا به بالای ۹۰ درصد رسیدیم و کار مهمتر پرونده الکترونیک است که افراد باید در پزشک خانواده پرونده الکترونیک داشته باشند و اطلاعات بیماران در آن ثبت گردد.
وزیر بهداشت اظهار داشت: اگر افرادی در جامعه ما ترجیح بدهند که از راه کانال پزشک خانواده خدمت بگیرند، می توانند از مزایای آن برخوردار شوند و اگر کسی هم وارد آن نشود، می تواند همان روال سابق را پیش بگیرد و مشوقی برایش اعمال نمی گردد. همچون مشوق هایی که قرار دادیم برای کسانی که در کانال پزشک خانواده و نظام ارجاع قرار بگیرند، اینست که بتوانیم درمان شان را به نازل ترین قیمت انجام داده و برای مجموعه تخصصی و پزشکی هم که وارد این کانال می شود، مزایای برخورداری بیشتر از حق الزحمه را در نظر بگیریم.
عین اللهی اظهار داشت: بر این اساس قبلا در حوزه بستری پنج درصد از هزینه خدمات بستری را بیمار و ۹۵ درصد را بیمه پرداخت می کرد، اما حالا ما در سه استان خراسان جنوبی، بوشهر و کردستان اگر بیماری از راه پزشک خانواده از سطح یک به سطح بستری ارجاع شود، وزارت بهداشت پنج درصد فرانشیز را پرداخت می کند. نام این طرح «سلامت بخش» است که در این سه استان به صورت آزمایشی از امروز اجرا می شود و اگر موفقیت آمیز بود، با اولویت سایر استانهای محروم هم آنرا گسترش می دهیم.
وی اظهار داشت: برنامه ما برای اجرای پزشک خانواده در سال آینده اینست که این طرح را در کل کشور اجرا نماییم، اما اولویت ما در استان ها و شهرهای مناطق محروم است. باتوجه به منابع شاید این امکان نباشد که در همه شهرها انجام دهیم؛ ازاین رو با اولویت مناطق محروم آن استان ها اجرا می نماییم. ازاین رو هدف اصلی این طرح، پیشگیری، بهداشت و مراقبت از راه تقویت شبکه بهداشت است و هدف دیگرش اینست که از این سیستم برای درمان مردم در سطوح مختلف استفاده نماییم تا به هدف غایی مان برسیم تا بیماران بخصوص در مناطق محروم، پرداختی برای درمان شان در بیمارستان ها نداشته باشند.




منبع:

1401/12/22
12:30:57
5.0 / 5
335
تگهای خبر: الكترونیك , تخصص , خدمات , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum