پژوهشگاه رویان بررسی كرد؛

مکانیسمهای دفاعی بر سازگاری زناشویی زوجهای نابارور تاثیر می گذارد

مکانیسمهای دفاعی بر سازگاری زناشویی زوجهای نابارور تاثیر می گذارد

انجمن پارسیان: اخیراً در پژوهشگاه رویان مطالعه ای روی ۴۰۰ زوج نابارور نشان داد که سازگاری زناشویی زوج های نابارور ارتباط مستقیمی با مکانیسم های دفاعی بالغ دارد.



به گزارش انجمن پارسیان به نقل از پژوهشگاه رویان، نداشتن فرزند یک وضعیت بحرانی و استرس زا برای زوجین در سنین باروری است که می تواند سبب احساس گناه و شرم در زوجین نابارور شود. این احساسات منجر به تغییر در برنامه هویت خانوادگی، ثبات زناشویی و وضعیت تأهل آنها می شود و بر سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی زوجین تاثیر می گذارد.
همچنین میزان افسردگی در زنان و مردان نابارور بیشتر از افراد سالم می باشد و نهایتا منجر به تنش در روابط شخصی و بین فردی آنها می شود. مطالعات مختلف نشان داده است که زوج های نابارور نسبت به زوج های بارور از رضایت زناشویی، ابراز علاقه به همسر، سازگاری زناشویی و رضایت جنسی کمتری برخوردار می باشند. سازگاری زناشویی شامل رضایت زناشویی، انسجام، توافق و محبت است. زوج های ناباروری که تحت درمان ناباروری هستند، مکانیسم های روان شناختی زیادی را برای مقابله با استرس ناشی از این فرایند به کار می گیرند.
مکانیسم های دفاعی به صورت ناخودآگاه رخ می دهند که بعنوان شاخصی برای سطح سازگاری فردی استفاده می شود. مکانیسم دفاعی و سازگاری زناشویی فرآیندهای ذهنی هستند که در زندگی زوج های نابارور نقش اساسی دارند. مکانیسم های دفاعی به سطوح دفاعی بالغ، نابالغ و عصبی تقسیم می شوند.
مشخص شده است که سلامت جنسی افراد به صورت قابل توجهی با مکانیسم های دفاعی آنها مرتبط می باشد و زوج های نابارور از مکانیسم های دفاعی نابالغ بیشتر از زوج های بارور استفاده می نمایند. ازاین رو مکانیسم های دفاعی این ظرفیت را دارند که بعنوان یکی از متغیرها و مداخلات درمانی مورد توجه قرار گیرند. به نظر می آید که علت ناباروری هم می تواند بر نوع مکانیسم های دفاعی مورد استفاده زوج های نابارور و تعدیل های زناشویی بوجود آمده توسط آنها تاثیر بگذارد.
اخیراً در پژوهشگاه رویان مطالعه ای روی ۴۰۰ زوج نابارور صورت گرفته است که سازگاری زناشویی و مکانیسم های دفاعی در زن و شوهر (زوجین) بر مبنای علت ناباروری زنانه، مردانه، ناشناخته یا هر دو بررسی گردید. نتایج این مطالعه که در مجله علمی International Journal of Reproductive Biomedicine انتشار یافته است نشان داد که سازگاری زناشویی ارتباط مستقیمی با مکانیسم های دفاعی بالغ دارد.
درک مکانیسم های دفاع روان شناختی مورد استفاده افراد نابارور امکان دارد در تشخیص مشکلات مختلف مفید باشد. علاوه بر این مشخص شد که سازگاری زناشویی در مردان بیشتر از همسرانشان است. همینطور به نظر می آید زنان نابارور نسبت به مردان نابارور در مقابل نتایج روانی آن صدمه پذیرتر هستند. در مجموع، با عنایت به نتایج این مطالعه، مشاوره زوج های نابارور در زمینه سازگاری زناشویی و آموزش استفاده از مکانیسم های دفاعی بالغ بخصوص در زنان سفارش می شود.


منبع:

1402/06/20
12:27:38
5.0 / 5
309
تگهای خبر: آموزش , پژوهشگاه , علم , مشاوره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
انجمن پارسیان Parsian Forum