رقابت علمی كنز به دنبال حل مشكلات جوامع ­اسلامی در ۵ حوزه كلان

رقابت علمی كنز به دنبال حل مشكلات جوامع ­اسلامی در ۵ حوزه كلان

انجمن پارسیان: یكی از اصلی­ ترین اهداف رقابت علمی كنز، یافتن بهترین راهكارهای علمی به منظور حل مشكلات جامعه در حوزه ­های سلامت، اقتصاد، فناوری­ ارتباطات و اطلاعات، آب و محیط ­زیست و انرژی است.



به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع­ رسانی بنیاد مصطفی(ص)؛ یكی از اصلی­ ترین اهداف رقابت علمی كنز، یافتن بهترین راهكارهای علمی به منظور حل مشكلات در حوزه ­های سلامت، اقتصاد، فناوری ­­ارتباطات و اطلاعات، آب و محیط ­زیست و انرژی دیده می­ شود كه رقابت علمی كنز هم به این موضوعات پرداخته است.
می­ توان برخی مشكلات بخش محیط­ زیست و آب در غرب آسیا را مشكل ریز­گردها و كمبود آب و در شرق آسیا آلودگی­های صنعتی و سیلاب و برخی مشكلات بخش اقتصاد را در جوامع اسلامی در جنبه­ های مبتنی بر آموزه ­های اسلام در اقتصاد دانست.
با توجه به تغییر سبك زندگی، با رشد بی­ رویه بیماری­ های غیرمزمن مانند سرطان، دیابت و... روبرو هستیم؛ از طرفی صنعتی ­شدن سبك زندگی شهری و تولید زندگی ماشینی، سلامت روانی انسان­ها را تحت تاثیر قرار داده كه باعث برخی مشكلات روحی و روانی شده­ است.
یكی دیگر از حوزه ­های رقابت علمی كنز، انرژی است. امروزه برای كوچكترین فعالیتی نیازمند انرژی هستیم كه تامین انرژی یكی از دغدغه ­های اصلی است. كشورهای شرق آسیا با استفاده از زیست­ توده­ هایی مانند موج ­های دریا و انرژی ­بادی، استفاده از سوخت ­های فسیلی را محدود كرده ­اند؛ چونكه سوخت­های فسیلی در كمتر از ۳۰ سال تمام می­شود.
محمدحسین قمری، دبیر اجرایی رقابت علمی كنز اظهار داشت: گسترش حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ۴۰ سال قبل سبب افزایش سرعت و شفافیت در این حوزه شده است. اتكای بیشتر و بیان روش­های نوین در این زمینه می­تواند سرعت فرآیندها در امور مختلف را افزایش دهد و در نتیجه زندگی را آسان­تر كند. در حوزه سخت­ افزار می ­توان به ایجاد شبكه­ های مخابراتی قوی­ تر و در حوزه نرم ­افزار و فناوری هوش مصنوعی، تحلیل داده و داده­ كاوی اشاره نمود.
وی بیان داشت: در خیلی از ابعاد، مقاله­ های متنوع علمی مشاهده می ­شود كه هنوز وجود این فناوری ­های نوین و چگونگی استفاده از آن برای مردم آشكار نشده ­است. با برگزاری رقابت علمی كنز به انباشتی از آثار علمی دانش­ پژوهان مسلمان دست پیدا می­ نماییم تا در آینده بتوانیم بدون رجوع به فناوری­های شركت­های غربی و غیر­مسلمان، با قیمت كمتری از فناوری­های دانش ­پژوهان مسلمان استفاده نماییم. همینطور با این كار به افزایش ظرفیت و توانمندی­های پژوهشگران مسلمان هم كمك كرده­ ایم.
قمری بیان ­كرد: علم، دانش و فناوری مرز نمی ­شناسد و هر فردی می­ تواند در هر زمینه ­ای حركت نماید. پنج حوزه­ ای كه برای این رقابت در نظر گرفته شده تا حدودی مشكلات تمام كشورهای جهان است و حتی امكان دارد یك كشور پیشرفته در هر پنج حوزه مشكلاتی را داشته­ باشد اما این رقابت تصمیم دارد تا مشكلات حادتری كه در میان كشورهای­ اسلامی وجود دارد را برای دستیابی به راهكار جدید به چالش بكشد تا تمام جوامع فرصت شركت در این رقابت را داشته باشند.
مسابقه كنز یكی از برنامه های جانبی جایزه مصطفی(ص) است.

1397/05/26
12:45:39
5.0 / 5
4538
تگهای خبر: شركت , علم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
انجمن پارسیان Parsian Forum