معاون دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت اعلام كرد

لزوم كاهش ۲۵ درصدی ۴ بیماری غیرواگیر تا ۱۴۰۴

لزوم كاهش ۲۵ درصدی ۴ بیماری غیرواگیر تا ۱۴۰۴

انجمن پارسیان: ایسنا/فارس معاون فنی دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اصرار كرد كه باید تا سال 1404 مرگ و میر ناشی از 4 بیماری غیرواگیر تا 25 درصد در ایران كم شود.


مغیثی سه شنبه ۵ آذر در مراسم آغاز كارگاه آموزشی تقویت نظام مراقبت بیماری های غیرواگیر ایران به میزبانی شیراز، اظهار داشت: این كارگاه با حمایت سازمان بهداشت جهانی برگزار می شود، به سبب اینكه مشكل بیماری های غیرواگیر، معضلی جهانی ست و در اولویت سازمان بهداشت جهانی قرار دارد و بر طبق قطعنامه سال ۲۰۱۵ سازمان ملل تا سال ۱۴۰۴ و برابر با چشم انداز رهبر معظم انقلاب، باید ۲۵درصد از مرگ و میر ناشی از ۴ بیماری غیرواگیر شامل بیماری های قلبی عروقی، دیابت، سه سرطان پرشیوع و بیماری های تنفسی كم شود.
او اضافه كرد: بیشترین مرگ های ناشی از این چهار بیماری، در كشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته اتفاق می افتد كه لازم است مردم از آن آگاه باشند و با تغییر سبك زندگی مانند انجام تحرك بدنی و تغذیه سالم، از مبتلاشدن به این بیماری ها پیشگیری كنند.
مغیثی با اشاره به اینكه بر طبق آمار امروزه در كشور به دلیلهای مختلفی افراد بر اثر سكته قلبی و مغزی، سرطان های پرشیوعی مانند سرطان روده بزرگ، سرطان دهانه رحم و دیابت جان خودرا از دست می دهند، افزود: در تلاش هستیم با اجرای برنامه های فراگیر كشوری، افراد را نسبت به خطرات كم تحركی، مصرف دخانیات، الكل، نمك و همین طور مصرف زیاد غذاهای ناسالم مانند انواع فست فودها آگاه نماییم تا سن مرگ و میر زودهنگام افراد از پیش از ۷۰ سالگی، به بیشتر از این عدد برسد.
معاون فنی دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت برگزاری كارگاه های آموزشی تقویت نظام مراقبت بیماری های غیر واگیر در كشور را مهم خواند و اظهار داشت: از آنجایی كه آمار بیمارهای غیر واگیر در استان ها متفاوت می باشد و بعضی از استان ها در اقدامات پیشگیرانه بیماری های غیرواگیر موفق عمل كرده اند، تلاش داریم با برگزاری این كارگاه مسئولان مربوطه را گردهم آوریم تا در چارچوب كارگاه های آموزشی، تجربیات استان ها را اعلام تا بتوانیم در كشور اقدامات پیشگیرانه را توسعه دهیم.
رییس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز با اشاره به اینكه بروز سرطان در ایران از متوسط جهانی كمتر است، اظهار داشت: از ۱۰۰ هزار آقا و خانم، به ترتیب حدود ۱۵۷ تا ۱۳۰ نفر به سرطان مبتلا می شوند، در صورتیكه در جهان متوسط بیشتر از ۲۰۰ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر است.
دكتر علی قنبری مطلق اضافه كرد: بروز سرطان در كشورهای در حال توسعه خصوصاً ایران، رو به افزایش است، بطوریكه طی دو دهه آینده تعداد موارد جدید بروز سرطان دو برابر افزایش پیدا كند، هم اكنون حدود ۱۱۰ هزار نفر به سرطان مبتلا می شوند، اما پیش بینی می شود ظرف دو دهه آینده به بیش از۲۴۰هزار نفر برسد كه بیشتر از متوسط جهانی است.
او مهم ترین علت افزایش بروز سرطان در ایران را افزایش امید به زندگی نسبت به جمعیت سالمندی عنوان نمود و افزود: شیوه زندگی ناسالم همچون افزایش وزن، مصرف سیگار، كم تحركی و عوامل محیطی ناسالم مانند آلودگی هوا در این امر موثر است.
رییس اداره سرطان وزارت بهداشت با اشاره به اینكه ۴۰درصد سرطان ها قابل پیشگیری می باشند، سرطان های پستان، دهانه رحم و روده بزرگ را قابل پیشگیری و تشخیص زودهنگام دانست و اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت برای كنترل این سه سرطان سفارش های مشخصی داده است كه در وزارت بهداشت و در كشور بر طبق این سفارش ها، برنامه ای برای پیشگیری و تشخیص زودهنگام این سرطان ها در نظام شبكه بهداشت و درمان طراحی شده و در حال اجراست.
قنبری مطلق با ابراز امیدواری نسبت به موفقیت اجرای این برنامه ها در پیش گیری از بروز برخی سرطان ها و تشخیص بموقع این بیماری در مبتلایان، تصریح كرد: شایع ترین سرطان ها در ایران، سرطان معده در مردان، سرطان سینه در زنان و سرطان های دستگاه گوارش و دستگاه ادراری است.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، كارگاه آموزشی تقویت نظام مراقبت بیماری های غیرواگیر ایران سه شنبه پنجم آذر به میزبانی دانشگاه علوم پزشكی شیراز شروع شده و تا هفتم آذر ادامه دارد.




منبع:

1398/09/05
20:42:06
5.0 / 5
4141
تگهای خبر: آموزش , توسعه , دانشگاه , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
انجمن پارسیان Parsian Forum