در گزارش انجمن پارسیان اعلام شد؛

بررسی شرایط رویت هلال ماه شوال

بررسی شرایط رویت هلال ماه شوال

به گزارش انجمن پارسیان عضو كمیته علمی ستاد استهلال استان تهران با اشاره به رویت پذیری هلال ماه شوال اظهار داشت: رصد ماه شوال امسال با چالشی روبرو است.



علی ابراهیمی سراجی درباب رویت پذیری هلال ماه شوال به خبرنگار مهر اظهار داشت: هلال ماه شوال در شامگاه سوم خرداد ماه قابل رویت است ولی به راحتی نمی توان آنرا دید.
کارشناس نجوم اظهار داشت: برای رصد ماه همیشه باید اول منتظر لحظه مقارنه ماه و خورشید باشیم که در ساعت ۲۲: ۰۹ دقیقه بامدادان شب دوم خرداد اتفاق می افتد؛ از این زمان به بعد ماه وارد آسمان شامگاهی می شود و نخستین غروبی که پس از مقارنه و شامگاه بیست و نهم ماه رمضان باشد یعنی سوم خرداد می توان هلال ماه شوال را رصد کرد.
وی اظهار داشت: برمبنای پیش بینی های انجام شده برمبنای رویت پذیری هلال ماه در پهنه ایران، با وجود گذشت بیش از ۲۲ ساعت از لحظه مقارنه ماه و خورشید در روز سوم خرداد، نمی توان به راحتی ماه را با چشم رصد کرد در صورتی که در شرایط معمول قابل رصد است.
به گفته این کارشناس نجوم، در لحظه غروب خورشید روز سوم خردادماه، ماه در پهنه ایران حدوداً ۶ تا ۷ درجه ارتفاع می گیرد و این میزان ارتفاع دلیلی برای رصد دشوار ماه شوال امسال است؛ بدین جهت لازم است که برای رویت پذیری ماه امسال از دوربین های دوچشمی و تلسکوپ استفاده شود؛ اما با این وجود احتمال کمی هم وجود دارد که هلال در مناطق غربی ایران با چشم غیر مسلح توسط رصدگران با تجربه دیده شود.
وضعیت رویت پذیری هلال شوال ۱۴۴۱ در آسیا، اروپا و آفریقا
*منطقه قرمز رویت ناپذیر، منطقه زرد رویت با چشم مسلح
منطقه رویت با چشم غیرمسلح


به گفته ابراهیمی سراجی، هلال ماه شوال در پهنه ایران با چشم مسلح قابل رویت است و برای دیدن آن مجبور هستیم از ابزارهای رصدی مانند دوربین دو چشمی یا تلسکوپ ها استفاده نمائیم که بتوانیم هلال باریک ماه را به دام بیاندازیم.
وی با تاکید بر اینکه در سال های قبل هم رصد سخت هلال ماه شوال وجود داشته است، اظهار داشت: هلال شوال ۱۴۳۹ هم شرایطی داشت که با چشم غیر مسلح دیده نشد.
به گفته ابراهیمی سراجی، رصد سخت ماه شوال امسال به خاطر شرایط مداری ماه است که در حالت دورتری در مدارش نسبت به زمین قرار می گیرد و کندتر از خورشید جدا می شود.
به گفته عضو کمیته علمی ستاد استهلال استان تهران، نخستین نقاطی که می توانند هلال ماه را ببینند شرق و مرکز آسیا است و سپس در بخش هایی از خاورمیانه، آفریقا و پهنه وسیعی از آمریکا هلال با چشم غیرمسلح دیده می شود ولی در بیشتر اروپا هلال با چشم مسلح دیده خواهد شد.
ابراهیمی سراجی افزود: بدین سبب رصد ماه با این شرایط در خاورمیانه مقداری چالش دارد؛ هلال ماه شوال حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پس از غروب خورشید قابل رصد است.
وی با تاکید بر اینکه هلال شوال خیلی باریک است بنا بر این باید با دوربین دو چشمی یا تلسکوپ رصد شود، اظهار داشت: تنها ۰.۸۵ درصد هلال ماه روشن است که این درصد نشان از رصد سخت هلال ماه است.


منبع:

1399/03/05
22:35:55
5.0 / 5
2387
تگهای خبر: علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
انجمن پارسیان Parsian Forum