مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر

مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر

به گزارش انجمن پارسیان، رئیس دانشگاه امیرکبیر ضمن اشاره به انعقاد قرارداد با سقف ۱۰۰۰ میلیارد تومان با سازمان صنایع دریایی اظهار داشت: بر این اساس قرار شد مرکز تحقیقات مشترکی در بحث دریا راه اندازی شود.



به گزارش انجمن پارسیان به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علیرضا رهایی در نشست با مدیران و مسؤلان حوزه دفاعی و فضایی کشور اظهار نمود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر بعنوان یکی از دانشگاه های قدیمی کشور حدود ۷۰ سال است که در زمینه های مختلف آموزشی و پژوهشی فعالیت می کند. به طوریکه بیشتر از ۴۰ هزار دانش آموخته در حوزه های مختلف تحویل جامعه داده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه هوا فضا جز نخستین دانشگاه های کشور بود که هم دانشکده مهندسی هوا فضا و هم پژوهشکده هوا فضا در دانشگاه را تاسیس شد. در عین حال که دانشکده های دیگر نظیر مکانیک، برق و مجموعه های دیگر هم همراه هستند در پروژه های مختلف هوا فضا با هم مشارکت دارند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: خوشبختانه در این دوران گذشته علاوه بر اهتمامی که در تربیت دانش آموختگان مورد نیاز کشور در دانشگاه وجود داشت. در زمینه طرح های برزگ هم فعال بود. به طوریکه ما در حوزه طرح های کلان ملی، از ۱۶ طرح بزرگی که در قسمت های مختلف درگیر بودیم در حوزه هوا فضا هم در بحث ماهواره، طراحی سفینه حامل موجود زنده و ساخت هواپیما با سایز متوسط فعالیت کردیم؛ هم اکنون هم این فعالیتها به صورت طبیعی ادامه دارد.
رهایی خاطرنشان کرد: در مجموعه دانشگاه این تلاش وجود دارد که بتوانیم حداکثر ظرفیت و توان دانشگاه را در خدمت ارتباط با صنعت و انجام پروژه های مورد نیاز کشور قرار دهیم. در این حوزه هر بخشی به شکل جدی فعالیت می نمایند.
وی اضافه کرد: چهار حوزه کلان را دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای تحقیقات راهبردی خود پیگیری می کند، نخستین آن حوزه هوا فضا می باشد. دریا و مهندسی دریا، انرژی، استفاده از فناورهای نوظهور و هوش مصنوعی به ترتیب اولویت های دوم تا چهارم حوزه تحقیقات راهبردی دانشگاه را شامل می شود. در این مسیری که ترسیم شده است ارتباط خوبی با حوزه های دفاعی و نظامی داریم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: خوشبختانه در این دانشگاه ارتباط خوبی با بخش های دریایی همچون سازمان صنایع دریایی همینطور نیروی دریایی راهبردی جمهوری اسلامی داشتیم، به طوریکه دو ماه پیش آخرین توافقنامه جامعی را با سازمان صنایع دریایی با سقف ۱۰۰۰ میلیارد تومان منعقد کردیم. قرار شد مرکز تحقیقات مشترکی در بحث دریا راه اندازی شود. ضمن این که پروژه های مشترکی هم تعریف کردیم و به صورت مرتب دنبال می شود.
رهایی تصریح کرد: تدوین استانداردهای دریایی توسط دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از محورهای توافق نامه فوق است که در ماه جاری ابلاغ گردید و کارهای آن صورت خواهد گرفت.
وی اظهار نمود: امیدواریم با برگزاری جلسه امروز موفق شویم یک موافقت نامه جامع ای با حوزه های هوا فضا داشته باشیم که منشا بکارگیری گسترده پتانسیل دانشگاه برای انجام طرح های مورد نیاز در این عرصه باشد. امیدوارم این اهتمام از دو طرف وجود داشته باشد تا کار با جدیت پیش برود.


منبع:

1403/09/06
11:36:47
5.0 / 5
112
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
انجمن پارسیان Parsian Forum