معاون سازمان صنایع دریایی تأكید كرد

ضرورت استفاده از روش های نوین و دانش بنیان برای توسعه دریامحور کشور

ضرورت استفاده از روش های نوین و دانش بنیان برای توسعه دریامحور کشور

انجمن پارسیان: فارس معاون علوم، تحقیقات، فناوری و نوآوری سازمان صنایع دریایی با یادآوری منویات رهبر معظم انقلاب در عرصه دریا، بر ضرورت استفاده از روش های نوین و دانش بنیان برای توسعه دریامحور کشور تاکید کرد.


علی جبار رشیدی دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت در رویداد ملی مسأله محور طراحی و ساخت سازه مقوایی که در دانشگاه شیراز برگزار شد، با اشاره به اینکه کشور ایران از شمال و جنوب به آب و سواحل دسترسی دارد، بر ظرفیتهای «توسعه دریامحور ایران» تاکید کرد و اظهار داشت: برای توسعه اقتصاد دانش بنیان، راهی جز ورود مراکز علمی ازجمله دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری نیست و باید از ظرفیت مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان برای توسعه بهره مندی از ظرفیتهای دریا استفاده گردد.
وی ضمن ابراز امیدواری از برگزاری این رویداد مشترک و با ابتکار دانشگاه شیراز و سازمان صنایع دریایی اظهار داشت: رویداد ملی طراحی و ساخت سازه مقوایی، رویدادی تیمی و مسأله محور است که باهدف رفع نیازها و حل مسایل ترتیب یافته است. چونکه باید بپذیریم که دیگر روش های قدیمی برای حل نیازهای و مسایل پاسخگو نیست و کارها را باید تیمی انجام داد و در این حوزه هم نیازمند تعامل و تعامل پذیری هستیم.
جبار رشیدی ضمن اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری درمورد حوزه دریایی اظهار داشت: صنعت دریایی کشور جای کار بسیاری در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی دارد و این حوزه نمی تواند دانش بنیان نباشد.
معاون علوم، تحقیقات، فناوری و نوآوری سازمان صنایع دریایی با اشاره به اینکه کشور و دنیا به ناچار روی منابع آب پایه می چرخد، اظهار داشت: هیچ رشته ای نیست که به درد دریا نخورد و دانش بنیان ها قادر به رفع نیازهای فناورانه صنایع دریایی هستند؛ از همین رو ما از همه رشته ها و شرکتهای دانش بنیان استقبال می نماییم و معتقدیم که فرصت شکوفایی علمی و اقتصادی زیادی در این عرصه وجود دارد.
جبار رشیدی با تاکید بر این که مسأله محوری رویدادها باعث می شود که دسترسی سریع تری به پاسخ داشته باشیم، اظهار داشت: امیدواریم حداقل در طول سال شاهد برگزاری یک رویداد مسأله محور باشیم.
رجبی، مدیرعامل صنایع دریایی شهید صفایی هم در این رویداد با اشاره به اینکه دانشگاه شیراز توانمندی بسیاری در حل مسایل جامعه دارد، به حضور پژوهشکده علوم و فنون هوادریا دانشگاه شیراز اشاره نمود و اظهار داشت: فعالیتهای مؤثر پژوهشکده علوم و فنون هوادریا دانشگاه شیراز که به منظور رفع نیازهای فناورانه و پژوهش های علمی و کاربردی صنایع مختلف کشور شکل گرفته است، یکی از ظرفیتهای پرارزش این دانشگاه برای همکاری با سازمان صنایع دریایی است.

آمادگی سازمان صنایع دریایی برای همکاری با دانشجویان

وی با اشاره به اینکه سه گروه می توانند با صنایع دریایی همکاری داشته باشند، اظهار داشت: سازمان صنایع دریایی آمادگی همکاری با دانشجویان در دوران دانشجویی و برای انجام پروژه های دانشجویی، یا فارغ التحصیلان دانشگاهی و همینطور کسانیکه مایلند در زمینه سربازی و کسر خدمت اقدام نمایند، را دارد.
مدیرعامل صنایع دریایی شهید صفایی با یادآوری این که تنها پارک فناوری وزارت دفاع در شیراز تأسیس شده است، این را ظرفیت خوبی برای همکاری هرچه بیش تر سازمان صنایع دریایی با دانشگاه عنوان و برای توسعه همکاری ها اعلام آمادگی کرد.

لزوم تناسب فعالیتهای نوآورانه و فناورانه با نیازهای جامعه و صنعت

مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز هم اظهار داشت: یکی از پایه های اساسی توسعه فناوری منابع انسانی است و وقتی یه کشور می تواند توسعه فناوری داشته باشد که منابع انسانی موردنیازش تأمین باشد که به مراتب مهم تر از منابع مالی و... است.
سجاد تقوایی با اشاره به اینکه هرجا موفق بوده ایم، منابع انسانی قوی داشتیم، از دانشجویان خواست تا در هررشته ای که تحصیل می کنند، نسبت به نیازها و خواسته های مسایل پیرامونشان اشراف داشت باشند؛ چونکه اگر در حوزه ی نوآوری و فناوری هرجا پاسخ خوبی نگرفته ایم، دلیلش این بوده که کار انجام شده موردنیاز جامعه و صنعت مان نبوده است.
وی با اظهار خرسندی از این که صنعت دریایی برای رفع نیازهای خود مبادرت به برگزاری این رویداد با همکاری دانشگاه کرده است، اظهار داشت: این اتفاق بسیار ارزشمندی است و ما آمادگی خویش را برای برگزاری رویدادهایی از این دست با دیگر نهادها سازمان ها هم اعلام می نماییم.

حل مسایل و نیازهای جامعه به پشتوانه‌ی علمی، سرلوحه‌ی کار دانشگاه است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز هم در جمع شرکت کنندگان رویداد ملی مسأله محور طراحی و ساخت سازه مقوایی اظهار نمود: دانشگاه همراه صنعت هست و خویش را مسئول در برابر مشکلات و نیازهای جامعه و صنعت می داند.
بهرام همتی نژاد با اشاره به اینکه در دانشگاه شیراز اقدامات خوبی در زمینه زیست بوم فناوری صورت گرفته است، اظهار داشت: از برگزاری این رویداد و هر رویداد مسأله محوری که باعث موجب شناسایی استعدادهای جوانان و حل نیازها و مسایل جامعه و صنعت می شود، استقبال می نماییم چونکه حل مسایل و نیازهای جامعه به پشتوانه علمی در سرلوحه‌ی کار ما در دانشگاه قرار دارد.

معرفی برگزیدگان

به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، رویداد ملی مسأله محور طراحی و ساخت سازه مقوایی که به همت شتابدهنده کوانتوم پلاس دانشگاه شیراز و مرکز نوآوری صنایع دریایی ترتیب یافت؛ با رقابت ۳۵ تیم در یک روز به ایستگاه انتهایی و معرفی تیم های برتر رسید.
دبیر اجرایی این رویداد در حاشیه این رویداد با اشاره به اینکه رویداد سازه مقوایی یک رویداد علمی حل مسأله فناورانه برای جامعه هدف دانشجویان و شرکتهای دانش بنیان است، اظهار داشت: در این رویداد تلاش ما بر این بوده است که دانشجویان به جای این که به مسایل ذوقی بپردازند؛ به مسایل موردنیاز جامعه بپردازند و به صورت ویژه در این رویداد که با همکاری مرکز نوآوری صنایع دریایی ترتیب یافته است، هدف رفع نیازهای این گروه بوده است که خروجی آن می تواند در صنعت مورداستفاده قرار بگیرد.
محمدمهدی ظرافت در مورد چگونگی برگزاری رویداد هم اظهار داشت: در این رویداد یک سازه مقوایی با ابعاد خاص بایستی طراحی و اجرا شود و سپس مورد تست استحکامی قرار گیرد. این رویداد به شکل تیمی برگزار می گردد و شیوه‌ی کار تیمی هم در این رویداد امتیاز خواهد داشت.
به گفته‌ی این عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز، مهلت ثبت نام این رویداد تا ۲۰ فروردین سالجاری بوده است و از میان ثبت نام کنندگان، ۳۵ گروه برای رقابت در مرحله پایانی گزینش شده اند.
به گفته‌ی وی، پشتیبانی از فراهم سازی امکان تبدیل ایده به کسب و کار در صورت ارزشمند بودن، پشتیبانی از رساله های تحصیلات تکمیلی، امکان تصویب پروژه کسر خدمت سربازی تیم های برتر ازجمله حمایت ها و مزایای معنوی این رویداد برای برگزیدگان است.
ظرافت همینطور اظهار داشت: تیم اول ۳۵ میلیون تومان، تیم دوم ۲۵ میلیون تومان، تیم سوم ۱۵ میلیون تومان، تیم چهارم ۱۰ میلیون تومان، تیم پنجم ۵ میلیون تومان و تیم های ششم تا دهم ۲ میلیون تومان هدیه‌ی نقدی دریافت خواهند کرد.
در این رویداد یک روزه، بعد از اتمام زمان ساخت سازه توسط تیم ها، تمامی سازه ها به قید قرعه در حضور داوران و شرکت کنندگان تست شد و میزان تحمل آن نسبت به وزنه سنجیده شد. بر همین مبنا و بررسی موارد دیگر داوری انجام شد و تیم های اول تا دهم به ترتیب تیم های خم نشو، کوازار، هنرمندان سازه، شالوده شکن، سوپرانوز، ماتریس، سازه ران، فیکور، شهید چمران و ساخت هوشمند عرضه شدند.


1404/02/30
12:45:05
5.0 / 5
32
تگهای خبر: بازی , تحقیقات , توسعه , دانش بنیان
این پست را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این پست
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

انجمن پارسیان Parsian Forum