ردیابی یك مولكول دارو در بدن با استفاده از تكنولوژی جدید
انجمن پارسیان: تهران– محققان موفق به توسعه فناوری شده اند كه با استفاده از آن می توان یك مولكول دارو را در بدن ردیابی كرد.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، در این فناوری از یك برچسب شیمیایی استفاده می گردد. زمانی كه مولكول دارو با مولكول های دیگر موجود در بدن تعامل می كند، برچسب شیمیایی فلوروسنس زیر دستگاه MRI تغییر فركانس می دهد. با استفاده از این روش می توان میزان سوخت و ساز دارو و اثربخشی آن را در بدن بررسی كرد. روش های مبتنی بر MRI نسبت به تغییرات بسیار كوچك ساختار شیمیایی حساس هستند و با استفاده از این برچسب می توان تغییرات شیمیایی را بلافاصله تصویربرداری كرد.
برچسب های MRI روش جدیدی نیستند، ولی محققان دانشگاه دوك در آمریكا با استفاده از یك نوار (تسمه) شیمیایی به روشی دقیق تر و سازگارتر برای الصاق برچسب ها به مولكول های هدف دست پیدا كردند. در این روش برچسب ها مانند لامپ هایی هستند كه با نوار پوشش داده می شوند. سمت دیگر نوار به مولكول هدف متصل می گردد و هنگامی كه برچسب و مولكول یكدیگر را پیدا می كنند، نوار كشیده می گردد. زمانی كه برچسب با مولكول هدف مرتبط می شود، واكنش شیمیایی حاصل منجر به تولید یك نوع منحصربفرد از گاز نیتروژن می گردد. محققان معتقدند گاز حاصل هنگام بررسی مشكلات سیستم ریوی مفید است. تصویربرداری ریه یكی دیگر از برنامه های آتی برای این پروژه است.
نتایج این مطالعه در نشریه Science Advances انتشار یافته است.
علمی (6) ** 9259* 2017
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب