وزیر علوم خبرداد:

تحقیق درباره كرونا با همكاری یكی از كشورهای اروپایی

تحقیق درباره كرونا با همكاری یكی از كشورهای اروپایی

به گزارش انجمن پارسیان وزیر علوم از انعقاد تفاهم نامه ای با یكی از كشورهای اروپایی برای انجام یك تحقیق ۴ ساله در مورد بیماری های واگیردار همچون كرونا و تاثیرات اجتماعی و اقتصادی و بهداشتی آن اطلاع داد.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از وزارت علوم، سومین نشست مجازی كشورهای عضو یونسكو درمورد علوم آزاد و همكاریهای بین المللی با حضور ۱۹۰ وزیر، نماینده سازمان های جهانی و نمایندگان كشورهای مختلف، عصر امروز (دوشنبه) برگزار گردید.
در این ویدیو كنفرانس (وبینار) كه با حضور و مشاركت وزیران علوم و فناوری ۷۸ كشور همچون دكتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران و وزرای كشورهای ایتالیا، آفریقای جنوبی، مصر، بولیوی، كره جنوبی، فرانسه، ایران، برزیل، پاكستان، چین، گرجستان، مالزی و معاون سازمان بهداشت جهانی برگزار شد، وزیران شركت كننده نگاه خویش را نسبت به نقش علم در كنترل بیماری كووید -۱۹ و لزوم گردش آزاد اطلاعات علمی در دنیا و مشاركت در نتایج حاصل از تحقیقات بیان نمودند.
در این نشست ویدئو-كنفرانسی كه با محوریت "دسترسی آزاد به علم" به صورت همزمان برگزار شد، غلامی، وزیر علوم كشورمان با قدردانی از سازمان یونسكو و همكاران آن سازمان برای برگزاری نشست های مجازی بین اعضای سازمان یونسكو تصریح كرد: بحران های بین المللی، فارغ از مرزبندی های سیاسی و جغرافیایی، نیازمند ائتلاف علمی با دسترسی آزاد و بدون محدودیت به علم و یافتن راهكارهای مؤثر برای حل چالش های جهانی همچون كرونا؛ كمك به تصمیم سازی و سیاستگذاری های موثر، نجات مردم جهان و احیای سازمان ملل متحد به مفهوم واقعی آن است.
وی با اشاره به اینكه اعتقاد جمهوری اسلامی ایران بر مقوله اشتراك دانش بعنوان مبنای اصلی دسترسی آزاد به علوم و همكاریهای علمی بین المللی است، اضافه كرد: ایران اعتقاد دارد كه علم و دانش متعلق به همه مردم جهان است و مطالب و اطلاعات علمی باید به صورت آزاد و فارغ از موانع سیاسی در دسترس عموم جهان و در جهت رفاه عموم مردم و انجام همكاریهای علمی بین المللی برای حل مشكلات و چالش های بین المللی همچون مبارزه با بحران كرونا باشد.
غلامی خاطرنشان كرد: ایران در گذشته همكاریهای علمی خویش را با خیلی از كشورهای منطقه ای، آسیایی، اروپایی و آفریقایی آغاز كرده و هم اكنون ۵۶۰ پروژه تحقیقاتی با موسسات و محققان خارجی در حال انجام می باشد.
به گفته وی، تعداد ۵۵ هزار دانشجوی خارجی در ایران مشغول به تحصیل هستند و همین تعداد دانشجوی ایرانی هم خارج از ایران مشغول به تحصیل هستند.
وزیر علوم با اشاره به اینكه ایران اخیراً تفاهم نامه ای را با یكی از كشورهای اروپایی برای انجام یك تحقیق ۴ ساله در مورد بیماری های واگیردار همچون كرونا و تاثیرات اجتماعی و اقتصادی و بهداشتی آن منعقد كرده است، تصریح كرد: این تحقیق كه با مشاركت ۱۰ موسسه تحقیقاتی از ایران و ۱۰ موسسه تحقیقاتی خارجی صورت می پذیرد، كشورهای مختلف جهان همچون ایران را از نتایج این تحقیق بهره مند خواهد ساخت.
وی اضافه كرد: ایران هم اكنون نه تنها با محدودیت های دسترسی آزاد به علوم مواجه می باشد، بلكه با تحریم های غیرانسانی و غیرقانونی روبه رو است كه جان هزاران نَفَر از مردم عادی كشور را تهدید می كند.
غلامی بعنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران و عضو كارگروه ویژه كرونا در سازمان یونسكو و با عنایت به توانمندی ها و ظرفیت های علمی و تحقیقاتی ایران، ضمن اعلام آمادگی كشورمان برای همكاریهای علمی و اشتراك گذاری تجارب و یافته های علمی در زمینه ویروس كووید ۱۹ با همه طرف های خارجی، تاكید كرد: در شرایط كنونی تبادل دانش، بهره گیری از تمامی داشته های علمی و انتقال تجربیات و دستاوردهای علمی به یكدیگر بدون چشم داشت مادی، زمینه غلبه بر این مشكل جهانی را به همراه می آورد.
وی همینطور از همه كشورهای جهان درخواست نمود با معرفی نمایندگانی تحقیقاتی خود، به "ائتلاف بین المللی دسترسی آزاد علمی" بپیوندند و با انجام كارهای مشترك تحقیقاتی در جهت بحران های جهانی همچون مبارزه با كرونا گام بردارند.
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود تاكید كرد: نخبگان دنیا باید در جهت گردش آزاد علمی و دسترسی همه به دانش، اقدام نموده و در مرحله اول بایستی سدهای پیش پای دانشمندان و محققان، همچون تحریم ها كه متأسفانه به جامعه علمی هم كشیده شده است، برداشته شود.
وزیر علوم، در پایان، پیشنهاد همكاری جهانی برای دستیابی آزاد به دستاوردهای علمی را ارائه نمود.
گفتنی است در نشست اول و دوم یونسكو هم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران حضور و مشاركت فعال داشته و درمورد یادگیری از راه دور، بهره گیری از رادیو، تلویزیون و شبكه های اجتماعی برای ادامه آموزش بدون حضور بر سر كلاس ها، تجربیات خویش را به اشتراك گذاشته است.

1399/01/17
16:39:45
5.0 / 5
3364
تگهای خبر: آموزش , تحقیقات , شركت , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
دوستان انجمن پارسیان
انجمن پارسیان Parsian Forum