ادامه جمع آوری و غربالگری معتادان متجاهر در تهران

ادامه جمع آوری و غربالگری معتادان متجاهر در تهران

به گزارش انجمن پارسیان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران ضمن تشریح چگونگی نگهداری معتادان متجاهر در شرایط كرونا در مراكز نگهداری، اظهار داشت: از 9 اردیبهشت تا 12 خرداد، 3817 معتاد متجاهر در مراكز ماده 16 پذیرش شدند كه جواب تست كرونای 34 نفر از آنها مثبت بوده است.


مصطفی هادی زاده در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه موضوع معتادان متجاهر تهران از حیث موضوعات اجتماعی مهم می باشد، اظهار داشت: ساماندهی و درمان و توانمندسازی معتادان متجاهر برای دستگاه های حاکمیتی و مردم موضوعیت دارد.
وی با اعلان اینکه پس از بروز ویروس کرونا و برمبنای دستور وزارت بهداشت طرح جمع آوری معتادان متجاهر از اسفند ماه ۹۸ متوقف گردید، اظهار نمود: پس از موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا، جمع آوری معتادان متجاهر از نهم اردیبهشت ماه با رعایت پروتکل های دقیق بهداشتی باردیگر آغاز شد؛ بدین سبب جمعیتی که قبل از این در بعضی از مناطق مرکزی تهران مشاهده می شدند به این دلیل بود که طرح جمع آوری معتادان متوقف گردید.
هادی زاده با اشاره به اینکه مدت زمان نگهداری معتادان متجاهر قبل از شیوع ویروس کرونا حداکثر ۶ ماه ( دو زمان سه ماهه) بود، اشاره کرد: یکی از مصوبات ابلاغ گردیده از طرف ستاد ملی مقابله با کرونا این بود که مدت زمان نگهداری معتادان متجاهر به یک سال افزایش یابد. در واقع مقرر شد معتادانی که در مراکز ماده ۱۶ نگهداری می شوند به مدت یک سال در مراکز بمانند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران در ادامه این گفت و گو به ارائه آمار جمعیت معتادان متجاهر پرداخت و تصریح کرد: بطور کلی جمعیت معتادان متجاهر حاضر در مراکز استان تهران (چه آنهایی که قبل از کرونا در مراکز و چه آنهایی که بعد از شیوع ویروس کرونا دستگیر شدند) ۷۶۸۱ نفر است.
بگفته وی، تمامی معتادان متجاهر جمع آوری شده توسط پلیس، مورد غربالگری قرار گرفته اند، بعد از غربالگری مشخص شد که حدود ۳۸۱۷ نفر از آنها معتاد متجاهر هستند که آنها در مراکز ماده ۱۶ پذیرش شدند و الان ۸۰ درصدشان در مرکز نگهداری فشافویه قرار دارند.
هادی زاده درباره ۱۲۰۰ نفر از افرادی که توسط پلیس جمع آوری شده اما در مراکز پذیرفته نشدند نیز اظهار داشت: از ۱۲۰۰ نفری که در مراکز پذیرفته نشدند، ۳۰۰ نفر معتاد اتباع خارجی بودند که تحویل اردوگاه نگهداری اتباع جهت بازگشت به کشورشان در یکی از مناطق تهران شدند. ۱۰۳ نفر از آنها نیز معتادانی بودند که به سبب کهولت سن بالای ۶۵ در مراکز نگهداری معتادان پذیرش نشدند، همین طور ۲ درصد از آنها نیز معتادانی بودند که به سبب اینکه کمتر از ۱۸ سال داشتند، مورد پذیرش مراکز قرار نگرفتند. ۴۶۰ نفر از آنها (۴۶ درصد) نیز کارتن خواب هایی بودند که معتاد نبودند که ساماندهی این افراد با شهرداری تهران می باشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران افزود: بخش دیگری از افرادی که در مراکز پذیرفته نشدند نیز معتادانی بودند که به سبب مبتلاشدن به بیماری های خاصی مانند HIV، زخم باز و... به مراکز خاص خودشان ارجاع شدند، برای اینکه یکی از مصوبات ما این بود که دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی بیمارستان هایی را معرفی کنند تا پلیس بعد از غربالگری، معتادان متجاهر دارای بیماری های خاص را به این بیمارستان ها تحویل دهد.

۳۴ نفر از معتادان متجاهر جمع آوری شده مبتلا به کرونا هستند
هادی زاده در بخش دیگری از این گفت و گو درباره جمعیت معتادان متجاهر مبتلا به کرونا نیز آمارهایی ارائه داد و اظهار داشت: از ۳۸۱۷ معتاد متجاهر پذیرفته شده در مراکز نگهداری ماده ۱۶، تست کرونای PRC گرفته شد که جواب تست کرونای ۳۴ نفر از آنها (کمتر از ۱ درصد از معتادان پذیرفته شده در مراکز) مثبت بوده است و بررسی ها حاکی از آنست که دو نفر از معتادان متجاهر مبتلا به کرونا در شرایط حاد قرار دارند و در بیمارستان بستری هستند. همین طور ۳۲ نفر از آنها در ایزوله های ۱۴ روزه نگهداری و مراقبت می شوند و بعد از گذشت دوره های ۱۴ روزه، در صورت بهبودی به مراکز بازگردانده می شوند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران اظهار داشت: طرح جمع آوری معتادان متجاهر با دقت در استان تهران انجام می شود و تداوم دارد؛ ما همچنان نسبت به دستگیری و غربالگری اقدام می نماییم.

چگونگی نگهداری معتادان متجاهر در شرایط کرونا
ایشان سپس درباره نحوه نگهداری معتادان متجاهر در شرایط کرونا در مراکز ماده ۱۶ نیز توضیح داد: نگهداری معتادان متجاهر بر طبق پروتکل بهداشتی که از طرف وزارت بهداشت ارسال شده، انجام می شود. بطور مثال باتوجه به شرایط موجود، هنگام جمع آوری معتادان حدود ۱۰ الی ۱۵ نفر در اتوبوس ها قرار می گیرند. همین طور برای نگهداری معتادان متجاهر در مراکز از نیمی از ظرفیت بهره گیری می شود؛ بطور مثال اگر قبل از این تخت های موجود در مراکز به صورت دو طبقه ای بود، حالا از یک طبقه از تخت ها استفاده می شود و فاصله گذاری لازم میان تخت ها نیز لحاظ شده است.
هادی زاده تصریح کرد: شاید یکی از سوالاتی که مطرح شود این باشد که چرا جمع آوری معتادان با روند سریع تری صورت نمی گیرد، اما باید اظهار داشت که اگر قرار باشد با سرعت بیشتری دراین زمینه فعالیت نماییم درگیر لطمه کرونا می شویم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران در پاسخ به سوالی درباره نحوه در دسترس قرار دادن موادضدعفونی کننده در اختیار معتادان متجاهر در مراکز نیز اظهار داشت: در این راستا ستاد مبارزه با مواد مخدر ۴.۵ میلیارد تومان در اختیار وزارت بهداشت و ۴.۵ میلیارد تومان در اختیار سازمان بهزیستی قرار داده است. ستاد مبارزه با مواد مخدر تمامی بسترها را فراهم می آورد تا دستگاه ها بتوانند در این شرایط نسبت به جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر اقدام کنند




منبع:

1399/03/13
13:45:49
5.0 / 5
2405
تگهای خبر: دانشگاه , دستگاه , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
دوستان انجمن پارسیان
انجمن پارسیان Parsian Forum