رئیس موسسه اعلام كرد:

پروژه های موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای افزایش امنیت غذایی

پروژه های موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای افزایش امنیت غذایی

به گزارش انجمن پارسیان رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از تولید جیره های غذایی اطلاع داد و اظهار داشت: این جیره ها برای دانش آموزان، افراد خاص، شرذیط بحرانی به صورت جداگانه به تولید رسیده است.



به گزارش انجمن پارسیان به نقل از مهر، دکتر قدیر رجب زاده رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی (زیرمجموعه وزارت علوم) امروز در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی غذا به صورت آنلاین و حضوری در مشهد برگزار شد، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در حوزه صنایع غذایی، امنیت غذایی و تأمین غذای سالم به حساب می آید.
وی اضافه کرد: کمبود صنایع غذایی و سلامت غذا دو بحران اصلی در حوزه امنیت غذا محسوب می شوند.
رجب زاده خاطرنشان کرد: ما از منظر انسانی، اخلاقی و حرفه ای وظیفه خود می دانیم که به مبحث امنیت غذایی دقت کنیم؛ روز جهانی غذا برای این است که به مردم گرسنه فکر نماییم باآنکه وضعیت قابل قبولی در کشور نداشته باشیم.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی با اشاره به اینکه روز جهانی امنیت غذایی فرصت مناسبی است تا از سلامت غذا آگاهی پیدا نماییم، افزود: برپایه آخرین آمارهایی که در کشور تا آخر سال ۹۷ دریافت شده، نسبت هزینه خوراک به کل هزینه خانوار ۲۴ درصد در سطح شهری و ۳۷ درصد در سطح روستایی است.
وی با تاکید بر اینکه نسبت هزینه خوراک به کل هزینه خانوار در کشورهای توسعه یافته ۹ تا ۱۴ درصد است، تصریح کرد: وقتی آمارها را می بینیم متوجه تفاوت های هزینه های خوراک به هزینه های کل خانوار می شویم و این نشان دهنده وضعیت نگران کننده ای است.
رجب زاده با تاکید بر اینکه داشتن غذای کافی و دسترسی به مواد غذایی سالم از عوامل مهم در امنیت غذایی به شمار می روند، تصریح کرد: وضعیت اقتصادی هم می تواند دسترسی به غذای کافی و سالم را تحت الشعاع قرار دهد.
وی با تاکید بر اینکه ازاین رو در نظر گرفتن مولفه های اقتصادی در امنیت غذایی تاثیر زیادی دارد، بیان نمود: ما در بعضی از مواد غذایی مصرف مازاد و همینطور در بعضی دیگر صادرات داریم.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی با اشاره به اینکه در زمینه روغن و دانه های روغنی کمتر از ۲۰ درصد تولید داشته ایم، افزود: این سبب می شود در کنجاله ها وابسته به خارج از کشور باشیم و آنها را بیشتر به کشور وارد نماییم. این کنجاله های وارداتی تاثیر مستقیم در گوشت قرمز و سفید دارد و توجه نکردن به این مورد می تواند در آینده ما تاثیر زیادی داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه اگر امروز در تولید کنجاله ها همین روند را در پیش بگیریم، به مشکلات زیادی برخورد می نماییم، اظهار داشت: موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نقش مهمی در امنیت غذایی دارد. ازاین رو مأموریت هایی در جهت سلامت غذا و امنیت غذایی برای خود مدنظر قرار داده است.
رجب زاده با تاکید بر اینکه سلامت غذا، دسترسی به مواد غذایی سالم و دسترسی به مواد غذایی کافی از سه محورهای اصلی عملکرد موسسه مربوط به امنیت غذایی به حساب می آید، تصریح کرد: البته امنیت غذا وظیفه سازمان جهاد کشاورزی است اما همواره در موسسه پروژه هایی در این راستا اجرایی می شود.
وی با اشاره به یکی از این پروژه ها خاطرنشان کرد: کاهش ضایعات و استفاده از ضایعات از محورهای پروژه هایی در موسسه هستند که مورد پیگیری محققانمان قرار می گیرد.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی با اشاره به اینکه ما کشوری هستیم که یک درصد جمعیت جهان را داریم اما ضایعاتمان دو درصد نسبت به کشورهای دیگر بیشتر است، اظهار داشت: باید به این مورد توجه کافی داشته باشیم و از ضایع شدن مواد غذایی جلوگیری نماییم.
رجب زاده افزود: این پروژه که در جهت کاهش ضایعات پیگیری می شود، استفاده از ضایعات کارخانه نبات در تولید الکل است.
وی با اشاره به اینکه همینطور پروژه های بسته بندی های هوشمند از اقداماتی است که توسط محققان پژوهشگاه پیگیری می شود، تصریح کرد: همینطور پروژه هایی در جهت تأمین مواد اولیه در صنایع غذایی مانند تولید استارترها در پژوهشگاه مورد پیگیری قرار می گیرند.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی با اشاره به تهیه جیره های غذایی دانش آموزی در موسسه آموزشی و پژوهشی صنایع غذایی تاکید کرد: یکی از محصولاتی که تیم های این موسسه موفق به تولید آن شده اند، جیره های غذایی دانش آموزی بود؛ این جیره های غذایی متمرکز به نیازهای جامعه دانش آموزی همچون ویتامین ها است.
وی اضافه کرد: این جیره های غذایی علاوه بر ویتامین ها از مواد غذایی که از منابع بومی تهیه می شوند، تشکیل شده است.
رجب زاده با اشاره به اینکه جیره های غذایی برای سنین خاص از دیگر محصولات موسسه به حساب می آید، اظهار داشت: این جیره برای افرادی است که در هضم یا بلع غذا گرفتار مشکل هستند.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی با اشاره به نوع دیگری از جیره های غذایی افزود: این جیره های غذایی ۲۴ تا ۴۸ ساعته است که در زمان بحران همچون زلزله، سیل و آتش سوزی و غیره استفاده می شوند.
وی اضافه کرد: تهیه جیره های غذایی همچون طرح هایی بوده که از تهران به موسسه محول شده و الان مراحل طراحی و تولید را طی کرده است.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی افزود: ستاد کل نیروهای مصلح به صورت غیر مستقیم درخواست تهیه این جیره های غذایی را از موسسه داشته است.
رجب زاده تصریح کرد: همینطور از این جیره های غذایی می توان برای سربازان هم استفاده نمود.


منبع:

1399/08/04
18:13:22
5.0 / 5
1345
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , پژوهشگاه , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
انجمن پارسیان Parsian Forum