محققان رویان اعلام كردند؛

تولد نوزاد نارس در مادران با سابقه سقط طبیعی افزایش می یابد

تولد نوزاد نارس در مادران با سابقه سقط طبیعی افزایش می یابد

انجمن پارسیان: محققان در پژوهشگاه رویان به نتیجه رسیدند كه زوج هایی كه سابقه سقط طبیعی یا سقط مكرر داشتند زایمان زودرس خواهند داشت.



به گزارش انجمن پارسیان به نقل از مهر، اگر جنین در ۲۰ هفته اول حاملگی به صورت طبیعی از بین برود، سقط خودبه خودی روی داده است. سقط خودبه خودی بیشتر به دلیل اختلالات كروموزومی جنین تازه تشكیل، اختلال در جفت یا لانه گزینی نامناسب (به جای گیری جنین در دیواره رحم لانه-گزینی می گویند) اتفاق می افتد.
هر تولدی كه پیش از ۳۷ هفته كامل از حاملگی روی دهد، تولد پیش از موعد است و نوزاد حاصل از آن نارس به حساب می آید. تولد پیش از موعد مهمترین علت مرگ نوزادان و دومین علت مرگ و میر در كودكان زیر ۵ سال است.
محققان پژوهشگاه رویان و پژوهشگران دانشگاههای علوم پزشكی مراغه و تهران به منظور بررسی ارتباط سقط خودبه خودی و تولد پیش از موعد در حاملگی های بعدی، پژوهشی را طراحی كردند كه طی آن، زایمان های انجام شده در ۱۰۳ بیمارستان تهران مورد بررسی قرار گرفتند.
در راستای این پژوهش با والدین انتخاب شده در فاصله ۲۴ ساعت از زمان زایمان مصاحبه انجام شد. نتایج با روش های آماری بررسی گردید تا مشخص شود میان زایمان پیش از موعد و سقط در حاملگی های قبلی ارتباط مفهوم داری وجود دارد یا خیر.
نتایج این پژوهش نشان داده است از ۴هزار و ۹۹۱ زایمان بررسی شده، در زوج هایی كه سابقه سقط طبیعی و سقط طبیعی مكرر داشتند زایمان پیش از موعد بیشتر بود. همینطور نسبت شانس (Odds ratio) تولد پیش از موعد در زوج هایی با یك بار سقط، ۱. ۳۳، دوبار سقط، ۱. ۷۸ و بیش از دوبار سقط، ۴. ۱۰ برابر بیشتر از زوج هایی بود كه سابقه سقط نداشتند.
نتایج این پژوهش نشان داده است در زوج هایی با سابقه سقط خودبه خودی، احتمال تولد پیش از موعد بیشتر بوده و لازم است مراقبت و پیش بینی بیشتری در آنان صورت گیرد.
دكتر سامانی، دكتر الماسی، مهدی سپیداركیش و همكارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشكی تهران و دانشگاه علوم پزشكی مراغه محققان این پروژه بودند.
این طرح در مجله بین المللی Gynecology & Obstetrics به چاپ رسیده است.

1396/11/02
13:35:48
5.0 / 5
4524
تگهای خبر: پژوهشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
انجمن پارسیان Parsian Forum