هشدار نسبت به فرسودگی روانی مردان

هشدار نسبت به فرسودگی روانی مردان

به گزارش انجمن پارسیان روانشناس و استاد ممتاز دانشگاه تهران نسبت به «فرسودگی روانی» در مردان هشدار داد و اظهار داشت: کارگزاران باید نسبت به سلامت، بهداشت و آرامش روان مردان و نشاط معنوی آنها دقت داشته باشند چونکه افسردگی ها و فرسودگی های روانی می تواند مقدمه ای برای خودکشی شوند.


دکتر غلامعلی افروز در گفت و گو با ایسنا، همزمان با هفته جهانی سلامت مردان، "امنیت روانی" را بالاترین امنیت برای افراد دانست و اظهار نمود: امنیت روانی بدون حمایت های معیشتی، شغلی، اقتصادی و اجتماعی مقدور نمی گردد.
این استاد ممتاز دانشگاه تهران با اعلان اینکه خیلی از آقایان هم اکنون گرفتار اضطراب شدید و افسردگی قابل توجه شده اند، افزود: تعدادی از مردان به سبب احساس ناتوانی در حسن تامین معیشت خانواده فرسودگی روانی پیدا کرده اند و نسبت به تامین معیشت خانواده خود نگران هستند. مردان خانواده در حالی سنگربانان خانواده محسوب می شوند که با نگرانی های یاد شده گاهی احساس اقتدار لازم برای این سنگربانی را از دست داده اند.
بگفته این روانشناس، احساس "فرسودگی روانی" بسیار سنگین تر از احساس "افسردگی" است و در "فرسودگی روانی" می توان گفت شخصیت افراد می سوزد.
وی معتقد می باشد که فشارهای روانی، اقتصادی، اجتماعی، عاطفی و معیشتی می تواند تعارضات روانی برای مردان ایجاد و فرسودگی روانی آنها را چند برابر کنند.
افروز درباره نشانه های فرسودگی روانی، توضیح داد: احساس شرمندگی از ناتوانی در تامین معیشت خانواده، از دست دادن تمرکز، نگرانی نسبت به آینده شغی و خانوادگی و معیشتی، داشتن تعارضات و دوگانگی های روانی، اضطراب و افسردگی همگی منجر به ایجاد فرسودگی روانی می شود.
وی "خانواده" را باغ، زنان را باغبان و مردان خانواده را سنگربان این باغ تشبیه کرد و اضافه کرد: مردان باید مراقب آرامش و امنیت همسر و فرزندان خود باشند. تامین امنیت روانی و معیشت خانواده فراتر از تامین خوراک برای اعضا خانواده است بلکه معیشت شامل تامین حسن و آرامش در زندگی نیز می شود.
این استاد ممتاز دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت نقش شرایط اقتصادی و معیشتی مردان در داشتن سلامت و امنیت روان، افزود: خیلی از آقایان مراجعه کننده به روانشناسان می گویند وقتی به دهه سوم ماه می رسند با مشکلات خواب مواجه می شوند. برخی مردان دو شغله می گویند نگران این هستیم که نتوانیم مخارج جاری زندگی را تامین نماییم که این امر فشار مضاعفی بر مردان وارد میکند. مجموعه این فشارها برای مردان نا امنی روانی به وجود آورده است.
این روانشناس وظیفه تامین احساس امنیت روانی و معیشت مطلوب خانواده ها را بر عهده کارگزاران جامعه دانست و تصریح کرد: این امنیت روانی و معیشت مطلوب خانواده ها شامل تامین تمام نیازهای معقول زندگی است. مردان مکلف اند آرامش خانواده را حفظ کنند اما مردی می تواند این آرامش را تقویت کرده و سنگربان خانواده باشد که خود آرامش داشته باشد. سنگربانی که کلافگی فکری پیدا کرده و دلمرده، مضطرب و نگران است نمی تواند باغ زندگی را نگه دارد. امروزه مردان بیش از هر زمان دیگری نیاز به حمایت، آرامش و نشاط معنوی دارند.
افروز در انتهای سخنان خود با اعلان اینکه مهم ترین رکن هر خانواده مادر است و این پدر است که باید به مادر آرامش دهد، بیان کرد: اگر باغبان خانواده یعنی مردان و پدران نشاط نداشته باشند فرزندان و زنان نیز نشاط نخواهند داشت. نشاط و رشد فرزندان بستگی به نشاط پدر و مادر دارد و اگر پدر دلمرده و فرسوده شود اساسا مادر نیز دلمرده شده و فرزندان احساس کسالت و خانه گریزی پیدا می کنند. حتی ممکنست در این شرایط فرزندان به اشتباه برای سرگرمی خود به فضای مجازی پناه برده و از والدین دوری کنند.




منبع:

1401/03/28
08:56:46
5.0 / 5
230
تگهای خبر: دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
انجمن پارسیان Parsian Forum