یك محقق پاكستانی:

لزوم افزایش همکاری علمی میان دانشمندان جهان اسلام

لزوم افزایش همکاری علمی میان دانشمندان جهان اسلام

انجمن پارسیان: به گزارش انجمن پارسیان، یکی از شرکت کنندگان هشتمین دوره نشست تبادل علم و فناوری(استپ) جایزه مصطفی بر لزوم افزایش همکاری علمی، میان دانشمندان جهان اسلام تاکید نمود.



انورالحسن گیلانی، معاون دانشگاه هری پور پاکستان به خبرنگار مهر اظهار داشت: متاسفانه ما مسلمانان کمی در دانش و فناوری جا مانده ایم، باید عصر طلایی، یعنی دوره ای که ما در علم پیشرو بودیم را به خاطر بیاوریم و باید با یکدیگر همکاری نماییم تا در علم و فناوری پیشرفت نماییم.
وی با تکیه بر ضرورت انجام تحقیقات مشارکتی و انجام کارهای مشترک اظهار داشت: پژوهش های من در حوزه سلامت است. هزینه های فعلی پزشکی و دارویی برای اکثریت مردم قابل پرداخت نیست و این یکی از مهم ترین مسائل در ارتباط با این حوزه است؛ داروهای پزشکی نه تنها بسیار گران هستند بلکه عوارض زیادی هم دارند.
وی با اشاره به اینکه غذاهای فراسودمند که قیمت مناسب تری دارند، نسبتاً ایمن و مطمئناً در دسترس تر هستند، اظهار داشت: در تلاش هستیم تا پژوهش هایی در زمینه غذاهای فراسودمند انجام دهیم.
به گفته گیلانی این پژوهش در زمینه چالش های بهداشتی همچون بیماری های غیرواگیر (NCD) که احتیاج به مصرف مادام العمر داروهای پزشکی بسیار گران قیمت و ناایمن دارد، پتانسیل کاربردی بسیار بالایی دارد.
وی با اشاره به اینکه چاره این بیماری ها استفاده از محصولات طبیعی به شکل طبیعی است، اظهار داشت: استفاده از این محصولات طبیعی بخصوص غذاهای فراسودمند که آزمایش شده و در دسترس عموم است سبب توقف خیلی از بیماری ها می شود چونکه کاملا از نظر اقتصادی به صرفه هستند و ایمن اند.
گیلانی با اشاره به اینکه بر روی این حوزه تحقیقاتی در کشورهای اسلامی مطالعات کمی صورت گرفته است، اظهار داشت: هم اکنون منافع چند ملیتی به دنبال ارتقای دستورکارهای خود هستند اما ما تمایل به ارتقای نظام پزشکی بومی خود داریم. ازاین رو باید با پیروی از اصول ابن سینا که نه تنها در زمان خود یک قهرمان بود، بلکه دانشمندی بود که یافته ها و رویکردش هم اکنون حتی در غرب هم به روز تلقی می شود، تحقیق نماییم.
این پژوهشگر اضافه کرد: رویکرد ابن سینا در درمان معطوف به کل بدن بود، نه تنها درمان علایم بیماری. نکته دیگری که ابن سینا به آن اشاره داشت این بود که هر فردی متفاوت می باشد. ازاین رو خیلی از افرادی که از یک بیماری رنج می برند را نمی توان با یک دارو درمان کرد. رعایت اصول ابن سینا در سلامت، ما را به چاره می رساند.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با کارآمدی برنامه های نقل و انتقال، اظهار داشت: به عقیده من تا وقتی که حرکت به سمت غرب موقتی باشد، خوب است. من بیشتر از صد کشور را دیده ام، اما هیچگاه قصد نداشته ام در خارج از کشورم مستقر شوم و همیشه متعهد به بازگشت به سرزمینم هستم.
شرکت کننده هشتمین دوره نشست تبادل علم و فناوری تصریح کرد: برنامه های تبادل دانشجو در دوره دکتری و پسادکتری بین کشورهای اسلامی بسیار مفید می باشد و سبب می شود افراد از یکدیگر نکات و موضوعات جدید را یاد بگیرند.
وی به گسترش علم و فناوری در کشورهای اسلامی، تصریح کرد و اظهار داشت: با در نظر گرفتن این موضوع، از بنیاد مصطفی(ص) برای پیشرو بودن در ایجاد بستری که دانشمندان را از تمام دنیا گرد هم می آورد تشکر می نماییم.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از مهر، دکتر انورالحسن گیلانی استاد تمام داروشناسی و یکی از شرکت کنندگان در هشتمین برنامه استپ از برنامه های جنبیجایزه مصطفی بوده است.
انورالحسن گیلانی در سال ۱۹۸۵ مدرک دکترای خویش را از دانشگاه سیدنی استرالیا دریافت کرد. وی در سال ۱۹۸۶ به دانشگاه آقاخان پیوست و در سال ۱۹۹۷ بعنوان استاد کامل مشغول به کار شد. وی هم اکنون معاون دانشگاه هریپور پاکستان است. او در زمینه های گوناگونی همچون اتنوفارماکولوژی (مطالعه سیستماتیک استفاده از گیاهان دارویی به وسیله گروههای فرهنگی خاص)، بهداشت عمومی و داروسازی جامعه، و مطالعات ترجمه در مورد مکمل های غذایی برای اثربخشی آنها در اختلالات قلبی عروقی و متابولیک تحقیقات گسترده ای انجام داده است.
وی جوایز دانشگاهی گوناگونی را کسب کرده و مناصب معتبر علمی بسیاری را بر عهده داشته است. گیلانی مشاور سازمان جهانی بهداشت در زمینه پزشکی ضروری و بنیاد بین المللی علوم بوده است.
قرار است وی در نهمین نشست تبادل علم و فناوری (استپ) ( ۲۵ تا ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۱ در شهر آنکارا ) حضور یابد. استپ سال جاری با مبحث محیط زیست، انرژی، سلامت و ارتباطات علم را با محوریت «فناوری های خلاق و نوآورانه» برگزار می شود.


منبع:

1401/11/27
13:50:28
5.0 / 5
411
تگهای خبر: تحقیقات , دانشگاه , سیستم , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum