عنکبوت های کهکشانی که ستاره ها را می خورند!

عنکبوت های کهکشانی که ستاره ها را می خورند!

انجمن پارسیان: «رصدخانه پرتو ایکس چاندرا»، گروهی از تپ اخترها را به معرض نمایش گذاشته است که به عنکبوت شباهت دارند و ستاره های همراه خودرا محو می کنند.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا و به نقل از ناسا، گروهی از ستاره های مرده به نام «تپ اخترهای عنکبوتی»(Spider pulsars) درحال محو کردن ستاره های همراه خود هستند. داده های «رصدخانه پرتو ایکس چاندرا»(CXO) در مورد خوشه کروی «امگا قنطورس»(Omega Centauri) به ستاره شناسان کمک خواهند کرد تا بفهمند تپ اخترهای عنکبوتی چگونه همراهان ستاره ای خودرا شکار می کنند.
تپ اختر یک هسته متراکم درحال چرخش است که بعد از فروپاشی یک ستاره بزرگ و تشکیل شدن یک ستاره نوترونی باقی می ماند. ستاره های نوترونی که به سرعت درحال چرخش هستند، می توانند پرتوهای تابشی را تولید کنند. این تابش را مانند پرتو یک فانوس درحال چرخش می توان در قالب یک منبع تابش قوی و تپنده یا تپ اختر مشاهده کرد. تعدادی از تپ اخترها که در حدود ده ها تا صدها بار در ثانیه می چرخند، «تپ اخترهای میلی ثانیه ای»(Millisecond pulsars) نامیده می شوند.
تپ اخترهای عنکبوتی، گروه ویژه ای از تپ اخترهای میلی ثانیه ای هستند و به سبب صدمه ای که به ستاره های کوچک همراه خود در مدار اطراف وارد می کنند، این نام به آنها داده شده است. لایه های بیرونی ستاره های همراه تپ اختر، با بادهای حاوی ذرات پرانرژی از بین می روند که از تپ اخترهای عنکبوتی بیرون می آیند.
ستاره شناسان بتازگی با بهره گیری از تلسکوپ های رادیویی «پارکس»(Parkes Observatory) و «مرکات»(Array Telescope MeerKAT)، ۱۸ تپ اختر میلی ثانیه ای را در خوشه کروی امگا قنطورس واقع در فاصله ۱۷۷۰۰ سال نوری از زمین کشف کردند. سپس دو ستاره شناس «دانشگاه آلبرتا»(UAlberta)، داده های چاندرا از امگا قنطورس را بررسی کردند تا ببینند آیا تپ اخترهای میلی ثانیه ای، پرتو ایکس را از خود ساطع می کنند یا خیر.
پژوهشگران ۱۱ تپ اختر میلی ثانیه ای را یافتند که پرتو ایکس ساطع می کردند و پنج مورد از آنها تپ اخترهای عنکبوتی بودند که در نزدیکی مرکز امگا قنطورس متمرکز شده اند. سپس، آنها داده های امگا قنطورس را با مشاهدات چاندرا در مورد ۲۶ تپ اختر عنکبوتی در ۱۲ خوشه کروی دیگر ترکیب کردند.
این عکس نزدیک از امگا قنطورس که در پرتو ایکس گرفته شده است، مکان تعدادی از تپ اخترهای عنکبوتی را نشان میدهد.

1402/09/12
09:37:15
5.0 / 5
450
تگهای خبر: دانشگاه
این پست را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این پست
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

انجمن پارسیان Parsian Forum