مدیركل دفتر برنامه ریزی و هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛
نگاه سنتی مانع بالندگی برخی صنایع شده است
انجمن پارسیان: تهران - مدیركل دفتر برنامه ریزی و هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: به علت نگاه بومی و سنتی تابحال نتوانسته ایم برخی حوزه های صنعتی را به بالندگی شایسته برسانیم.
حسام زند حسامی در حاشیه برگزاری اولین مجمع كانون هماهنگی دانش، صنعت بازار فرش دستباف در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا، با اشاره به تاكید معاونت علمی و فناوری بر روی فناوری های'های تك' اضافه كرد: كانون ها بر خلاف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری روی مدیوم تك ها یا صنایع با فناوری متوسط به پایین كار می كنند، این درحالی است كه برخی حوزه های صنعتی از پتانسیل بالایی برای ورود فناوری و تولید ارزش افزوده برخوردار می باشند.
وی صنایع و محصولاتی همچون عسل، چرم، گل محمدی و گیاهان معطر، آبزی پروری و شیلات ایران، غلات، جواهرات و سنگ های قیمتی، تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران و همینطور فرش را از آن جمله نام برد.
مدیركل دفتر برنامه ریزی و هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه در مورد فلسفه تشكیل كانون های هماهنگی دانش، صنعت و بازار اظهار داشت: درواقع یك نظریه تحت عنوان مارپیچ سه گانه یا چهارگانه پشت تشكیل چنین كانون هایی وجود دارد كه نقش دولت، دانشگاه و صنعت را با یكدیگر گره می زند.
«هدف از طریق اندازی این كانون ها با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در واقع تولید بستر لازم و فراهم كردن توسعه كسب و كار شركت های دانش بنیان، ورود فناوری به بخش صنعت و همینطور تولید تسهیل در روند تولید در عرصه رقابت است».
زند حسامی اظهار داشت: دولت بیش از كمیت بیشتر بدنبال افزایش كیفی كانون های هماهنگی دانش، صنعت و بازار و اثربخشی بیشتر آنهاست.
مدیركل دفتر برنامه ریزی و هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بابیان اینكه، تا سال 1394 به عنوان دوره نخست بلوغ این معاونت تعداد 66كانون به تصویب رسیده است، اظهارداشت: البته ما از سال 1394 به این نتیجه رسیدیم كه كانون ها از باز آفرینی لازم برخوردار نیستند.
زندحسامی اضافه كرد: بنابراین در سال 1395 یك اساس نامه جدید تنظیم و توانستیم به عنوان یك نهاد غیردولتی و غیر تجاری آنرا ثبت نماییم در نتیجه اینها یك نهاد خصوصی با تركیب 65 درصد صنعت، 35 درصد از دانشگاه و یك نفر عضو ناظر از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
وی افزود: در دوره دوم یعنی از سال 1395 به بعد تعداد كانون های هماهنگی دانش، صنعت و بازار به 10 كانون رسیده است و ما به هیچ وجه به دنبال افزایش كمی این كانون ها نیستیم و هدف ما اثرگذاری بیشتر است.
مدیركل دفتر برنامه ریزی و هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: كانون های هماهنگی دانش، صنعت و بازار با مشاركت و حضور نمایندگان اركان اصلی چرخه اقتصاد دانش بنیان همچون مجامع دانشگاهی و پژوهشی، مراكز صنفی و حرفه ای، بنگاه ها، متقاضیان فناوری و نوآوری و نمایندگان بخش های دولتی و حاكمیتی در یك زمینه تخصصی مشخص در قالب یك موسسه خصوصی غیر تجاری و با تصویب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت می كنند.
موزه فرش ایران عصر یكشنبه میزبان جمعی از فعالان و دست اندركاران تولید و صادرات فرش برای برگزاری اولین مجمع كانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار فرش دستباف زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور تایید اساسنامه و همینطور انتخابات نمایندگان این كانون در دو بخش دانشگاه و صنعت بود.
شبك **علمی ** 1836 **1708
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب