رئیس سازمان فضایی ایران:
منابع اعتباری طرح های ساخت ماهواره تامین شد
انجمن پارسیان: تهران- رئیس سازمان فضایی ایران به پیشرفت طرح های ساخت ماهواره های بومی در این سازمان اشاره نمود و اظهار داشت: منابع اعتباری مورد نیاز این طرح ها برای امسال تامین شده است.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایرنا ازسازمان فضایی ایران، مرتضی براری روز یكشنبه در بازدید از برخی پروژه های طراحی و ساخت ماهواره های بومی اضافه كرد: اكنون چندین طرح ماهواره ای در دستور كار مراكز دانشگاهی و پژوهشی كشور قرار دارد كه امید می رود امسال با تداوم روند كنونی پیشرفت كار، شاهد اتمام بعضی از این طرح ها بوده و بقیه هم در ابتدای سال آتی به آخر برسند.
وی ادامه داد: طرح های جدیدی هم با عنایت به برنامه راهبردی تدوین شده برای توسعه ماهواره های بومی تا افق چشم انداز 1404، برای امسال و سال های آتی تعریف و اجرایی خواهد شد تا در افق چشم انداز، شاهد تامین بخش عمده ای از نیازهای فضایی كشور با استفاده از ماهواره های بومی باشیم.
معاون وزیر ارتباطات با تاكید بر این نكته كه روند كنونی اجرای طرح های ماهواره ای مورد رصد و پایش دایمی این سازمان است و روند كنونی پیشرفت كار می تواند جبران كننده بخشی از عقب ماندگی در این بخش باشد، خاطرنشان كرد: مبحث ساخت ماهواره های بومی بعنوان اولویت نخست برنامه توسعه فضایی كشور مد نظر سازمان فضایی و وزارت ارتباطات است.
براری با تاكید بر اینكه توسعه فناوری فضایی و تامین زیرساخت های مورد نیاز این بخش با جدیت در دستور كار سازمان فضایی قرار دارد، تصریح كرد: اكنون روند توسعه ماهواره های بومی كشور نه تنها در سطح دانشگاه ها و مراكز پژوهشی مجری پروژه ها جریان دارد، بلكه این فعالیت ها منجر به شكل گیری طیف گسترده ای از شركت های دانش بنیان شده كه در امر طراحی و ساخت اجزا و نشانه های مورد استفاده در ماهواره ها فعالیت می نمایند.
رئیس سازمان فضایی عنوان كرد: بعضی از این شركت ها محصولات خویش را از مرحله تحقیق و توسعه گذرانده و وارد مرحله تجاری كرده اند كه اقدامی حائز اهمیت است و سازمان فضایی ایران هم از تجاری سازی محصولات دانش بنیان در این بخش حمایت می كند.
مرتضی براری بیست و ششم بهمن ماه سال گذشته اظهار داشت: سه نوع ماهواره در كشور مراحل توسعه و ساخت را طی می كند؛ دسته اول ماهواره های مخابراتی است كه با ساخت ماهواره مصباح و پرتاب ماهواره امید، این خانواده شكل گرفته و با ماهواره های ناهید1 و ناهید2 در حال توسعه است.
رییس سازمان فضایی ایران اضافه كرد: گروه دوم، ماهواره های سنجشی است كه فعالیت های تحقیقاتی آن با ساخت و پرتاب ماهواره های رصد، نوید و تدبیر با وضوح تصویر (رزولوشن) در سطح چند صد متر شروع شده و الان با پروژه های دوستی، پیام، ظفر و سها كه رزولوشنی چند ده متری دارند، ادامه می یابد.
به گفته براری، این پروژه ها تشكیل دهنده مراحل توسعه برای دستیابی به ماهواره های عملیاتی بوده و گام به گام كشور را به این قابلیت ها در عرصه فضایی نزدیك تر می كند.
وی افزود: دسته سوم هم ماهواره های مكعبی و كوچك است كه علاوه بر تولید بستر تجربه آموزی و آموزش نیروی انسانی متخصص، در آینده می تواند سرمنشاء تحولات جدی در این عرصه باشد.
براری ابراز امیدواری كرد كه با عنایت به برنامه ریزی های صورت گرفته و تلاش و همت مضاعف كارشناسان و متخصصان كشور، تا افق چشم انداز 1404 شاهد دستیابی كشور به ماهواره های حرفه ای و عملیاتی بومی باشیم.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایرنا، رئیس سازمان فضایی ایران ابتدای امسال اعلام نمود: برنامه توسعه فناوری فضایی كشور برای توسعه خدمات به شهروندان در دستور كار جدی این سازمان قرار دارد و از امسال اجرایی می گردد.
وی اضافه كرد: یكی از خدماتی كه امروز مردم ایران از آن بهره مند هستند، اما شاید اطلاع دقیق از خدمات بخش فضایی كشور ندارند، مبحث مخابرات ماهواره ای است؛ اكنون كشور با در اختیار داشتن ماهواره مخابراتی «ایرانست-21» خدمات متعددی به عموم مردم عرضه می دهد.
اقتصام**2078*2025
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب