دومین مركز رشد دانشگاه خواجه نصیر راه اندازی می گردد

دومین مركز رشد دانشگاه خواجه نصیر راه اندازی می گردد

انجمن پارسیان: تهران- معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به تلاش ها برای تبدیل ایده های برتر به فناوری اشاره نمود و از طریق اندازی دومین مركز رشد در این دانشگاه اطلاع داد.


مراكز رشد، یكی از سازوكارهای اقتصادی می باشد كه برای پشتیبانی از كارآفرینان تحصیل كرده و دارای ایده های برتر تأسیس می گردد و با عرضه تسهیلات، زمینه تبدیل شدن ایده ها را به فناوری و محصول مورد نظر بازارهای هدف فراهم می كند.
مراكز رشد در واقع محل استقرار دارندگان ایده ها پیش از پارك های علم و فناوری هستند و بیشتر در داخل دانشگاه ها بعنوان یكی از ابزارهای پذیرفته شده تبدیل خلاقیت ها به محصولات قابل عرضه در بازار، توسعه داده شده اند و به شكلی بخشی جدایی ناپذیر از دانشگاه های نسل سوم بعنوان دانشگاه های كار و ارزش آفرین به شمار می آیند.
براساس اطلاعات پایگاه اطلاع رسانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اكنون 57 مركز رشد در ایران وجود دارد كه بخشی از آنها وابسته به نهادها و وزارتخانه های مختلف است و در حوزه های تخصصی مانند انرژی، آب و برق، گیاهان دارویی فعالیت می نمایند.
بعضی دانشگاه ها هم برای توسعه ایده های دانشجویان و اعضای هیات علمی خود به سمت تاسیس این مراكز رفته اند و در بعضی موارد موفق به جذب سرمایه گذاران خصوصی برای ایده ها در حوزه های مشخص شده اند.
نخستین مركز رشد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به نام «مركز نوآوری نصیر» هفته گذشته با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با بازسازی یكی از فضاهای متروكه دانشكده مهندسی مكانیك این دانشگاه راه اندازی شد.
به گفته رئیس دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی، این مركز هفت شركت دانش بنیان و گروهی از استارتاپ های دانشجویی را در خود جا داده و با وجود آزمایشگاه های مورد نیاز همچون برای خودرو، تا حدی مشكلات این گروه ها را حل كرده است.

** دومین مركز رشد دانشگاه را راه اندازی می كنیم
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در مورد فعالیت های پژوهشی دانشگاه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا اظهارداشت: در حوزه فناوری تلاش های جدی داریم تا این بخش را بیشتر تقویت نماییم كه شامل توسعه مركز رشد، شركت های دانش بنیان و ثبت اختراع است و همه این موارد در اولویت قرار دارند.
دكتر جعفر روشنیان در مورد توسعه سازوكارهایی كه به تبدیل ایده به محصول كمك می نماید، اضافه كرد: با قول مساعد معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری می خواهیم، دومین مركز رشد و نوآوری نصیر را راه اندازی نماییم.
استاد دانشكده هوافضای دانشگاه خواجه نصیر ادامه داد: دومین مركز را به همین متراژ می توانیم در فضایی مجاور مركز رشد و نوآوری نصیر تولید كنیم؛ اكنون این فضا وجود دارد اما متروكه است و باید بازسازی شود.
وی همینطور از حمایت های معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در توسعه فعالیت هایی مانند اینوكاپ (جشنواره نوآوری كسب و كار) مسابقات نوآوری در دانشگاه خواجه نصیر برای پشتیبانی از فناوری ها اطلاع داد.
رئیس پیشین دانشكده هوافضا دانشگاه خواجه نصیر طوسی در مورد فعالیت های فضایی این دانشگاه توضیح داد: دانشگاه در حوزه فعالیت های فضایی پروژه هایی دارد كه بیشتر آنها زیرسیستمی است.
وی ادامه داد: در ماهواره خاصی فعال نیستیم اما در زمینه زیرسیستم های ماهواره همچون در حوزه سنجش از دور، زیرسیستم های كنترل وضعیت و سازه فعالیم با این وجود در پروژه ماهواره خاصی حضور نداریم و به ما محول نشده است.
روشنیان همینطور در مورد پروژه ستاره یاب نصیر بعنوان یك سامانه ناوبری برای تعیین وضعی ماهواره و ماهواره بر هم اظهار داشت: این پروژه هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده است و در مرحله توسعه فناوری و آزمایشگاهی قرار دارد.
وی در مورد بعضی طرح ها برای نزدیك شدن دانشگاه ها به صنایع همچون طرح فرصت مطالعاتی استادان دانشگاه در صنایع تصریح كرد: در مجموع طرح بسیار خوبی است و بعضی استادان علاقمندند فرصت مطالعاتی خویش را در صنعت بگذرانند اما چون طرح جدیدی است هنوز به خوبی معرفی و مطرح نشده و در آینده بیشتر از آن استقبال می گردد.
علمی**9157**2023


1397/04/02
21:43:22
5.0 / 5
4427
تگهای خبر: توسعه , دانش بنیان , دانشگاه , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum