ستاری مطرح كرد:

تولید هماهنگی بین حوزه های میان رشته ای اصلی ترین چالش كشور

تولید هماهنگی بین حوزه های میان رشته ای اصلی ترین چالش كشور

انجمن پارسیان: معاون علمی و فناوری رییس جمهوری احداث هماهنگی بین حوزه های میان رشته ای را اصلی ترین چالش كشور در حوزه علم و فناوری دانست.


به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، سورنا ستاری روز شنبه در آیین اختتامیه سومین جشنواره و كنگره علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشكی بازساختی در سالن اجلاس سران، تصریح كرد: در واقع ستاد سلول های بنیادی به منظور تولید هماهنگی بین بخش های مختلف این حوزه و تولید هماهنگی، تجاری سازی و كمك به توسعه مرزهای دانش بوجود آمده است.
وی با اشاره به این كه هم اكنون علوم در كشورمان در دسته های علوم انسانی، علوم تجربی و ریاضیات تقسیم شده است، تولید هماهنگ بین این سه حوزه را همچون بحث ها و چالش های حوزه علم و فناوری در كشور دانست.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همینطور اظهار داشت: تولید زیست بوم و مسائل فعالیت شركت های دانش بنیان و فناور، ایران را در حوزه سلول های بنیادی و پزشكی بازساختی پیشتاز منطقه تولید كرده است.
وی در این مراسم توسعه و پیشرفت در حوزه سلول های بنیادی و پزشكی بازساختی را یكی از دریچه های رو به افق اقتصاد دانش بنیان دانست و اظهار داشت: این رشد و توسعه شگفت انگیز و قابل توجهی كه درچند سال اخیر در حوزه سلول های بنیادی و پزشكی بازساختی ایران روی داده است، روزنه امیدی است كه می تواند جایگاه كشور را به سمت شناختن مرزهای ناشناخته دانش و فناوری چندین پله بهبود ببخشد.
ستاری به پیشتازی در علوم و فناوری اشاره و از آن بعنوان نقطه قوت كشور در ثروت آفرینی، اشتغال و صادرت در آینده ای نزدیك یاد كرد.
به گفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، حالا با رشدی مستمر و فزاینده توانسته ایم گوی سبقت در فناوری سلول های بنیادی را از دیگر كشورها از حمله تركیه و رژیم اشغالگرقدس برباییم. ایران حالا جایگاه نخست منطقه در علوم و فناوری را از آن خود كرده است.
ستاری همینطور از رونق شركت های دانش بنیان و فناور فعال در حوزه سلول های بنیادی و پزشكی بازساختی، یكی از نمادهای عیان توانمندی كشور در توسعه مرزهای دانش و تجاری سازی فناوری یاد كرد و اظهار داشت: بیشتر از ۱۲۰ شركت ایرانی در حوزه سلول های بنیادی كار می كند؛ حالا بیشتر از ۸۰ شركت از این میان اهمیت فعالیت خویش را دریافته اند و نقش خویش را در زیست بوم اقتصاد دانش بنیان كشور پر رنگ تر و قدرتمند نشان می دهند این در شرایطی است كه تصور حضور و نقش آفرینی این تعداد شركت فعال سلولی در چند سال قبل عملاً دور از ذهن بود.
به گفته ستاری، علاوه بر تحول چشمگیر در تجاری سازی محصولات دانش بنیان پژوهش های مرز دانش این حوزه، اتفاق های خوبی در سطح دانش آموزی هم رخ داده است؛ همچون برگزار شدن دوره دوم المپیاد دانش آموزی سلول های بنیادی، جدیدا در فرهنگ سازی ترویج این فناوری تا بتوانیم بالقوه دانش آموزان را به سمت صاحبان شركت ها دانش بنیان و پژوهشگران موفق آینده رهنمون نماییم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از لزوم های گسترده كردن هرچه بیشتر زیست بوم مشاهده فعالیت بخش خصوصی گفت و افزود: برای آن كه پژوهش بتواند فعالیت های خویش را به مرحله ظهور و بروز برساند باید عدد قابل توجهی از اقتصاد كشور و تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص دهد كه برای محقق شدن این مهم، باید زیست بوم سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی در حوزه دانش بنیان، مساعد شود.
به اعتقاد ستاری، ظهور شركت های دانش بنیان موفق با قابلیت خلق ارزش افزوده، تولید اشتغال و صادرات به هماهنگی همگرایی و همكاری حوزه های گوناگون نیاز دارد؛ فرایندی كه باآنكه دو ساله است اما حالا با خلق ارزش افزوده و اشتغال شركت های دانش بنیان حوزه های گوناگون فناوری همچون سلول های بنیادی به واقعیت نزدیك شده است. حضور شركت های موفق از رشته های مهندسی و فنی كه در حوزه سلول های بنیادی و پزشكی بازساختی فعال می باشند، مهر تاییدی بر موفقیت در این عرصه و لزوم تولید مسیری هموار برای ادامه این راه است.
ستاری، یكی از اصلی ترین رسالت های ستادهای توسعه فناوری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را تولید همین همگرایی و هماهنگی می داند: ستادهای توسعه فناوری ضمن هماهنگی و هموار كردن مسیر فعالیت پژوهش تجاری سازی ایده ها و فناوری های فعالان بخش خصوصی را با تولید همگرایی و هماهنگی ها دنبال می كند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همینطور به هدف دیگر این معاونت در جهت توسعه زیست بوم اقتصاد دانش بنیان اشاره نمود و اظهار داشت: توسعه اقتصاد دانش بنیان محدود دولت یازدهم بود. قدرت و عزم جدی در دولت دوازدهم هم راه خویش را ادامه داد. ماحصل این راهبرد، نقش آفرینی بیشتر از ۳۷۰۰ شركت دانش بنیان و هزاران استارتاپ با درآمد بیشتر از 60 هزار میلیارد تومان در سپهر اقتصاد كشور است. قدرت هرچه بیشتر امسال هم روندی صعودی خواهد داشت.

**تقدیر از برگزیده ها
در ادامه این مراسم، با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رضا ملك زاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشكی، از برگزیدگان بخش های محتلف سومین جشنواره سلول های بنیادی و پزشكی بازساختی قدردانی گردید.
همچنین ۱۰ طرح و محصول فناورانه سلول های بنیادی در آیین اختتامیه سومین جشنواره و كنگره بین المللی سلول های بنیادی و پزشكی ساختاری رونمایی گردید.
این طرح ها و محصولات شامل دستگاه میكروسكوپ لیزری، میكروسكوپ كانفوكال، دستگاه INGENES، دستگاه سل تراپی، دستگاه چاپگر سه بعدی، دستگاه سونی كاتور برای آماده سازی نمونه دی ان ای، پرده آمنیوتیك، محصول مزستروسل، فاكتور رشد و كیت استخراج اگزوزوم می باشند.
علمی 1836*2017


1397/09/10
22:46:55
5.0 / 5
5240
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
انجمن پارسیان Parsian Forum