نتایج بررسی سه پایگاه علمی؛

محققان در ۲۰۱۸ دنبال چه كلماتی بودند، سرطان و بلاكچین در صدر جستجو

محققان در ۲۰۱۸ دنبال چه كلماتی بودند، سرطان و بلاكچین در صدر جستجو

انجمن پارسیان: مركز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی بیشترین كلماتی كه از طرف محققان در پایگاه های علمی SID، اسكوپوس و گوگل جستجو كرده اند را استخراج كرد.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از مركز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، اداره تحلیل دادگان مركز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، با بررسی اصطلاحات جستجو شده در پایگاه اسكوپوس، گوگل (كه توسط نیچر انتشار یافته است) و مركز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی(SID) اصطلاحاتی كه بیشترین جستجو را داشته اند مشخص و اعلام نمودند. اسكوپوس: بر طبق این گزارش «سرطان، بلاكچین و كلان داده» برترین اصطلاحاتی جستجو شده در پایگاه علمی اسكوپوس در سال ۲۰۱۸ بوده اند. بیشترین جستجو در سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ مربوط به كلید واژه سرطان است. بررسی های جدید در سال ۲۰۱۸ نشان داده است آنچه كه دانشمندان بیشتر جستجو كرده اند، كلمات «یادگیری ماشین» و «یادگیری عمیق» است كه ۲۰ واحد افزایش داشته و هوش مصنوعی از جایگاه سیزدهم در سال ۲۰۱۷ به جایگاه چهارم در ۲۰۱۸ ارتقا یافته است.
هوش مصنوعی یكی از اصطلاحاتی است كه در سال ۲۰۱۸ توسط كاربران اسكوپوس بیشترین جستجو را داشته است. همچنین، «سرطان، حمله قلبی و كلان داده» در بین ۱۰ اصطلاح برتر جستجو شده در پایگاه علمی اسكوپوس هستند. یكی از دلایلی كه جستجوی هوش مصنوعی افزایش داشته این است كه سودآوری و موفقیت زیادی به همراه دارد. خیلی از آگهی های موسسات تحقیقاتی و برنامه های تحقیقاتی در حال اجرا مربوط هوش مصنوعی است. تبلیغات بسیاری در مورد راه اندازی برنامه ها و موسسات تحقیقاتی جدید در رابطه با هوش مصنوعی وجود دارد. كلمات كلیدی: «كلان داده» از جایگاه ششم به سوم ارتقاء یافت. در این سال توجه زیادی به این مورد شده كه كلان داده چگونه بر زندگی انسان اثر می گذارد. محبوبیت «بلاكچین»، نوعی از فناوری دیجیتال، منبعی توزیع شده برای تراكنش های دیجیتال، در حد انفجار رشد داشته و از جایگاه نوزدهم به دوم ارتقا یافته است. «كایرون فلانگان» محقق سیاست علم و فناوری دانشگاه منچستر انگلستان می گوید این پرش نشان دهنده این است كه محققان امیدوارند بلاكچین را در كارشان استفاده كنند. «دیهال» می گوید: شاید آنها تنها می خواهند بدانند كه بلاكچین چیست. كلمه رایجی شده كه افراد بسیار كمی معنای آنرا می دانند. یكی از مواردی كه در این سال افت داشته «گرافین» است كه از جایگاه هفتم در سال ۲۰۱۷ به سیزدهم تنزل یافته است. «استرس و چاقی» كلماتی هستند كه در بین ۲۰ كلمه سال ۲۰۱۸ كمتر جستجو شده اند. گوگل الگوهای جستجو شده از آزمایشگاه گوگل نیوز نشان داده است چه اصطلاح علمی توسط مردم در سراسر جهان جستجو شده، توسط نیچر مورد تحلیل قرار گرفته است. گوگل فهرستی از بیشترین اصطلاحات جستجو شده علمی در هر زبانی منتشر نموده نیچر اصطلاحات مربوط به نمایشات تلویزیونی (شامل نظریه انفجار بزرگ)، فیلم (شامل پارك ژوراسیك)، شركت ها ( شامل ۲۳ و من)، بازی ها (شامل تكامل جهانی ژوراسیك) یا وب سایت های مربوط به علوم خاص یا علوم ریاضی را فیلتر كرده است. ۵ اصطلاح برتر علمی جستجو شده در سال ۲۰۱۸ «معادلات ساده و ثابت ها، از قبیل سرعت نور و مساحت دایره» بود.
سایر كاوشهای برتر در دو سال قبل مربوط به رویدادهای بزرگ از قبیل «خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی در سال ۲۰۱۷»، همین طور «روز زمین» و «مرگ استیون هاوكینگ» در مارس هستند. اخترشناس «نیل دگراس تایسون» تنها دانشمندی است كه در بین ۱۰ جستجوی برتر هر دو سال است.
بر طبق این گزارش كلمات كلیدی «عمر خورشید، غروب آفتاب و ماه گرفتگی» اصطلاحاتی علمی هستند كه ایرانی ها آنرا بیشتر جستجو كرده اند واین در حالی است كه كلمات «جام جهانی ۲۰۱۸، ویدئودر و لوگین فیس بوك» اصطلاحاتی هستند كه توسط كاربران جهانی بیش تر جستجو شده اند. مركز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی بر طبق این گزارش كلماتی چون «روانشناسی، حسابداری، افسردگی، طلاق، استرس، فضای مجازی، اعتیاد، مدیریت، هوش هیجانی و اضطراب» اصطلاحاتی هستند كه در سال ۲۰۱۸ بیشتر از ده بار توسط محققان در مركز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی جستجو شده اند این كلمات در رابطه با حوزه علوم انسانی بوده و به زبان فارسی جستجو شده اند.
QFD، Hysterectomy، Anemia، Accounting، Metafizika، GIS، Career Leadership، Educational Planning، Curriculum وManagement همچون كلیدواژه های لاتین هستند كه در سال ۲۰۱۸ در پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)توسط محققان و پژوهشگران جستجو شده است.


1397/11/02
14:23:31
5.0 / 5
4865
تگهای خبر: تحقیقات , دانشگاه , دیجیتال , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum