در ۷ كلان شهر كشور؛
دانشگاههای برتر كنسرسیوم مقابله با آلودگی هوا تشكیل دادند
انجمن پارسیان: معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر اظهار داشت: دانشگاه های برتر مامور تهیه لیست انتشار آلاینده های هوا در ۷ كلانشهر شده اند.
محمد طالعی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست كشور كنسرسیومی میان دانشگاه های برتر با هدف نمایش راهكارها برای رفع مشكل آلودگی هوا در كلان شهرها به وجود آمده است.
وی اضافه كرد: در این كنسرسیوم دانشگاه ها مامور شده اند تا طرح لیست انتشار آلاینده های هوا شامل منابع انسان ساز و ارزیابی سناریوهای اصلی كاهش آلودگی هوا در كلانشهرها شامل ۷ كلان شهر تهران، كرج، اصفهان، تبریز، اراك، اهواز و شیراز را تهیه كنند.
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر اشاره كرد: این طرح با هدف استفاده از پتانسیل دانشگاه ها برای حل معضلات آلودگی هوای كلان شهرها تدوین شده است.
طالعی گفت: این كنسرسیوم فرصتی برای ایفای نقش اجتماعی دانشگاه ها در نمایش راهكارهای حل مشكل آلودگی هوای كلان شهرها به حساب می آید.
وی اضافه كرد: در نظام نوین آموزش عالی، مسئولیت پذیری اجتماعی دانشگاه ها با هدف افزایش تعامل با گروه های مختلف مخاطب و خصوصاً عموم مردم در امتداد حل مشكلات و معضلات جامعه و صنعت، بعنوان یكی از ماموریت های اصلی دانشگاه ها مطرح گردیده است.
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر اظهار داشت: در جوامع پیشرفته اهداف كاركردی دانشگاه به كلاس درس و مرزهای معمول آموزش و پژوهش محدود نمی گردد و عرصه مسئولیت اجتماعی آن به حوزه های متنوعی توسعه می یابد. روشن است در این عرصه، اجرای طرحهای تحقیقات كاربردی و تقاضا محور و معطوف به رفع مشكلات اساسی كشور و نیاز صنعت و جامعه از تمام دانشگاه ها و بطور خاص دانشگاههای برتر كشور انتظار می رود.
طالعی افزود: در این راستا شورای معاونان پژوهشی دانشگاه های برتر و بزرگ كشور، با توجه ویژه به ضرورت هم افزایی و انجام فعالیت های تحقیقاتی مشترك میان دانشگاهی، مبادرت به تشكیل كنسرسیوم پژوهشی دانشگاه های بزرگ و برتر كشور كرده و این كنسرسیوم با امضای روسای ۱۳ دانشگاه سطح یك كشور، تشكیل شده است.
وی گفت: در اوایل سال جاری با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست این فرصت برای كنسرسیوم فراهم گردید تا به منظور نمایش راهكارهای مواجهه با یكی از اشكالات اساسی كشور كه معضل آلودگی هوا در كلان شهرها است، بطور مؤثر ایفای نقش كند.
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر اشاره كرد: تهیه سایه انتشار منابع آلاینده هوای شهر اهواز به دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی محول شده است.
طالعی اظهار داشت: دسته بندی و تعیین سهم منابع عمده آلاینده هوا، تعیین ضرایب انتشار منابع تاثیرگذار، تدوین استراتژی ها و راهكارهای كاهش آلودگی متناسب با سهم هر منبع آلودگی هوا و تعیین اثربخشی راهكارها بر میزان كاهش آلودگی هوای كلان شهرها، همچون برنامه ها و اهداف این طرح است.
وی اشاره كرد: یكی از مهم ترین شاخص های رفاه اجتماعی و سلامت جامعه، وجود هوای پاك برای تنفس است. آلودگی هوا مساله پیچیده ای است كه حل آن نیازمند اجرای طرح های موثر و كاربردی است و مشاركت دانشگاه های سطح یك كشور در این طرح، زمینه ساز مشاركت نخبگان علمی در فرآیند تصمیم سازی در حوزه سیاست گذاری در مواجهه با مسئله آلودگی هوای كلان شهرها را فراهم می آورد.
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر اظهار داشت: امید می رود، دانشگاه های كشور با مرتفع شدن مشكلات و كاستی های موجود و توجه مناسب و درخور مسئولان و سیاستگذاران حوزه علم، تحقیقات و فناوری، در سالهای آینده بیشتر از گذشته موفق به ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود در صنعت و جامعه و مشاركت در فرآیند تصمیم سازی و تصمیم گیری كشور شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب