رییس سازمان حفاظت محیط زیست:
حق نداریم اشتباهات عسلویه را در مكران تكرار نماییم
انجمن پارسیان: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه اجرای طرح های عمرانی و زیرساختی بدون پیوست زیست محیطی خیانت به مردم است، اظهار داشت: حق نداریم اشتباهات عسلویه را در مكران تكرار نماییم. وقتی می گوئیم صنایع آب بر در مناطق كم آب نباشد، بدین معنا است كه جای دیگر این طرح را می توان اجرا كرد.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا عیسی كلانتری امروز در جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی استان قزوین كه در استانداری قزوین برگزار شد، اظهاركرد: اگر در كارها استراتژی نداشته باشیم در آینده گرفتار چالش و مشكل می شویم پس لازم است استراتژی را بپذیریم و برمبنای آن پیش برویم تا هم محیط زیست لطمه نبیند و هم مشكلی نداشته باشیم.
وی افزود: وقتی اصول را مبنای كار قرار دهیم، مشكلی نخواهیم داشت و هم اشتغال احداث و هم طرح ها اجرا می شود و در كنار آن محیط زیست حفظ می شود.
كلانتری در ادامه اظهار داشت: چندین سال آب را آلوده كردیم، تالاب ها را خشك كردیم، ریزگرد راه انداختیم، آب های زیرزمینی را مصرف كردیم و باید اذعان نماییم عملكرد زیست محیطی ما مطلوب نبوده است و باید بپذیریم وقتی توسعه پایدار را كنار می گذاریم باید مشكلات را تحمل نماییم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست كشورافزود: هیچ پروژه ای بدون مطالعات زیست محیطی نباید اجرا شود و در گذشته خیلی از تصمیماتی كه گرفته اند علمی نبوده است. همچون جاده الموت به تنكابن را در دولت قبل آغاز كردند و امروز ادامه آن مشكل دارد.
وی ادامه داد: رئیس جمهوری دستور دادند ۲۵۶ پروژه را دوباره مطالعه نماییم كه حدود ۲۲۶ میلیون دلار و بیشتر از ۶۴ هزار میلیارد تومان در آنها سرمایه گذاری شده است و می تواند صدها هزار شغل را احداث كند اما بعضی از آنها اگر اجرا شود محیط زیست را نابود می كنند.
كلانتری در ادامه اظهار داشت: توسعه پایدار چیز پیچیده ای نیست تنها باید به چند سوژه توجه داشته باشید و كاری كنید كه توجیه اقتصادی داشته باشد، نظم اجتماعی و محیط زیست را نابود نكند و سرمایه نسل آینده را از بین نبرد. با رعایت همین موارد می توانید توسعه پایدار را محقق كنید.
وی اشاره كرد: نسل های آینده هم حق زندگی دارند و ما باید محیط زیست را برای آیندگان حفظ نماییم و همه ما در سازمان محیط زیست دنبال آن هستیم تا مشكلات مردم حل شود اما امروز نمی توانیم از عملكرد محیط زیست دفاع نماییم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اشاره كرد: نمی توان نسبت به تخریب محیط زیست بی تفاوت بود. در فصل زمستان نباید نیروگاه ها از سوخت مازوت استفاده كنند اما چون روزانه ۴۴۰ هزار بشكه مازوت در پالایشگاه های كشور تولید می شود باید جایی آنرا مصرف كنند و در این زمینه باید از وزیر نفت تشكر كرد كه با از خود گذشتگی كمك كردند تا سوخت ۱۲ نیروگاه از مازوت به گاز تبدیل گردد.
وی افزود: زندگی مردم را ما باید سامان دهیم و از محیط زیست دفاع نماییم البته باید مراقب باشیم تا كارشكنی هم نشود. وقتی مجلس تصویب كرده ما موظف هستیم حداكثر دو ماه جواب استعلام های زیست محیطی را بدهیم و اگر در این مدت جواب ندادیم شما اجازه دارید بدون توجه به محیط زیست طرح خودرا اجرا كنید.
كلانتری اشاره كرد: اجازه نمی دهیم بدون مطالعه با راه اندازی جاده و راه آهن و كارخانه، جنگل ها و تالاب ها نابود شوند. اگر مقرر است جنگل های هیركانی با ساخت جاده ای نابود شود اجازه نخواهیم داد چون این میراث متعلق به آیندگان است و ما وظیفه داریم جلوی توسعه غلط را در كشور بگیریم.
معاون رئیس جمهوری اضافه كرد: راه برای توسعه در كشور باز و هموار است اما نباید اجازه دهیم به بهانه توسعه حقوق مردم نادیده گرفته شود. ما باید زیستگاه ها و مناطق حفاظت شده را در اختیار مردم قرار دهیم و فقط آنجا شكارچی نرود برای اینكه محیط زیست متعلق به همه ایرانی ها و نسل های بعدی است كه باید در این سرزمین به دنیا بیایند و زندگی كنند. انصاف نیست آب شیرین را تمام نماییم و سرزمینی خشك را تحویل آیندگان دهیم.
وی اضافه كرد: برمبنای اصول كنوانسیون جهانی حداكثر می توانیم ۴۰ درصد از آب های تجدیدپذیر را استفاده نمائیم اما ما امسال ۱۲۰ درصد آنرا مصرف كردیم و در شرایطی كه ۷۰ میلیارد مترمكعب ذخیره آبی داشتیم بیشتر از ۹۴ میلیارد مترمكعب را مصرف كردیم كه نگران كننده است.
كلانتری اشاره كرد: ساخت سد هم خوب است و هم بد اما باید مراقب باشیم آنرا در جای مناسب بسازیم. امروز چرا باید میزان بهره وری انرژی در كشور ما پس از روسیه در ردیف پایین ترین كشورها باشد و كمترین بازدهی انرژی را داشته باشیم؟
ایشان سپس اظهار داشت: از نظر ما در محیط زیست هر صنعتی كه بخواهد توسعه پیدا كند، هر جاده، راه آهن و بندری كه می خواهد راه اندازی شود اگر ضوابط محیط زیست را رعایت كند بلامانع است اما بدون ضابطه نمی توان هر كاری كرد.
كلانتری افزود: نیروگاه شهید رجایی اگر در شرق تهران ساخته شده بود هیچ آلایندگی نداشت اما چون در غرب ساخته شده به سبب شرایط آب و هوایی اگر از مازوت استفاده نماید حدود ۲۰ درصد آلایندگی هوای تهران و كرج را سبب می شود و امروز كه سوختش به گاز تغییر یافته از این مشكل رها شده ایم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه كرد: وقتی از ۲۰۰ میلیارد مترمكعب آب شیرین كشور ما بیشتر از ۱۸۰ میلیارد مترمكعب را مصرف كرده ایم و در مدت هشت سال بیشتر از ۲۵۰ میلیارد مترمكعب اضافه برداشت داریم باید آیندگان ما را بازخواست كنند كه با نعمت های خدادادی چه كردیم.
كلانتری اضافه كرد: برای تولید یك كیلو هندوانه ۴۰ كیلوگرم آب مصرف می شود در حالیكه برای تولید یك كیلو گوشت قرمز ۱۵ هزار كیلو آب مصرف می نماییم. در واقع برای یك میلیون تُن گوشت قرمز سالانه ۱۵ میلیارد مترمكعب آب مصرف می شود و با این روش قرار نیست هر چیزی را هوس كردیم، تولید نماییم و آیندگان گرفتار بحران شوند.
وی افزود: هر چیزی اصولی دارد و نمی توان هر جا دلمان خواست جاده و راه آهن، بندر و كارخانه و دامداری بسازیم و اگر یك نماینده خواست به منطقه خودش رسیدگی كند جاده ای بسازد كه مطالعه زیست محیطی نداشته باشد و آیندگان را گرفتار چالش و بحران كند.
كلانتری افزود: ما در محیط زیست باید جوابگوی آیندگان باشیم و نگذاریم صنایع آلاینده و كارخانه های فولاد قدیمی و فرسوده وارد كشور شود و آب های ما را نابود كند در حالیكه می توانیم صنایع های تك و كم آب را در كشور توسعه دهیم.
وی درباب تولید زباله هم اظهار داشت: هر ایرانی روزانه ۸۰۰ گرم زباله تولید می كند در حالیكه اگر الگوهای مصرف رعایت شود می توانیم این وضعیت را ساماندهی و مدیریت نماییم.
كلانتری درباب وضعیت جاده های استان قزوین تشریح كرد: خوشبختانه تمیزترین جاده های كشور در قزوین قرار دارد و وضعیت زباله های كنار جاده در این استان بسیار كم و آلودگی بسیار پایین است و این ظرفیت را دارد كه بعنوان تمیزترین استان كشور از نظر زباله و محیط زیست معرفی شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: عملكرد استان قزوین در بخش زباله و پسماند خوب بوده اما انتظار داریم در بخش آب هم عملكرد بهتری داشته باشد و از اضافه برداشت چاه های مجاز هم جلوگیری كندو
ایشان سپس اظهار داشت: بیشتر از ۳۵۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در كشور داریم كه مصرف آنها بالغ بر ۷.۵ میلیارد مترمكعب است در حالیكه برداشت اضافه از چاه های مجاز كشور از ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمكعب هم فراتر رفته است.
معاون رئیس جمهوری درانتها اظهاركرد: محیط زیست در خدمت مردم، دولت و آیندگان است و به توسعه در قالب ضوابط اهمیت می دهیم اما می خواهیم ثروت های كشور برای نسل های آینده هم باقی بماند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب