در گزارش انجمن پارسیان اعلام شد

بررسی اولویت های پژوهشی در زمینه سیل، جلوگیری ازآسیب با تكیه برعلم

بررسی اولویت های پژوهشی در زمینه سیل، جلوگیری ازآسیب با تكیه برعلم

انجمن پارسیان: دبیر كمیسیون تخصصی كشاورزی، آب و منابع طبیعی شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: بنا داریم از لحاظ علمی سوژه سیل را بررسی نماییم و برای پیشگیری از لطمه ها از انجمن های علمی بهره ببریم.



دكتر بهزاد قره یاضی عضو هیئت علمی پژوهشكده بیوتكنولوژی كشاورزی و دبیر كمیسیون تخصصی كشاورزی، آب و منابع طبیعی شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری به خبرنگار مهر اظهار داشت: بنا داریم در كمیسیون تخصصی كشاورزی، آب و منابع طبیعی شورایعالی عتف، برنامه ریزی در زمینه سیل داشته باشیم و در این راستا از اولویت های علمی و پژوهشی بهره ببریم.
وی با اشاره به اینكه امیدوار هستیم كه طی این بررسی ها راهكارهای علمی به واسطه محققان نمایش شود، بیان كرد: در صدد هستیم كه در این زمینه بیشترین استفاده را از انجمن های علمی و شورای انجمن های علمی داشته باشیم.
وی با تاكید بر اینكه مردم بطور ویژه و دستگاه های دولتی، لشگری و كشوری در كنترل این بحران حد نهایت تدبیر و تلاش را انجام دادند، بیان كرد: این بارش ها در كشور ما در صد سال اخیر بی سابقه بوده؛ برمبنای آمار، میانگین بارندگی در كشور طی ۵۰ سال اخیر ۲۰۵ میلیمتر بوده؛ اما از اول مهر ۹۷ تا ۲۶ فرودین ۹۸ ۳۰۵ میلیمتر بارندگی داشتیم.
وی اضافه كرد: از همین رو، میزان بارندگی ها ۳ برابر سال قبل بوده است؛ اما اینكه گستردگی بارش ها و بی سابقه بودن آن چشم بر برخی از بی تدبیری ها و تخلف ها پوشیده شود قابل قبول نیست.
به گفته قره یاضی، بدین سبب هم اكنون باید تنها و تنها به مدیریت بحران خصوصاً در استان خوزستان كه روند نزولات و ورودی آب استمرار دارد توجه بیشتری شود.
دبیر كمیسیون تخصصی كشاورزی، آب و منابع طبیعی شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: یكی از تصمیماتی كه در این كمیسیون گرفته شده این است كه جنبه های در رابطه با سیل همچون مواهب ناشی از بارش ها مانند افزایش حجم آب دریاچه ارومیه، سیراب شدن اراضی و سفره های زیر زمینی، باروری دیم زارها، پر شدن تالاب ها، تكمیل سدها، و از جنبه دیگر زیان هایی مانند فرسایش خاك، رسوب گذاری این خاك ها در پشت سدها، جانمایی روستاهای گم شده، عوارض اجتماعی و اقتصادی حوادث و تعیین سهم خسارات ناشی از مدیریت انسانی، ارزیابی عملكرد دستگاه ها و… را مورد بررسی قرار دهیم.
به گفته قره یاضی، البته این اقدامات باید پس از اینكه هیجانات ناشی از این حادثه فروكش كرد صورت بگیرد.
وی اضافه كرد: جامعه علمی كشور با بررسی كارشناسانه در فضای كارشناسی و نه در فضای پر تلاطم خسارات موفق به تصمیم گیری است.

1398/02/01
15:52:01
5.0 / 5
4481
تگهای خبر: تحقیقات , تخصص , تكنولوژی , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
انجمن پارسیان Parsian Forum