در گزارش انجمن پارسیان اعلام شد

چه اقداماتی پروژه ۲۰۴۰ استنفورد را با شكست مواجه می كند

چه اقداماتی پروژه ۲۰۴۰ استنفورد را با شكست مواجه می كند

انجمن پارسیان: رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به اینكه اگر نظام ما به سوژه تولید فناورانه ملی توجه داشته باشد سوژه برنامه 2040 كه پیشرفت های علمی ما را زیر سوال می برد، رد می شود.



دكتر حمیدرضا طیبی در گفتگو با خبرنگار مهر درباب بیانات رهبری و برنامه ۲۰۴۰ كه در مراسم دیدار تعدادی از استادان، نخبگان و پژوهشگران دانشگاه ها با رهبر انقلاب عنوان شد، اظهار نمود: همانطور كه مقام معظم رهبری فرمودند در برنامه ۲۰۴۰ دانشگاه استنفورد آمده است: «پیشرفت های علمی و كیفیت مقالات ایران پایین است و استناداتی كه به مقالات ما می شود كم هستند».
وی با اشاره به راهكاری درباب مقابله با برنامه ۲۰۴۰ اظهار داشت: زمانی می توانیم در توسعه علمی و فناورانه پیشرفت نماییم كه بطور جدی مبنای اداره جامعه، علمی و كارشناسانه باشد و در تصمیم گیری ها از آنها استفاده گردد.
رئیس جهاددانشگاهی با تاكید بر انجام فعالیت های علمی توسط دانشمندان كشور، اشاره كرد: زمانیكه علم مبنای كار كشور باشد و اقتصاد ما اقتصاد دانش بنیان متكی بر تولید ملی باشد؛ تولیدات ما می توانند در عرصه جهانی برای خود جایگاهی داشته باشند.
به گفته طیبی، ما زمانی می توانیم در دنیا و در همه حوزه ها چه در فناوری های پیشرفته و چه در فناوری های متوسط سهم بگیریم كه محصول علمی پیشرفته بر پایه كار علمی پیشرفته داشته باشیم. ما اگر فقط حرف بزنیم و شعار دهیم به جایی نمی رسیم.
باید مبنای كار را تولید محصول پیشرفته قرار دهیم
وی اشاره كرد: اگر بخواهیم در اقتصاد دنیا سهم بگیریم و در بازار آنها حضور داشته باشیم باید مبنای كارمان را تولید محصولات پیشرفته قرار دهیم.
طیبی اضافه كرد: می بایست پشتیبانی از تولید ملی را در دستور كار خود قرار دهیم و روش هایی اتخاذ نماییم كه تولید ملی ارتقا پیدا كند؛ همین طور لازم است كه نوع حمایت های ما به سمت تشویق تولید كنندگان رود تا در نهایت به تولید محصول با كیفیت برویم.
وی با تاكید بر اینكه اگر این برنامه ها در امتداد توسعه تولید ملی در پیش بگیریم به صورتی برنامه ۲۰۴۰ را زیر سوال می بریم، بیان كرد: زمانی می توانیم برنامه ۲۰۴۰ را رد بكنیم كه كار علمی خوب داشته باشیم و فناوری های پیشرفته تولید كنیم؛ همین طور اثبات نماییم كه كشور ما این توانمندی را دارد.
وی اشاره كرد: جهاددانشگاهی كه پس از انقلاب به وجود آمد در صدد اثبات انجام كارهای بزرگ بر آمد و توانست اثبات كند كه توان علمی و فناورانه داریم و پیشرفته ترین علممان را كاربردی كرده ایم ولی وقتی از آنها استفاده نمی گردد چه فایده ای دارد؛ یك زمانی پول داشتیم خرید خارجی می كردیم ولی الان پول نداریم بدین جهت باید متكی بر تولیدات خود باشیم.
هنوز نگاهمان به توان ملی جدی نیست
وی اشاره كرد: هنوز نگاه ما به توان ملی، جدی نیست و تصمیم نگرفته ایم در حوزه های مختلف تولید محصول، مواد و… داخلی داشته باشیم و از طرف دیگر زیرساخت های آنها را هم فراهم نمی نماییم.
وی ا فزود: زمانی كیفیت مقالات ما روز به روز افزایش می یابد كه در مرز علم حركت كنیم؛ علم را به فن تبدیل نماییم و برای آن فن، بازار ایجاد كنیم؛ وقتی بازار باشد توسعه علمی رخ داده است.
رئیس جهاددانشگاهی عنوان كرد: اگر اقتصاد كشور ما متكی بر تولید باشد و تولید ما متكی بر محصولات علمی و فناورانه خودمان باشد سوژه برنامه ۲۰۴۰ رد می شود. ما باید مبنای ارتقایمان كارهای فناورانه باشد و صرف مقاله و تعداد آن نباشد.
تولید فناوری اولویت باشد
وی اظهار داشت: یكی از اشكالات ما این است كه سالهاست مبنای كارمان تولید مقاله است در صورتی كه باید تولید فناوری باشد؛ كاربرد فناوری هم مربوط به حوزه اجرایی كشور می شود اگر این اتفاقات بیافتد خود به خود توانایی علمی كشور هم ارتقا می یابد.
وی اضافه كرد: هم اكنون مبنای افزایش حقوق و پیشرفت ما مدرك است و برای مدرك هم آسان ترین كار تولید مقاله است؛ ما خودمان موجب می شویم این اتفاقات رخ بدهد و شرایطی فراهم آمده كه تعداد مقاله مهم باشد.
وی اشاره كرد: ما باید شرایطی را فراهم آوریم كه طبق فرمایشات رهبری پیشرفت های علمی مان زیر سوال نرود؛ بدین جهت باید مسیرها اصلاح گردد تا توانمندی پژوهشگران كشور عینیت پیدا كند.
وی با اشاره به راهكاری برای تحقق بیانات رهبری و ردِ برنامه ۲۰۴۰ اظهار داشت: هدف ما باید تولید فناوری باشد و از طرف دیگر شرایط استفاده از فناوری را فراهم نماییم. اگر اقتصاد ما برمبنای فناوری باشد می تواند در دنیا برای خودش سهم بگیرد و با این برنامه پیشرفت های علمی ما نیز زیر سوال نمی رود.
وی عنوان كرد: رد كردن برنامه ۲۰۴۰ به واسطه تولید محصول فناورانه و تولید محصلات علمی زیر سوال می رود.
وی اضافه كرد: كل نظام باید به دنبال این باشد كه در همه زمینه ها از توانایی ملی استفاده نماید كه هنوز در آن كوتاهی می شود اگر این كوتاهی برطرف شود این برنامه زیر سوال می رود. بسیاری از تصمیمات ما مبنای درستی ندارند و نیاز است كه نظام به این مساله توجه داشته باشد.


منبع:

1398/03/12
15:34:07
5.0 / 5
4333
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
انجمن پارسیان Parsian Forum