برای اولین بار؛

درمان كوری با ژن درمانی ممكن شد

درمان كوری با ژن درمانی ممكن شد

به گزارش انجمن پارسیان ژن درمانی برای نخستین بار به منظور تزریق ژن های بینایی به پشت چشم های یك بیمار و بازگرداندن توان بینایی به وی مورد استفاده قرار گرفته است.



به گزارش انجمن پارسیان به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، محققان انگلیسی پس از كشف یك روش ژن درمانی در سپتامبر گذشته برای درمان نابینایی حالا توانسته اند آنرا عملیاتی كنند.
این روش تنها برای افرادی كاربرد دارد كه از زمان تولد با مشكل دیستروفی شبكیه دست به گریبان بوده اند. مشكل مذكور در اشخاصی به وجود می آید كه دارای نسخه ای معیوب از ژن RPE۶۵ باشند كه از پدر و مادر به كودك منتقل می شود. مشكل مذكور باعث كاهش تدریجی بینایی كودكان می شود. چونكه این ژن وظیفه تغذیه سلول هایی را بر عهده دارد كه باید نور محیط را جذب چشم كنند.
این نقص در ابتدا باعث كم بینایی در شب شده و در نهایت با نابودی سلول های جاذب نور باعث كوری كامل می شود. ژن درمانی تا حدی بینایی را به افراد دارای این مشكل باز می گرداند. به خاطر همین نسخه هایی سالم از ژن RPE۶۵ به پشت چشم تزریق می شود و آنها دقیقاً در درون یك ویروس بی آزار جای گذاری می شوند.
در نهایت این ویروس به درون سلول های شبكیه نفوذ می كند و دستورات خویش را به پروتئین RPE۶۵ منتقل می كند تا بینایی فرد تا حدی احیا شود.
روش مذكور همینطور تنها بر روی كودكانی مؤثر است كه بینایی خویش را به دلیل این مشكل هنوز به صورت كامل از دست نداده اند و برای افراد بالغ كارآیی نخواهد داشت.

1398/12/06
15:46:45
5.0 / 5
3920
تگهای خبر: محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum