آیین نامه اجاره داری حرفه ای به دولت ارایه شد
اجاره داری حرفه ای مكمل بازار سنتی اجاره
انجمن پارسیان: بخشنامه اجاره داری حرفه ای بمنظور راه اندازی واحدهایی به قصد اجاره داری، ورود شرکتهای دانش بنیان، پرداخت ودیعه مسکن و اعمال مقرراتی برای افزایش مدت زمان اجاره از جانب وزارت راه و شهرسازی به دولت ارائه شده و در کمیسیونهای دولت حال بررسی است.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، بخشنامه پشتیبانی از اجاره داری حرفه ای مدتی پیش توسط وزارت راه و شهرسازی به دولت ارائه شده و الان در کمیسیونهای تخصصی دولت در دست بررسی قرار دارد. طرحی که گفته می شود به مباحثی همچون ودیعه، راه اندازی واحدهایی به قصد اجاره داری، مدت زمان اجاره نامه و ورود شرکت های دانش بنیان می پردازد.
اواسط سال قبل طرح اجاره داری حرفه ای در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت. البته این مبحث در زمان آخوندی ـ وزیر سابق راه و شهرسازی ـ هم مطرح می شد اما شکل اجرائی نیافت. با روی کار آمدن محمد اسلامی بجای عباس آخوندی، این بخشنامه یک دفعه دیگر عنوان شد.
محمود محمودزاده ـ معاون وزیر راه و شهرسازی ـ گفته است: بخشنامه پشتیبانی از اجاره داری حرفه ای مدتی پیش توسط وزارت راه و شهرسازی به دولت ارائه شده و الان در کمیسیون های تخصصی دولت در دست بررسی می باشد. پس از تصویب این بخشنامه در کنار اجاره داری سنتی که در کشور رواج دارد، اجاره داری حرفه ای نیز ایجاد خواهد شد و با این کار هم درعرضه واحدهای اجاره ای و هم در کنترل قیمت ها، شاهد تاثیرگذاری مثبتی خواهیم بود.
محمودزاده اشاره کرد: اجرای بخشنامه اجاره داری حرفه ای از یک سو به نفع مستاجران و از طرف دیگر به نفع سرمایه گذاران است و راهکارهایی که در بخشنامه در نظر گرفته شده به شکلی است که منافع هر دو گروه را مدنظر قرار می دهد. با اجرای اجاره داری حرفه ای تعادل در بازار اجاره ایجاد و قیمت ها به شکلی منطقی به بازار ارائه می شود.
وی همین طور درباب راهکارهای دولت برای جلوگیری از ثبات قیمت های اجاره و ممانعت از افزایش چندباره آنها، اظهار داشت: درباب افزایش یا کاهش اجاره بها، دولت مستقیما نمی تواند اعمال نظر کند. به هر حال، اجاره بها تابعی از قیمت مسکن می باشد و از آنجایی که سرمایه گذاری بخش خصوصی در آن انجام می شود باید به شکلی باشد که نفع موجر را نیز به دنبال داشته باشد.
بدین سبب گزارش، مدتهاست که راه اندازی واحدهای مسکونی به قصد اجاره به اقشار پایین روی زمانها افتاده اما هنوز از روی کاغذ فراتر نرفته است. احداث مسکن استیجاری بمنظور کنترل و ساماندهی بازار مسکن از زمان مسئولیت عباس آخوندی در وزارت راه و شهرسازی عنوان شد اما به سبب وجود مخالفتها با راه اندازی خانه های کوچک متراژ که عمدتا از جانب برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس عنوان می شد، طرح مجال اجرا به خود نگرفت.
با استعفای عباس آخوندی و آمدن محمد اسلامی از سال ۱۳۹۸ رایزنی دولت و شهرداری برای ساخت خانه های استیجاری شروع شد تا اینکه روز ۲۲ مهرماه ۱۳۹۹ محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی از آمادگی وزارتخانه متبوعش برای ارائه زمین های ۹۹ ساله به سازندگان مسکن استیجاری آگاهی داد و اظهار داشت: سازندگانی که برای دهک های پایین خانه می سازند می توانند زمین ۹۹ ساله به صورت ۱۰ ساله از ما خریداری کنند. بخشنامه این مصوبه را به دولت بردیم تا اقساط زمین را از ۵ سال به ۱۰ سال افزایش یابد. اسلامی این را هم اظهار داشت که متراژ این خانه ها ۳۰ متری نیست و ساخت مسکن برای ما همان الگوی ۷۵ متری است.
پیروز حناچی، شهردار تهران هم که بارها آمادگی شهرداری برای راه اندازی مسکن استیجاری را اعلام نموده همان روز بیان کرد: آمادگی داریم تا با همین تسهیلاتی که به سازندگان داده می شود، در صورت پرداخت این تسهیلات به شهرداری، با امکانات خودمان مبادرت به ساخت مسکن استیجاری نماییم. او البته این را هم اظهار داشت که از لحاظ قانونی دراین زمینه وظیفه ای نداریم، ولی اعلام آمادگی کرده ایم که شهرداری می تواند در این خصوص ساخت و ساز کند.
پرداخت ودیعه مسکن، تعیین سقف برای اجاره بها و افزایش مدت زمان اجاره از دیگر برنامه های وزارت راه و شهرسازی است اما بجز مورد اول، موارد دیگر توفیقی چندانی نداشت؛ چونکه اساسا بازار مسکن دستورپذیر نیست و مالکان لزوما از دستورالعملها و بخشنامه های دولتی استقبال نمی کنند. با این وجود پرداخت تسهیلات مرابحه خرید کالا و خدمات یا همان وام ودیعه مسکن از اوایل مردادماه امسال در ستاد ملی مقابله با کرونا در دولت به تصویب رسید. تا اختتام آذرماه از مجموع ۳۰۲ هزار و ۳۳۴ متقاضی دریافت وام ودیعه ۱۴۸ هزار و ۲۱۵ نفر نزدیک به ۵۰ درصد توانستند این تسهیلات را دریافت نمایند.
وزارت راه و شهرسازی اعلام نمود کسانی که پیش تر برای دریافت وام ودیعه مسکن ثبت نام کرده بودند اما روند پرداخت آنها به جریان نیفتاده است تا آخر بهمن ماه پرداخت این تسهیلات به آنها تمدید شده است.
منبع: parsianforum.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب