مخاطرات تنفسی و چشمی استفاده از شوینده ها در خانه تكانی

مخاطرات تنفسی و چشمی استفاده از شوینده ها در خانه تكانی

مدیر روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، مخاطرات تنفسی و چشمی استفاده از شوینده ها در سنت خانه تکانی نوروز را تشریح نمود.



حمید انصاری در گفت و گو با ایسنا، گفت: در آستانه سال نو و همزمان با سنت خانه تکانی در کشورمان توجه به اصول ایمنی در مصرف مواد شوینده برای حفظ سلامت امری ضروری می باشد. بدترین شکل استفاده از مواد پاک کننده و شوینده آنست که آنها را با آب گرم مخلوط شود و یا از آنها در محیط های بسته ای که بخار آب وجود دارد، استفاده گردد.

انصاری اضافه کرد: ضرورت دارد هنگام خانه تکانی از پاک کننده استاندارد استفاده گردد. از مصرف مواد شوینده و پاک کننده ها در فضاهای بسته خودداری کنید. بخار متصاعد شده از ترکیب جوهرنمک و وایتکس بسیار برای چشم، پوست و ریه خطرناکست و باید از ترکیب این دو ماده جداً پرهیز شود. هنگام شستشوی حمام و سرویس بهداشتی از ماسکهای محافظ استفاده کنید، پنجره ها را باز و تهویه را روشن کنید تا جریان هوا برقرار شود.

وی اظهار داشت: تهویه مناسب محل، روشن کردن هواکش و بازکردن پنجره ها، استفاده نکردن از محلول های غلیظ و استفاده از ماسک مخصوص و یا بستن دستمال ضخیم مرطوب بر روی دهان و بینی می تواند تا حد زیادی از بروز آلرژی ها و پیش گیری از این مشکلات کمک نماید. پوشیدن دستکش و ماسک هنگام استفاده از این مواد امری لازم است.

مدیر روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: استفاده ازمواد شوینده شیمیایی ممکنست موجب تشدید بیماریهای قلبی عروقی و ریوی شود. این مواد برای زنان باردار، افراد مسن و کودکان بیشتر لطمه رسان است. به این نکات به صورت ویژه می بایست توجه شود: مطمئن شوید که استفاده، نگهداری و دفع موادشیمیایی، مطابق با دستورالعمل سازنده است. این مواد باید در مکانی دور از دسترس کودکان نگهداری شوند. درب محصولات شیمیایی و پاک کننده ها را محکم ببندید. در صورت جابجا کردن مواد، بقیه ماده را در ظرف اصلی بازگردانید. فرآورده های حاوی این مواد را در ظروف ویژه نگهداری کنید. هیچ گاه برچسب روی ظروف مواد شیمیایی را برندارید، اگر برچسب روی ظروف از بین رفته مجدداً روی آن برچسب بزنید.
اقدام ضروری در مسمومیت های ریوی
انصاری اظهار داشت: نخستین و بهترین اقدام برای مسمومان ریوی، خروج سریع فرد از محل سربسته و استفاده از هوای آزاد و قرار گرفتن در معرض جریان هواست؛ چونکه استنشاق هوای تازه، تنفس را تسهیل می کند و موجب ایجاد آرامش می شود. خودداری از صحبت کردن، مفید می باشد. ارجاع هرچه سریع تر به پزشک یا تماس با اورژانس لازم است.
آسیب ناشی از مواد شوینده بر چشم
وی اضافه کرد: انواع مواد شیمیایی می توانند به چشم لطمه برسانند، مواد شوینده و رنگبر همچون خطرناکترین مواد برای چشم به شمار می روند و در صورت تماس با چشم به سرعت به قرنیه لطمه جدی وارد می کنند. مواد شوینده همین طور می توانند سبب ایجاد زخمهای شدید در پلک شده و استفاده ازعینک حفاظتی جهت کاهش لطمه چشم ها سفارش می شود.
خطرمسمومیت کودکان با مواد شوینده
مدیر روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت گفت: کودکان به سبب کنجکاوی ممکنست در تماس با این مواد قرار گیرند، بی دقتی و سهل انگاری در استفاده، نگهداری یا جابجا کردن مواد پاک کننده و سفیدکننده کودکان را در معرض خطر قرار می دهد. مصرف اتفاقی این مواد منجر به التهاب و سوختگی دستگاه گوارش می شود و عمل بلع را با مشکل مواجه می کند.

وی در آخر اظهار داشت: محصولات شیمیایی و شوینده را همیشه در ظرف اصلی آن نگهداری کنید. هیچ وقت این مواد را در ظروف موادخوراکی (مانند بطری نوشابه) نگهداری نکنید. این عمل سبب خورده شدن اشتباهی این مواد توسط کودکان می شود.




1399/12/16
14:07:55
0.0 / 5
1115
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
انجمن پارسیان Parsian Forum