وزیر بهداشت اعلام كرد

شروع تزریق یك میلیون دز واكسن كرونا از امروز

شروع تزریق یك میلیون دز واكسن كرونا از امروز

وزیر بهداشت، توزیع ناعادلانه واکسن های کووید-19 را روی زشت دنیای ناعادلانه خواند و در عین حال توفیقات ایران در تولید تجهیزات حفاظتی و همین طور واکسن بومی کرونا در شش پلت فرم و در وضعیت تحریمها را تشریح نمود.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی در نشست بلند پایه مجمع سیاستگذاری هلسینکی با محوریت تقویت همکاریهای کشورهای اروپایی، خلیج فارس، مدیترانه شرقی و شمال آفریقا در حوزه پاندمی کووید ۱۹، اظهار داشت: در ابتدا، می خواهم از وزیر محترم امور خانواده و خدمات اجتماعی فنلاند، خانم کریستا کیورو، برای برگزاری چنین جلسه ای بمنظور همکاری چند جانبه در مدیریت موج های بعدی کووید-۱۹ و همه گیرهای آینده تشکر کنم. بیش از ۱۵ ماه است که جهان با کووید-۱۹ در حال جنگیدن است. در طول این مدت، حدود ۱۳۵ میلیون نفر در جهان آلوده شدند که از این تعداد حدود سه میلیون نفر نیز جان باختند.
وی با اعلان اینکه سلامتی هیچ مرز سیاسی و جغرافیایی نمی شناسد و درد و مشکلات گروهی از مردم در یک طرف جهان با مشکلات افراد در سایر نقاط در هم تنیده است، اظهار داشت: پاندمی بیماری کووید-۱۹ به سرعت جهان را فرا گرفت و درس های زیادی را در سطح ملی، منطقه ای و جهانی به ما آموخت که نشان دهنده عدم آمادگی جامعه جهانی برای مقابله با یک پاندمی بود. آمادگی جهانی و واکنش سریع باید در راس دستور کار دولت ها و آژانس های بین المللی برای دهه های آینده باشد. رهبری، همبستگی، همکاری بین بخشی، مداخلات مبتنی بر شواهد و هماهنگی بین کشورها ابزارهای لازم برای مدیریت بیماری همه گیر کووید-۱۹ است.
نمکی افزود: توزیع ناعادلانه واکسن های کووید-۱۹ روی زشت دنیای ناعادلانه ما را نشان داد، بطوری که تقریباً ۸۰ درصد واکسن های تزریقی در ۱۰ کشور پیشرفته است در صورتیکه ۱۸ کشور با درآمد پایین و متوسط هنوز واکسنی دریافت نکرده اند. بدیهی است که این اتفاق برای COVAX، WHO، GAVI، CEPI و همه سازمان های بین المللی یک ناکامی است. ما باید با شفافیت، همکاری و همبستگی بر این بی عدالتی غلبه نماییم.
وی اضافه کرد: تا زمانی که کل جهان ایمن نشده و ویروس در جایی در حال گردش است، خطر جهش و تهدید سلامت کشورهای ایمن شده وجود دارد. بنابراین، باتوجه به درس هایی که تا کنون آموخته ایم، در این زمان بویژه، ما فقط یک چاره داریم: همکاری همه ملت ها برای واکسیناسیون همه و حفظ اقدامات دقیق بهداشت عمومی برای شکست این همه گیری.
وزیر بهداشت اظهار نمود: امروز، من با خوشنودی اعلام می کنم که با وجود همه محدودیت ها، تحریم های یک جانبه غیرقانونی مقابل مردم من و مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها، ما موفق به تولید ملی همه نیازها برای مبارزه با کووید-۱۹ همچون لوازم حفاظت شخصی، کیت های آزمایش، تجهیزات، دستگاه های پزشکی، داروها و از همه مهمتر شش پلت فرم واکسن کاملاً بومی، چهار قرارداد تولید و تولید مشترک، شدیم و این محصولات بومی در واکسیناسیون انبوه در ماه های آتی استفاده خواهند شد.
وی اشاره کرد: پاندمی کووید-۱۹ یک چالش جهانی با یک چاره جهانی است. راهکارهای ملی فقط می توانند بطور موقت کمک کنند. بوسیله تقویت رهبری WHO، سرمایه گذاری بیشتر در تیم های واکنش سریع، به اشتراک گذاری داده ها، شفافیت و معتبرسازی داده ها در قالب های توافق شده برای غلبه بر موانع قانونی به نفع سلامت مردم و انتقال تکنولوژی به کشورهای با درامد کم و متوسط، می توان موفق به شکست این پاندمی شد. بر این اساس امیدوارم این همکاری میان کشورهای منطقه منا، خلیج فارس، اروپا و WHO نتایج مثبتی داشته باشد.
نمکی در بخش دیگری از صحبت هایش در حاشیه این جلسه، اظهار داشت: بحث واکسن کووید-۱۹ امروز در جهان یک بخش جدی است و خوشبختانه ما از روز اولی که بحث ساخت واکسن در جهان عنوان شد، گام های موثری را دراین زمینه برداشتیم. می دانستیم که واکسن فقط یک کالای بهداشتی و پیشگیرانه نیست، بلکه واکسن کووید۱۹ برای جهان یک حربه سیاسی است.
وی اضافه کرد: ما مشارکت خودرا با کوواکس شروع کردیم و آغاز به خرید سهمیه واکسن در این قالب کردیم و ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز در آنجا پیش خرید کردیم و ماه ها برای نقل و انتقال پول گرفتار بودیم که حل شد. بوسیله روسیه هم از نخستین تاریخی که توانستیم مذاکره نماییم، یعنی اردیبهشت ماه ۹۹ بود که بعد از ۹ ماه مذاکره و همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو منتهی به عقد قراردادی شد که در آنجا توانستیم هم همکاری و تولید مشترک را در زمینه اسپوتنیک وی دنبال نماییم و هم خرید واکسن و عقد قراردادها را پیش بریم. همین طور با کشور هند مذاکراتی کردیم. اساسا می دانستیم که کووکس سازوکار مناسبی است، اما قدرت اجرائی این مجموعه را باتوجه به محدودیت تولید واکسن، در آن حد نمی دانستیم که بتواند ما را ساپورت کافی کند. بنا بر این به کشورهایی مانند هند، چین، روسیه و... رو انداختیم و توانستیم قراردادهایی را با آنها دنبال کرده و به نتیجه برسانیم.
نمکی افزود: نشست امروز بیشتر جنبه سیاسی و دیپلماتیک داشت. از مدت ها قبل، ما و خیلی از کشورها معترض شیوه های توزیع واکسن در جهان بودیم. سازوکار کوواکس را گرچه سازوکار مناسبی می دیدیم، اما سازوکار با اقتداری ندیدم. امروز در نشستی که داشتیم، چند تن از کشورهای اروپایی، برخی از کشورهای شرق مدیترانه سازمان جهانی بهداشت، مدیر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت در قاهره و ما مشارکت کردیم و به صورتی پیگیری دیپلماتیکی بود که به سازمان جهانی بهداشت، کوواکس و سازمان های بین المللی فشار بیاوریم که باید به بی عدالتی توزیع واکسن در جهان رسیدگی کنند.
وی اضافه کرد: امروز به شدت معترض شدیم به اینکه چرا باید ۸۰ تا ۸۵ درصد واکسن دنیا را کمتر از ۱۰ کشور جهان مصرف کرده باشند و تعداد قابل توجهی از کشورهای جهان حتی یک واکسن را وارد نکرده باشند. اعتراض کردیم به تحریم های ناجوانمردانه ای که برخی کشورها مانند ما را هدف قرار داده و واکسن و تجهیزات را از ما دریغ می کنند. همین طور اعلام کردیم که خوشبختانه ایران در عین مظلومیت به سبب تحریم ها، توانست نیازهای خودرا مانند داروهای مورد نیاز کووید، تجهیزات پزشکی و ساخت واکسن را مدیریت کند و اعلام کردیم که ما شش پلت فرم تولید واکسن را با موفقیت طی کرده و از ماه های آتی تولیدمان به مصرف می رسد.
وی اظهار داشت: به مردم عزیز کشور هم این مژده را بدهم که از روز گذشته با دعوتی که از روسای دانشگاه های علوم پزشکی کردم، به همه دستور دادم و تیم هایی را هم به همه استانها فرستادم که ما یک میلیون دوز واکسن جدید را که قرار بود پیش از عید به ما برسد، اما با تاخیر در نیمه دوم فروردین ماه ۱۴۰۰ دریافت کردیم، به سرعت توزیع کردیم و از امروز به شکل گسترده این واکسیناسیون انجام می شود و ما تا آخر هفته و اوایل هفته آتی یک میلیون نفر را واکسینه خواهیم کرد.
نمکی اظهار داشت: این یک میلیون نفر افراد باقی مانده از واکسن قبلی در زمینه گروه پزشکی، پیراپزشکی و گروه های بهداشت و درمان و رزیدنت ها، انترن ها، دانشجویان پزشکی که در بیمارستان ها هستند، دانشجویان پرستاری، علوم آزمایشگاهی و همه کسانی که در کادر بهداشت و درمان با بیمار مواجهه و خطر مبتلاشدن دارند، واکسینه می کنیم؛ آن هم در کنار بیماران صعب العلاج، سرطانی و گروه های لطمه پذیر که گروه اول هدف ما بودند.
وی اضافه کرد: بر این اساس دانشگاه های علوم پزشکی باردیگر فراخوان خواهند داد. با آنکه ما فهرست افراد پرخطر را داریم، اما از امروز فراخوان می کنند تا از امروز بیماران پرخطر مانند افراد مبتلا به سرطان، افرادی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی دریافت می کنند و بیماران صعب العلاج و خاص ثبت نام کنند و ما ان شاءالله تا پیش از مرحله دوم، واکسیناسیون این گروه مرحله اول را تا حداکثر هفته اول اردیبهشت ماه به پایان خواهیم رساند.
وی اظهار داشت: امیدوارم که مرحله دوم را هم بتوانیم در اردیبهشت ماه طبق جدولی که اعلام کردیم، انجام دهیم.



1400/01/30
14:59:05
5.0 / 5
929
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum