چگونه از مسمومیت ناشی از برنج مانده جلوگیری کنیم؟

چگونه از مسمومیت ناشی از برنج مانده جلوگیری کنیم؟

انجمن پارسیان: به گزارش انجمن پارسیان، متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه برنج پخته بیرون از یخچال به سبب رطوبت فراوان شرایط بسیار مناسبی برای رشد باکتری دارد، اظهار داشت: در صورت نگهداری در دمای بالای پنج درجه، برنج خیلی زود خراب می شود.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، دکتر گلبن سهراب اظهار داشت: برنج خام می تواند حاوی اسپورهای باکتری به اسم Bacillus Cereus باشد، وقتی برنج را می پزیم این اسپورها زنده می مانند و در دمای اتاق تبدیل با باکتری می شوند.
وی با اشاره به اینکه این باکتری ها در دمای ۳۰ درجه سانتیگراد در عرض ۲۰ دقیقه دو برابر می شوند، افزود: در نهایت سمی تولید می شود که بعد از مصرف برنج مانده فرد گرفتار اسهال و استفراغ شدید می شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه بطور معمول علامت های مسمومیت بین ۳۰ دقیقه تا شش ساعت پس از خوردن برنج آلوده دیده می شود، اشاره کرد: این مسمومیت غذایی را fried rice syndrome هم می گویند که بطور معمول بعد از ۲۴ ساعت برطرف می شود.
وی افزود: برای پیشگیری ازمسمومیت با برنج، باید پرنج پخته شده در کمتر از دو ساعت به یخچال با دمای کمتراز پنج درجه سانتی گراد منتقل شود.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وی به نقل از پژوهش هایی که در فدراسیون برنج آمریکا (rice federation usa) انجام شده اشاره و اشاره کرد: برنج پخته شده را می توان برای سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد.



1402/01/29
11:00:40
5.0 / 5
586
تگهای خبر: تخصص , دانشگاه
این پست را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این پست
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

انجمن پارسیان Parsian Forum