ارتباط غذاهای فوق فرآوری شده با سرطان های دهان و گلو

ارتباط غذاهای فوق فرآوری شده با سرطان های دهان و گلو

به گزارش انجمن پارسیان، دانشمندان می گویند ارتباط مستقیمی میان مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و مبتلا شدن به سرطان های دهان و گلو یافته اند.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا و به نقل از اس ای، بر اساس مطالعه جدیدی که توسط پژوهشگران دانشگاه بریستول و آژانس بین المللی تحقیقات سرطان(IARC) انجام شده است، مصرف بیشتر غذاهای فوق فرآوری شده(UPFs) با افزایش ریسک مبتلا شدن به سرطان های دهان، گلو و مری مرتبط می باشد.
این پژوهش، عادات تغذیه و سبک زندگی ۴۵۰ هزار و ۱۱۱ بزرگسال را که برای یک بازه زمانی تقریبا ۱۴ ساله دنبال شده بودند، مورد بررسی قرار داد.
یک نتیجه غیر منتظره
شاید شگفت انگیزترین کشفی که از این مطالعه به دست آمد، این باشد که چاقی ناشی از مصرف بالای غذاهای فوق فرآوری شده تنها عامل مؤثر در ایجاد این سرطان ها نبوده است.
فرناندا مورالس-برستاین دانشجوی دکترا در دانشگاه بریستول و نویسنده اصلی این مطالعه اظهار داشت: غذاهای فوق فرآوری شده در چندین مطالعه مشاهده ای با اضافه وزن و افزایش چربی بدن مرتبط بوده اند. این امر منطقی است، چونکه آنها به صورت کلی خوشمزه، راحت و در دسترس، ارزان، حجیم و دارای کالری بیش از اندازه هستند.
وی افزود که این تحلیل و بررسی نشان داد که ارتباط بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و سرطان های دستگاه گوارش فوقانی به نظر نمی رسد با شاخص توده بدن یا نسبت دور کمر به باسن ارتباط داشته باشد.
بر مبنای یافته های این تیم، خوردن ۱۰ درصد غذاهای فوق فرآوری شده بیشتر با ۲۳ درصد افزایش ریسک سرطان سر و گردن و ۲۴ درصد افزایش ریسک مبتلا شدن به سرطان مری مرتبط می باشد.
تنها بخش کوچکی از ارتباط آماری بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و بروز این بدخیمی های دستگاه گوارش فوقانی را میتوان با افزایش چربی بدن توضیح داد که سبب می شود نویسندگان حدس بزنند که مکانیسم های دیگری امکان دارد در کار باشند.
غذاهای فوق فرآوری شده تحت فرآوری گسترده ای قرار می گیرند و حاوی تعداد زیادی افزودنی، نگهدارنده، طعم دهنده ها، رنگ ها و امولسیفایرها هستند، به این مفهوم که صرف نظر از این که منجر به افزایش وزن می شوند، به صورت ذاتی برای بدن انسان مضر هستند. علاوه بر این، بسته بندی این مواد غذایی و فرایند تولید آنها هم امکان دارد مقصر باشد، چونکه سبب می شوند مواد شیمیایی سمی به غذا اضافه شوند.
تحقیقات بیشتری لازم است
برای یافتن تمام مکانیسم هایی که امکان دارد ارتباط مشاهده شده بین سرطان و غذاهای فوق فرآوری شده را توضیح دهد، به تحقیقات بیشتری نیاز است. با این وجود، از آنجاییکه چاقی بدن نمی تواند این ارتباط را در این مطالعه نشان دهد، مورالس-برستاین اضافه کرد که بعید است تمرکز صرف بر درمان کاهش وزن کمک زیادی به جلوگیری از این شرایط کند.
برای افزایش تندرستی عمومی، متخصصان سلامت اغلب از تمرکز بر یک رژیم غذایی متعادل که شامل غذاهای کم فرآوری شده و کامل مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین های بدون چربی و چربی های سالم می باشد، حمایت می کنند.
کاهش استفاده از غذاهای فوق فرآوری شده بشدت بعنوان یک گام مثبت در جهت بهبود عادات غذایی و اجتناب از مشکلات سلامتی در رابطه با تغذیه در نظر گرفته می شود.
دکتر هلن کروکر نایب رییس پژوهش و سیاست در صندوق جهانی تحقیقات سرطان نتیجه گیری کرد: ارتباط بین مصرف بیشتر غذاهای فوق فرآوری شده و افزایش ریسک مبتلا شدن به سرطان دستگاه گوارش فوقانی، از سفارش های جلوگیری از سرطان ما برای خوردن یک رژیم غذایی سالم، غنی از غلات کامل، سبزیجات، میوه و لوبیا حمایت می کند.
این مطالعه در مجله اروپایی Nutrition انتشار یافته است.




منبع:

1402/09/07
12:06:32
5.0 / 5
221
تگهای خبر: تحقیقات , تخصص , دانشگاه , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
انجمن پارسیان Parsian Forum