كشف سلول های چشایی كه تمام طعم ها را می شناسند
انجمن پارسیان: پژوهشگران نوعی از سلول های مربوط به گیرنده های چشایی كشف كرده اند كه می تواند تمام طعم های شور، تلخ، شیرین، ترش و دلپذیر را شناسایی كند.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از دیلی میل، در دهان انسان گیرنده های چشایی چند کاره ای وجود دارند که می توانند ۴ طعم متفاوت را شناسایی کنند. بیشتر سلول های مربوط به گیرنده های چشایی فقط یک طعم خاص مانند تلخ، شیرین یا ترش و شور را شناسایی کنند. اما سلول هایی که اخیرا کشف شده اند قادر به شناسایی طعم شیرین، ترش و تلخ هستند. تابحال سلولی با چنین قابلیت هایی رصد نشده بود. گیرنده های چشایی از سه نوع سلول ساخته شده اند که در کل طعم غذا را مشخص می کند. نوع نخست بعنوان سلول های پشتیبان عمل می کند. نوع دوم طعم تلخ، شیرین و یا طعم لذت بخش را شناسایی می کند. نوع سوم نیز طعم های شور و ترش را شناسایی می کند. اما مطالعات روی موش ها یک بستر ناشناخته از سلول های نوع سوم را شناسایی کرد که بطور وسیع تمام طعم ها را شناسایی می کند. این سلول ها دو مسیر سیگنال دهی متفاوت دارند که به آنها اجازه می دهد از یک مسیر ترشی و شیرین و از مسیر دیگر تلخی و لذت بخش را شناسایی کنند. این تحقیق اولین شواهد فیزیکی از گیرنده چشایی وسیعی است که از چند نظریه مختلف پشتیبانی می کند. هرچند هنوز هم نمی توان سهم آنها در میزان حساسیت چشایی را تعیین کرد اما انتظار می رود سهم سلول ها در این روند قابل توجه باشد. کشف جدید چشم اندازی به چگونگی ارسال اطلاعات به مغز و فراوری آنها فراهم می آورد و همین طور نشان میدهد گیرنده های چشایی ساختار بسیار پیچیده ای دارند. این تحقیق در ژورنال PLOS Geneticsمنتشر شده است.
منبع: انجمن پارسیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب