رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی:
نتایج تحقیقات درباره آلودگی هوا بر زمین مانده
به گزارش انجمن پارسیان رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار داشت: مشكل عدم به كارگیری پژوهش های حوزه آلودگی هوا فقدان نظام مدیریتی هوشمندانه در كشور به منظور كاربست تحقیقات است.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از مهر، دكتر علیرضا زالی امروز در بیستمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی در دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با انتقاد از عدم به كارگیری پژوهش های حوزه آلودگی هوا در تصمیم گیری های كشوری اظهار داشت: ما در فضای غبارآلود زمستان این جشنواره را برگزار كرده ایم و در اینجا متوجه می شویم كه چقدر پژوهش مسئله محور اهمیت دارد.
وی اظهار داشت: با وجود حجم زیادی از پژوهش هایی كه در حوزه آلودگی هوا انجام شده، می بینیم كه تصمیم گرفته شد مدارس تا آخر هفته تعطیل شوند.
زالی اشاره كرد: آیا مشكل در كمیت و كیفیت پژوهش هاست؟ می بینیم كه مشكل فقدان نظام مدیریتی هوشمندانه در به كارگیری پژوهش در كشور است.
وی اضافه كرد: هوایی تنفس می نماییم كه سطح بسیار فزاینده ۱۰ PM و مونوكسید كربن در آن به حد اعلای خود رسیده است.
زالی اشاره كرد: هر سال هوای تهران ۲۰ هزار تن ذرات معلق دارد كه از این میزان ۱۰ هزار تن ذرات معلق مربوط به خودرو های سبك و ۲ هزار تن مربوط به موتورسیكلت هاست.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار داشت: سالانه ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن مواد آلاینده توكسین در هوا ایجاد می شود و سبب شده ما كمتر از ۲۵ روز هوای پاك داشته باشیم و ۲۵۵ روز هوای ناسالم تنفس نماییم.
وی اشاره كرد: تحقیقات نشان داده كه تعطیلی مدارس تنها كمتر از ۲۰ درصد موجب كاهش آلودگی هوا در زمان پدیده وارونگی می شود.
زالی اشاره كرد: دراین زمینه باید تراز خودرو های اسقاطی و كیفیت بنزین هم بررسی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار داشت: در بعضی نقاط تهران بنزن ۲۰۰ برابر حد مجاز است و درست است كه بیماری های ریوی افزوده می شود اما بیشترین مشكل در آینده برای شیرخواران، نوجوانان و جوانان به وجود می آید.
دكتر علیرضا زالی در ادامه با اشاره به مشكلات ناشی از تداوم آلودگی هوا روی عملكردهای شناختی انسان ها، اظهار داشت: مشكلات آلزایمر و شناختی یكی از اثرات تداوم بلندمدت آلودگی هوا در شهرهاست. در یكی از مطالعات انجام شده در تورنتو نشان داد افرادی كه در نزدیكی خیابان های پرتردد زندگی می كردند ۱۲ برابر بیشتر شانس مبتلاشدن به مشكلات مغزی و شناختی داشتند.
وی اضافه كرد: آفت بزرگ كشور عدم به كارگیری پژوهش هاست و متاسفانه در منظومه حاكم بر سیستم اجرایی پژوهش به كاربست بدل نمی گردد.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی اشاره كرد: از ابوریحان بیرونی ۱۲ هزار برگ به جا مانده كه نشان دهنده فعالیت عمده این دانشمند ایرانی است.
زالی استراتژی امروز دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی را ایجاد دانشگاه نسل سوم برشمرد و اظهار داشت: بسیاری گلایه می كنند به سبب مشكلات اقتصادی و تحریم زمان دانشگاه نسل سوم نیست اما باید گفت دانشگاه نسل سوم در شرایط اقتصادی متلاطم خودرا شكوفا می كند.
وی با تاكید بر این نكته كه دانشجوی دانشگاه نسل سوم باید بجای پرداختن به ساختارهای كهنه و تك بعدی با نگاه انتقادی و بین بخشی به حوزه های آموزشی و پژوهشی بنگرد، اضافه كرد: این دانشجو باید متناسب با دانشگاه نسل سوم مهارت بیاموزد.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اشاره كرد: تراز دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی دیگر در رتبه بندی های داخلی جای نمی گیرد و باید در رتبه بندیهای بین المللی جستجو شود و هدف گذاری ما رسیدن به رتبه زیر ۳۰۰ در رتبه بندی های بین المللی است.
وی با اشاره به شتاب فزاینده فناوری در دانشگاه ها اظهار داشت: مركز دیده بانی نوآوری جهانی در حوزه سكتور سلامت نوآوری ایران را به رسمیت شناخت.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اضافه كرد: برای ادامه حركت به سمت نوآوری و فناوری باید یك همگرایی میان زیست بوم فناوری، تولیدات دانش و علم و نیروی انسانی عالم برسیم.
زالی با اشاره به وجود ۴ هزار شركت دانش بنیان در كشور اظهار داشت: از این میان هزار شركت دانش بنیان در رابطه با سلامت هستند كه از این تعداد، ۱۲۷ شركت گردش مالی بسیار بالا دارند.
وی تصریح كرد: دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در حوزه علم و فناوری و برنامه ریزی همخوانی كامل با بیانیه گام دوم انقلاب دارد و كارهای خودرا بر طبق این بیانیه برنامه ریزی كرده ایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اضافه كرد: پیشران حركت های علمی دانشگاه اعضای هیات علمی هستند و توجه به كرامت پژوهشگران و پاسداشت حقوق آنان از مهمترین كارهای حوزه آموزش و پژوهش دانشگاه است و من از مدیران حوزه آموزش و پژوهش می خواهم فضای اشتیاق نوینی برای اعضای هیات علمی ایجاد كنند.
زالی از رونمایی از محصولات فناوری دانشگاه در ماه های آینده آگاهی داد و اظهار داشت: از وزارت بهداشت درخواست داریم مجوز مركز رشد تجهیزات پزشكی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی را با عنایت به نیاز كشور به تصویب برسانند.
منبع: انجمن پارسیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب